1 Ιουλίου 2009

Στη Σιένα ο Ζήσης!

Περίμενε λίγο μήπως αλλάξουν τα δεδομένα και η πρόταση από πλευράς Ολυμπιακού, αλλά εν τέλει ο Νίκος Ζήσης θα συνεχίσει την καριέρα του στη Σιένα για τα επόμενα δύο χρόνια, αποδεχόμενος την προσφορά των 1.8 εκατομμυρίων ευρώ!
Ο Ολυμπιακός δεν έδειξε διατεθειμένος να ανεβάσει τις 500.000 ευρώ που του πρότεινε και ο Νίκος Ζήσης δεν είχε καμία διάθεση να δεχθεί ένα τόσο μικρό ποσό, αλλά και το δεδομένο ότι δεν θα είχε πολύ χρόνο συμμετοχής. Όσο και να ήθελε να παίξει στους ερυθρόλευκους, έπρεπε να σκεφτεί τι τον συνέφερε περισσότερο.

Όταν, μάλιστα, δέχθηκε και το τηλέφωνημα από τον Σιμόνε Πιανιντζιάνι, τον προπονητή της ιταλικής ομάδας, ο Έλληνας γκαρντ κατάλαβε πόσο πολύ τον θέλουν στην Τοσκάνη. Και ήταν σημαντικό για τον ίδιο, να πιστέψει ότι μια ομάδα τον θέλει και μάλιστα πολύ, ώστε να ξεπεράσει τις χρονιές στη Μόσχα.

Ωστόσο, η θεωρία με τη Μόσχα και το ότι δεν έπαιζε καλά, δεν στέκει απόλυτα. Η πραγματικότητα είναι ότι δεν έπαιζε πολύ, όχι ότι δεν έπαιζε καλά. Και για έναν παίκτη που έχει μάθει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, είναι δύσκολο να προσαρμοστεί σε νέα δεδομένα κατώτερων προσδοκίων.

Αντίθετα, φέτος, όταν ο Τζέι Αρ Χόλντεν είχε τραυματιστεί, ο Ζήσης έπαιξε εξαιρετικό μπάσκετ με την ΤΣΣΚΑ, αλλά από τη στιγμή που δεν παρακολουθούμε τόσο εύκολα ρωσικό πρωτάθλημα, είναι δύσκολο να το ξέρει ο πολύς κόσμος.

Πλέον, ο Ζήσης θα μεταβεί στη Σιένα για να γνωρίσει τους ανθρώπους της νέας του ομάδας, θα κοιτάξει για σπίτι, ενώ πιθανόν να παρουσιαστεί και επίσημα. Ο Νικόλας δεν πάει για πρώτη φορά στην Ιταλία, αλλά επιστρέφει, αφού έχει φορέσει τη φανέλα της Μπενετόν Τρεβίζο. Θα συνεχίσει να είναι... ξενιτεμένος, παρότι ήθελε να επιστρέψει στην Ελλάδα, αλλά κυρίως ήθελε να παίξει μπάσκετ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: