4 Ιουλίου 2009

Το ενδεχόμενο αναβολής του ΑΕΚ- Ολυμπιακός

Πιθανό είναι το ενδεχόμενο αναβολής του ντέρμπι της πρώτης αγωνιστικής της SuperLeague μεταξύ ΑΕΚ και Ολυμπιακού.
Στη Λίγκα υπήρχε η αίσθηση ότι μπορεί να ζητήσει ο Ολυμπιακός να οριστεί για την Τετάρτη 26 Αυγούστου να διεξαχθεί ο επαναληπτικός αγώνα για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, εφόσον οι «ερυθρόλευκοι» προκριθούν σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης.

Κάτι τέτοιο δεν ισχύει, διότι αυτός ο γύρος, ο τελευταίος προκριματικός έχει ενταχθεί στο πακέτο της κεντρικής τηλεοπτικής διαχείρισης για την τριετία 2009-2012, οπότε είναι θέμα των διοργανωτών το πότε θα παίξει κάθε ομάδα. Δηλαδή, δεν μπορεί να καθορίσει τίποτα ο Ολυμπιακός και το ελληνικό πρωτάθλημα ξεκινάει στις 22 Αυγούστου.

Θα πρέπει να εύχονται στη Superleague να οριστεί για την Τετάρτη και όχι για την Τρίτη ο αγώνα των «ερυθρόλευκων». Διαφορετικά θα είναι πολύ ορατό το ενδεχόμενο αναβολής του ντέρμπι. Αλλαγή μπορεί να γίνει από πλευράς ΑΕΚ και να διεξαχθεί το δικό της παιχνίδι για το UEFA Europa League, καθώς δεν συμπεριλαμβάνονται στο πακέτο της κεντρικής διαχείρισης τα προκριματικά αυτής της διοργάνωσης. Όμως, δεν είναι σίγουρο ότι θα γίνει δεκτό το αίτημα. Η κατάσταση είναι μπερδεμένη και διαφορετική απ’ ότι πίστευαν στη διοργανώτρια Αρχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: