14 Ιουλίου 2009

Στοίχημα Προκριματικά Τσάμπιονς Ληγκ: Για το διπλό ΑΠΟΕΛ και Μπάτε Μπορίσοφ


ΣΚΟΠΙΑ – ΜΠΑΤΕ ΜΠΟΡΙΣΟΦ

****Στο 18.000 θέσεων Γκράντσκι των Σκοπίων. Δεν είναι η φυσική της έδρα.
***Ζέστη και θερμοκρασίες γύρω στους 35 βαθμούς Κελσίου θα αντιμετωπίσουν οι Λευκορώσοι που έρχονται από 20 – 25 βαθμούς.
***Διαιτητής: Πέτερ Ράσμπουνσεν (Δανία)

ΣΚΟΠΙΑ (Σκόπια, Νο 239): Πέρσι κατέκτησε πρώτη φορά στην ιστορία της το πρωτάθλημα κι ετοιμάζεται για την πρώτη της συμμετοχή σε προκριματικούς Τσάμπιονς Λιγκ (δύο ανεπιτυχείς συμμετοχές σε Ιντερτότο και μία σε ΟΥΕΦΑ). Το πρωτάθλημα ξεκινάει την 1η Αυγούστου. Ως τώρα έχει δώσει έξι φιλικά από τα οποία τα πέντε πρώτα έληξαν ισόπαλα και μόλις στο έκτο και τελευταίο κέρδισε με 1-0 την Πέμπτη τη Μιλανο Κουμάνοβο. Προετοιμασία ξεκίνησε στις 10 Αυγούστου.

O
προπονητής Ντορντέσκι δεν φαίνεται πολύ αισιόδοξος: «Η ΜΠΑΤΕ είναι το απόλυτο φαβορί. Εχει καλή άμυνα, αποτελεσματική επίθεση, αυτοπεποίθηση κι εμπειρία. Για εμάς ακόμα και ο πρώτος προκριματικός γύρος είναι δοκιμασία που η ΜΠΑΤΕ έχει προ πολλού περάσει και ανέβει επίπεδο. Από τη στιγμή που το πρώτο ματς είναι στα Σκόπια, ο πρώτος στόχος μας είναι να μην χάσουμε και αν μπορέσουμε να πάρουμε ένα καλό σκορ. Θέλω να βλέπω τα πράγματα ρεαλιστικά. Το πρωτάθλημά μας δεν αναπτύσσεται, τα τελευταία πέντε χρόνια έμεινε στάσιμο. Οποιος μας αντιμετωπίζει στην Ευρώπη, καταλαβαίνει τη διαφορά».

ΜΠΑΤΕ ΜΠΟΡΙΣΟΦ (Λευκορωσία, Νο 152): Εχει ξεφύγει σε επίπεδο από τις άλλες ομάδες της χώρας. Η περσινή συμμετοχή της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ έχει δώσει μεγάλη ώθηση στο κλαμπ. Στο πρωτάθλημα κάνει ως τώρα περίπατο ενώ έχει μεγάλο πλεονέκτημα φυσικής κατάστασης, έχοντας ήδη παίξει 13 αγώνες πρωταθλήματος σε σχέση με τους Σκοπιανούς. Την Παρασκευή κέρδισε με 3-0 εκτός την Γκόμελ.

Από τα νεαρά αστέρια της περσινής ομάδας ο ταλαντούχος μέσος Σιβάκοφ πηγε στη Ρετζίνα, ο διεθνής μέσος Κρίβετς παρέμεινε ενώ ο βασικός φορ Ροντιόνοφ επέστρεψε πάλι πίσω ύστερα από ένα σύντομο πέρασμα από τη β΄ κατηγορία της Γερμανίας και τη Φράιμπουργκ, ενισχύοντας κατά πολύ την ομάδα. Παρελθόν αποτελεί από τη περσινή ενδεκάδα και ο επιθετικός Μπλίζνιουκ και ως αντικαταστάτης του ήρθε ο Μπουλίγκα που αγωνιζόταν την προηγούμενη χρονιά στη ρωσική Βλαδιβοστόκ.

Στον πάγκο παραμένει ο Γκοντσαρένκο που την οδήγησε πέρσι στους χρυσοφόρους ομίλους και δηλώνει για τον αγώνα: «Δεν έχουμε πολλές πληροφορίες για τα Σκόπια και το ποδόσφαιρο της χώρας. Πήραμε μια γεύση από τις αναμετρήσεις της Ντιναμό Μινσκ με τη Ρένοβα και πιστεύω πως πάνω κάτω οι ομάδες της χώρας βρίσκονται σε αυτό το επίπεδο. Δεν θέλω να δραματοποιήσω τη ζέστη στη χώρα, παρόμοιες δυσκολίες θα συναντήσουν και εκείνοι στη Λευκορωσία. Έχουμε αναπτύξει ένα πνεύμα νικητή και πάμε για τη νίκη. Αυτός είναι ο μοναδικός μας στόχος».

ΠΙΟΥΝΙΚ – ΝΤ. ΖΑΓΚΡΕΜΠ

*Στο 15.000 θέσεων «Ρεπούμπλικαν» του Ερεβάν.
*Υψηλές θερμοκρασίες αναμένονται στο Ερεβάν, με την Ντινάμο να έρχεται από παρόμοιο καιρό.
*Διαιτητής: Πάολο Ταλιαβέντο (Ιταλία)

ΠΙΟΥΝΙΚ (Αρμενία, Νο. 259): Στα μισά βρίσκεται το πρωτάθλημα Αρμενίας, το οποίο έχει διακοπεί για ένα μήνα. Η Πιούνικ κέρδισε στο τελευταίο παιχνίδι τη Μίκα και ανέβηκε στην πρώτη θέση. Σε εξ αναβολής αγώνα όμως την περασμένη Τρίτη, κατάφερε να φέρει ισοπαλία 0-0 με την ουραγό Αραράτ. Και λέμε κατάφερε γιατί μέχρι την περασμένη εβδομάδα η Αραράτ μετρούσε 13 ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια με τέρματα 3-24!

Μόνιμη πρωταθλήτρια τα τελευταία χρόνια, συμμετέχει συνέχεια στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, χωρίς να έχει καταφέρει καμιά φορά να περάσει τον δεύτερο γύρο. Πέρσι αποκλείστηκε στον πρώτο, με δύο ήττες από την Ανόρθωση.

Η ομάδα απαρτίζεται κυρίως από γηγενείς παίκτες, με τους περισσότερους να είναι διεθνείς, ενώ έχει και τον διεθνή φορ της Ζάμπια, Μ’Μπόλα. Πρόσφατα αγοράστηκε και ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός Μάρκος. Για να γίνει όμως αυτό, πουλήθηκε ο καλύτερος παίκτης της ομάδας, ο Χένρικ Μιταριάν, στη Μέταλουργκ Ντόνετσκ.

«Το έργο μας είναι δύσκολο αλλά δεν πρέπει να μας ξεγράφει κανείς», δήλωσε ο προπονητής Μινασιγιάν. «Ξέρουμε ποια είναι η Ντινάμο και τι πρέπει να κάνουμε. Μια νίκη με καθαρό σκορ θα μας δώσει σαφέστατο προβάδισμα για τον επαναληπτικό», συμπλήρωσε ο προπονητής, που λογικά θα παρατάξει την Πιούνικ με το αγαπημένο του 4-2-3-1.

ΝΤ. ΖΑΓΚΡΕΜΠ (Κροατία, Νο131): Στα τέλη Μαϊου τελείωσε το πρωτάθλημα της Κροατίας, με την Ντινάμο να το κατακτά με 6 βαθμούς διαφορά από τη Χάιντουκ. Το νέο πρωτάθλημα ξεκινά στα τέλη Ιουλίου, με την Ντινάμο να βρίσκεται στο δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας της. Σε πρόσφατο φιλικό, ηττήθηκε από τη Στεάουα Βουκουρεστίου με 0-1. Συμμετέχει ανελλιπώς στην Ευρώπη, ενώ έχει παίξει δύο φορές σε ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Πέρσι έφτασε ως τους ομίλους του ΟΥΕΦΑ, όπου έκανε μια νίκη και τρεις ήττες και αποκλείστηκε. Είχε ξεκινήσει από τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου και αποκλείστηκε στον τρίτο και τελευταίο γύρο από τη Σαχτάρ με δύο ήττες. Στον ίδιο γύρο είχε αποκλειστεί και το 2008 από τη Βέρντερ και το 2007 από την Αρσεναλ.

Αρκετά γνωστά ονόματα στο ρόστερ, με τους πρώην παίκτες του Παναθηναϊκού, Παπαδόπουλο και Μπίσκαν και τον αμυντικό Κόβατς (πρώην Γιουβέντους και Μπάγερν) να ξεχωρίζουν. Πέρα από τον Παπαδόπουλο πάντως, η Ντινάμο δεν έχει κάνει κάποια αξιόλογη μεταγραφή φέτος. Ο πιτσιρικάς Αλβανός Βίλα (πρώην Τέτουτα), ο Βραζιλιάνος Κάρλος (πρώην Βάρτεκς) και ο Κροάτης Γκλάβινα (πρώην Βόρσκλα) είναι οι άλλες μεταγραφές πέραν του Παπαδόπουλου. Η ομάδα έχασε τον Μπαλάμπαν, που πήγε στον Πανιώνιο, τον φορ Τάντιτς που πήγε στην Γκρενόμπλ ενώ μόλις προχθές ολοκληρώθηκε και η πώληση του Σόκοτα, που πήγε στη Λόκερεν.

Μεγάλη απώλεια για το σημερινό παιχνίδι ο αμυντικός Κόβατς, ο οποίος είναι τραυματίας. Για την περίπτωσή του πάντως, ο Τζούρσιτς δήλωσε: «Τι προπονητής θα ήμουν αν δεν ήξερα με ποιον θα αντικαταστήσω τον Κόβατς; Ο Κάρλος θα παίξει αριστερό μπακ και στη θέση του Κόβατς θα παίξει ο Λοβρέν (το κανονικό αριστερό μπακ της ομάδας)». Πέραν του Κόβατς, δεν υπάρχουν άλλα προβλήματα στην αποστολή.


ΕΚΡΑΝΑΣ – ΜΠΑΚΟΥ

*Στο 4.000 θέσεων Αουκζτατίγια Στάντιουμ του Πανεβέζις.
*Από τους 30 βαθμούς του Αζερμπαϊτζάν, ταξιδεύει σε ελαφρώς πιο δροσερό κλίμα. 15 βαθμοί Kελσίου προβλέπονται για την ώρα του αγώνα.
*Διαιτητής: Σάσα Κιέβερ (Ελβετία)

ΕΚΡΑΝΑΣ (Λιθουανία, Νο. 220): Η περσινή πρωταθλήτρια Λιθουανίας είναι χωρίς αγωνιστικές υποχρεώσεις από τις 28 Ιουνίου και το 2-2 εντός έδρας με την πρωτοπόρο Σουντούβα. Το παιχνίδι στις 5 Ιουλίου με τη Βέτρα Βίλνιους αναβλήθηκε και στη συνέχεια η λίγκα έχει διακοπεί για δύο βδομάδες λόγω διακοπών. Ενισχύθηκε τις τελευταίες ημέρες με δύο παίκτες, το Λιθουανό μεσοαμυντικό Σιντλάουσκας από τη λευκορωσική Χρανίτ και το Σέρβο Αραντέλοβιτς από τη Μποντμπρεζόβα.

Στις 6 Ιουλίου έπαιξε φιλικό προετοιμασίας με την Ομόνοια και αναδείχθηκε ισόπαλη με 1-1. Σε αυτό το φιλικό χτύπησε ο επιθετικός Βάλντας Τράκις και μένει εκτός. Ο μέσος Σαουλένας έπαθε μυϊκό τραυματισμό στο αριστερό πόδι πριν το φιλικό με την Ομόνοια και είναι αμφίβολος.

Ο αμυντικός Αντεμόλα πιστεύει για το «σταύρωμα» με την Μπακού: «Το παιχνίδι δεν θα είναι εύκολο αφού η Μπακού έρχεται εδώ με μεγάλη θέληση για τη νίκη. Ωστόσο ο προπονητής μας μας έδειξε στην τελευταία προπόνηση τα θετικά και τα αρνητικά τους. Είμαι σίγουρος ότι η πρόκριση θα παιχθεί στο δεύτερο παιχνίδι στο Αζερμπαϊτζάν».

Ο προπονητής Βάλντας Ουρμπόνας λέει από την πλευρά του: «Η Μπακού είναι πολύ δυνατή ομάδα και έχουν στον πάγκο τον πρώην προπονητή της εθνικής Σκοπίων. Εχει κάποιους παίκτες που πρέπει να φοβόμαστε αλλά οι πιθανότητες πιστεύω πως είναι μοιρασμένες. Αν κερδίσουμε στο σημερινό παιχνίδι με 1-0, θα είμαι πολύ ευχαριστημένος».

ΜΠΑΚΟΥ (Αζερμπαϊτζάν, Νο 247): Το δεύτερο πρωτάθλημα της ιστορίας της πανηγύρισε το Μαϊο με το νέο πρωτάθλημα να ξεκινά το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου. Σε φιλικό προετοιμασίας στις 8/7 κέρδισε με 4-2 τη σλοβενική Κιμπρίτσεβο ενώ δύο μέρες πριν επικράτησε με 4-0 της επίσης σλοβενικής Ολίμπια Λουμπλιάνας. Με την κροατική Χάιντουκ στις 2/7 αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 παίζοντας με βασικούς στη σειρά προετοιμασίας για τον αγώνα με την Εκράνας. Στο πολυπολυτισμικό της ρόστερ μπορείς να συναντήσεις παίκτες από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης.

Ο προπονητής Χατζιέφσκι δηλώνει από το Πανεβέζις: «Φθάσαμε εδώ μέσω Ρίγα, είμαι ικανοποιημένος από τις συνηθήκες που βρήκαμε. Επίσης είμαι ευχαριστημένος από το επίπεδο φυσικής κατάστασης που έχουμε και χαρούμενος από το αήττητο των φιλικών. Μου άρεσε το ποδόσφαιρο που έπαιξαν τα παιδιά στο καμπ της Σολβενίας και είμαι αισιόδοξος πως οι φίλαθλοι θα δουν καλό ποδόσφαιρο».

Και συνεχίζει: «Μας αποκαλούν φαβορί αλλά δεν συμφωνώ. Στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν υπάρχουν αουτσάιντερ. Θα μπούμε στο γήπεδο σαν να αντιμετωπίζουμε ομάδα της Μπουντεσλίγκα».

EB/Streymur - ΑΠΟΕΛ

To ΑΠΟΕΛ ξεκινά το ευρωπαϊκό του ταξίδι στον β' προκριματικό γύρο του Champions League από τα Νησιά Φαρόε.

Ζητούμενο για τον Ivan Jovanovic, όπως τονίστηκε στη συνέντευξη Τύπου, είναι η νίκη κόντρα στην EB/Streymur χωρίς η ομάδα να δεχτεί γκολ ή σκορ που να του δίνει αβαντάζ για την πρόκριση ενόψει της ρεβάνς στο ΓΣΠ στις 21 Ιουλίου.

«Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και ν' αντιμετωπίσουμε τον αντίπαλο με πολύ μεγάλη σοβαρότητα. Δεν έχουμε το δικαίωμα να υποτιμήσουμε κανέναν όπως επιβάλλει ένας θεσμός όπως το Champions League», δήλωσε ο Σέρβος τεχνικός που παραδέχτηκε πως, «όντως δεν είμαστε 100% έτοιμοι και θα προσπαθήσουμε να ανταπεξέλθουμε στο αβαντάζ που έχει ο αντίπαλος, με περισσότερα παιχνίδια στα πόδια του, πιο πολλά πατήματα και αυτοματισμούς. Στόχος σ' αυτό το επίπεδο είναι η νίκη (στο 1,40 για να κερδίσει το ΑΠΟΕΛ), χωρίς να δεχτούμε γκολ ή με σκορ που θα μας εξασφαλίζει την πρόκριση».

Ο Jovanovic παραδέχτηκε πως οι έντεκα που θα ξεκινήσουν τον αγώνα θα είναι κατά βάση από την περσινή ομάδα, η οποία έφτασε με άνεση στην κατάκτηση του κυπριακού πρωταθλήματος, με μοναδική ίσως προσθήκη τον επιθετικό - πρώην του Πανιωνίου - Mario Breska και τον αμυντικό Boban Grancarov. Στην ενδεκάδα θα βρίσκεται και ο γνώριμός μας από τη θητεία του στην ΑΕΚ (και όχι μόνο), Διονύσης Χιώτης, ο Χρήστος Κόντης (πρώην παίκτης του Πανιώνιου, Ολυμπιακού, ΑΕΚ), ο Σάββας Πουρσαϊτίδης (πρώην παίκτης της SKODA Ξάνθη).

Όσο για την EB/Streymur; Σαφώς και δεν είναι δυνατό να έχει ιδιαίτερους στόχους; Αρκεί να αναφερθεί το γεγονός πως μέχρι σήμερα έχει δώσει μόλις τέσσερις ευρωπαϊκούς αγώνες, όλους στο Κύπελλο UEFA, με απολογισμό μια ισοπαλία και τρεις ήττες και τέρματα 1-6!

Διαιτητής της αναμέτρησης στο Torsvollur στο Torshavn θα είναι ο Ουκρανός Oleg Oriekhov.




Δεν υπάρχουν σχόλια: