19 Ιουλίου 2009

Ματίας Μπιέρσμιρ: "Καλό κλίμα, υψηλές απαιτήσεις"


Για τις πρώτες του εντυπώσεις από την προετοιμασία με τον Παναθηναϊκό στο Κίτσμπουελ μίλησε στη σουηδική εφημερίδα "Goteborg Posten" o Ματίας Μπιέρσμιρ μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για τη νέα του ομάδα, ενώ χαρακτήρισε σύλλογο "με υψηλότερες απαιτήσεις" τους πράσινους σε σχέση με την Γκέτεμποργκ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μπιέρσμιρ:

Πως είναι οι προπονήσεις στο Κίτσμπουελ;

- Το πρωί δίνουμε βάρος στην τακτική και τα πάω πολύ καλά. Τα παιδιά στην ομάδα είναι καλά. Απλά είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα, πιο υψηλές οι απαιτήσεις.

Είσαι κουρασμένος;

- Οχι, δεν είμαι, περνάμε καλά στις προπονήσεις και η ατμόσφαιρα στην ομάδα είναι πολύ καλή.

Επαιξες την Παρασκευή (σ.σ. 17/7) με τη Χοφενχάιμ. Πώς ήταν το ντεμπούτο σου;

- Χάσαμε 0-1 και εγώ μπήκα στο τελευταίο 20λεπτο, όταν ουσιαστικά το ματς είχε κριθεί. Ομως τα πήγα καλά, κέρδισα μονομαχίες, ενώ δούλεψε καλά το πάσινγκ γκέιμ.

Ποιες είναι οι διαφορές σε σχέση με τη Σουηδία και την Γκέτεμποργκ;

- Το παιχνίδι είναι διαφορετικό, πιο μαν-του-μαν μονομαχίες, αλλά δεν έχουμε μιλήσει ακόμα αναλυτικά για τον τρόπο που θα παίζουμε.

Πώς είναι ο μηρός σου;

- Μια χαρά, έχω αποθεραπευτεί.

Πόσο θα μείνετε ακόμα στις Αλπεις;

- Τη Δευτέρα (20/7) παίζουμε φιλικό με την Γκλάντμπαχ και την Τρίτη (21/7) επιστρέφουμε.

Ιβανσιτς: "Ηθελα να φύγω"
Τις πρώτες του δηλώσεις σαν παίκτης της Μάιντς έκανε την Κυριακή (19/7) το απόγευμα ο Αντρέας Ιβανσιτς, λέγοντας για τον τελευταίο χρόνο της θητεία ς του στον Παναθηναϊκό οτι "δεν αισθανόμουν καλά στην Αθήνα και ήθελα να φύγω".

Αναλυτικά:

Πώς αισθάνεσαι να νιώθεις ότι η ομάδα σου σε εμπιστεύεται μετά από μία άσχημη σεζόν;

- Είναι πολύ όμορφο. Στο τέλος δεν αισθανόμουν καλά στην Αθήνα και ήθελα να φύγω. Για έναν ποδοσφαιριστή έχει πολύ μεγάλη σημασία να έχεις τη στήριξη και την εμπιστοσύνη της ομάδας. Από εκεί και πέρα είναι στο χέρι του παίκτη τι θα κάνει.

Τι περιμένεις εσύ από τη Μάιντς και τι μπορείς να της δώσεις ο ίδιος;

- Ηρθα για να βοηθήσω την ομάδα και πιστεύω πως είμαι ένας παίκτης-ηγέτης. Η Μάιντς είναι ένας σύλλογος με στόχους και θέλω να τη βοηθήσω να τους πετύχει. Αρχικά στόχος μου είναι να προσαρμοστώ στη νέα μου ομάδα το συντομότερο δυνατό.

Πατέρας: Σας πιστεύω πολύ
Δείπνο... οικογενειακού χαρακτήρα είχαν οι πράσινοι το βράδυ του Σαββάτου (18/7) στο Κίτσμπουελ με "οικοδεσπότη" τον Νικόλα Πατέρα. Η βραδιά κύλησε σε χαλαρούς ρυθμούς με τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού να εύχεται "καλή σεζόν και να έχουμε επιτυχίες", τονίζοντας τους παράλληλα πως "σας πιστεύω πολύ. Εσείς είστε ο καθρέπτης του Παναθηναϊκού στο γήπεδο. Πάμε δυνατά και ενωμένοι". Το παρών έδωσε και ο Κώστας Αντωνίου και φυσικά και ο Χενκ Τεν Κάτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: