27 Ιουλίου 2009

Εκρηκτικοί μηχανισμοί και συλλήψεις οπαδών του ΠΑΟ

Εκρηκτικοί μηχανισμοί εντοπίστηκαν το πρωί της Δευτέρας (27/7) σε σύνδεσμο φιλάθλων του Παναθηναϊκού στην Τρίπολη. Οι μηχανισμοί κατασχέθηκαν και στάλθηκαν για εξέταση, τρία άτομα συνελήφθησαν, ενώ άλλα δύο αναζητούνται από τις Αρχές.
Τα ξημερώματα της Δευτέρας (27/7) και έπειτα από τηλεφωνική καταγγελία, αστυνομικοί της Ασφάλειας Τρίπολης εντόπισαν σταθμευμένο (στην οδό Παλαιολόγου) επιβατικό αυτοκίνητο με καλυμμένο τον αριθμό κυκλοφορίας.

Σε έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητο, βρέθηκε στο πίσω κάθισμα ένα πλαστικό γάντι, ενώ ήταν έντονα αισθητή η μυρωδιά της βενζίνης. Δύο μέτρα από το αυτοκίνητο βρέθηκε ένα μεταλλικό πτυσσόμενο γκλοπ.

Η αστυνομία βρήκε τον οδηγό του αυτοκινήτου, ο οποίος ανέφερε ότι ύστερα από υπόδειξη κατοίκου Τρίπολης, μετέφερε με το αυτοκίνητο τρία άτομα (το ένα από αυτά γυναίκα), στην οδό Μάντζαρη 5-7, όπου στεγάζεται σύνδεσμος φίλαθλων της ομάδας του Παναθηναϊκού για να προκαλέσουν ζημιές.

Οι αστυνομικοί που πήγαν στον χώρο που στεγάζεται ο σύνδεσμος, βρήκαν εκρηκτικούς - εμπρηστικούς μηχανισμούς και συγκεκριμένα, δύο μεταλλικούς τενεκέδες μέχρι τη μέση γεμάτους με βενζίνη, λινάτσα, ένα τμήμα καλαμιού σε κάθε τενεκέ, στην άκρη των οποίων υπήρχε ύφασμα εμποτισμένο με βενζίνη και στερεωμένο ένα φιαλίδιο γκαζιού. Επιπλέον, μέσα στον ένα τενεκέ υπήρχε και άλλο ένα γκαζάκι και στο πίσω μέρος του κτιρίου βρήκαν ακόμα ένα πλαστικό δοχείο με βενζίνη.

Οι εκρηκτικοί - εμπρηστικοί μηχανισμοί κατασχέθηκαν και στάλθηκαν για εξέταση, ενώ ο οδηγός του αυτοκινήτου και δύο από τα υπόλοιπα άτομα που εμπλέκονται συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Τρίπολης. Ακόμα δύο άτομα αναζητούνται από τις Αρχές και η Ασφάλεια Τρίπολης διενεργεί προανάκριση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: