11 Ιουλίου 2009

Στοίχημα Ελβετία: ΑΑΡΑΟΥ – ΓΚΡΑΣΧΟΠΕΡΣ

ΑΑΡΑΟΥ: Αρκετές οι αλλαγές της σε σχέση με πέρυσι, σε αρκετά επίπεδα. Εχει νέο προπονητή ενώ έχασε τους δύο κορυφαίους επιθετικούς της που πήραν μεταγραφή. Παράλληλα έχασε ένα βασικό στόπερ και δύο σημαντικούς και πολυσύνθετους μέσους. Κατά κάποιο τρόπο ξεκινά στο άγνωστο το πρωτάθλημα. Ενισχύθηκε για να καλύψει κάποια κενά, αλλά δεν απέκτησε δοκιμασμένες λύσεις. Από τα φιλικά που έδωσε δεν μπορούν να βγούνε συμπεράσματα, αφού εκτός των άλλων δεν έδωσε και αρκετά. Στο τελευταίο, έχασε με 3-1 από τη Σαχτάρ. Το γκολ του αρχηγού Μπούρκι που άνοιξε το σκορ δεν ήταν αρκετό. Ακόμη και σ’ αυτό το τελευταίο τεστ, ο Σαϊμπένε δοκίμασε νέους παίκτες.

Δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής ο νεοαποκτηθείς επιθετικός Αλεξέεφ. Μοναδικός ετοιμοπόλεμος επιθετικός ο Καμερουνέζος Μπενγκόντο (33/8 πέρυσι). «Κάθε βαθμός που θα κερδίζουμε θα είναι πολύ σημαντικός. Περιμένω με τη μαχητικότητα να καλύψουμε τα κενά μας. Αν καταφέρουμε να σωθούμε μ’ αυτό το γκρουπ θα είναι ένα μεγάλο κατόρθωμα» δηλώνει ο τεχνικός της. Δηλαδή «πού πας ρε Καραμήτρο;» είναι η κατάσταση για την ώρα.

ΓΚΡΑΣΧΟΠΕΡΣ:
Με στόχο να επανέρθει στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη, προχώρησε σε αλλαγές που ελπίζει πως θα καρποφορήσουν. Η σημαντικότερη είναι η πρόσληψη του Τσιριάκο Σφόρτσα για τη θέση του προπονητή. Τελευταίος σταθμός στην καριέρα του η Λουκέρνη, από την οποία απομακρύνθηκε λόγω κακών αποτελεσμάτων. Η έλευσή του στις ‘ακρίδες’ δεν έγινε με ηρεμία. Ο γενικός διευθυντής Βόγκελ τέθηκε στο περιθώριο και μόνο τις τελευταίες ημέρες φαίνεται να λειτουργούν όλα κάπως καλύτερα. Εχασε το βαρύ πυροβολικό της, τον Μπομπαντίγια, αλλά ποντάρει πολλά στον Ροτζέριο, που θα βρει απέναντί του την πρώην του ομάδα, αλλά και στον Ρενέλα που αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στη δεύτερη κατηγορία με το Λουγκάνο. Στα φιλικά σημείωσε μόνο νίκες, ενώ στο πιο πρόσφατο, και πιο σημαντικό, κέρδισε τη Σοσό με 3-1. Ηταν πάντως το πρώτο φιλικό προετοιμασίας των Γάλλων. Ο ηγετικός διεθνής μέσος Καμπάνας ήταν αυτός που διακρίθηκε σημειώνοντας δύο γκολ.

Αμφίβολοι ο στόπερ Σμίλιανιτς (18/1 πέρυσι) και ο επιθετικός Σουλτζ (δύο γκολ πέρυσι). Δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, ενώ αντιμετωπίζει και πρόβλημα στο γόνατο από το τέλος της περασμένης σεζόν, ο νεοαποκτηθείς από το Λουγκάνο επιθετικός (πρώτος σκόρερ πέρυσι στη β’ κατηγορία) Ρενέλα (24 γκολ).

Μεσοεπιθετικά θα βασιστεί στους Καμπάνας (31/6 πέρυσι), Ντος Σάντος (18/5 πέρυσι), στον νεοαποκτηθέντα Βραζιλιάνο Ροτζέριο (5 γκολ πέρυσι με την Ααράου) και τον Αργεντίνο Ζάρατε (30/8 πέρυσι).

«Ακόμη δεν έχουμε ρυθμίσει όλες τις λεπτομέρειες στο παιχνίδι μας. Υπάρχει πάντως καλό υλικό και στόχος είναι μόνο η νίκη. Εχω πίεση, αλλά είναι θετική. Εχω μάθει πολλά μετά το πέρασμά μου στη Λουκέρνη. Περιορίζομαι αποκλειστικά στο αγωνιστικό και αφήνω τα υπόλοιπα στους αρμόδιους. Διαπιστώνω πως οι παίκτες έχουν χαρά στις προπονήσεις, το διασκεδάζουν και αυτό είναι καλό σημάδι. Πιστεύω πως θα είμαστε κοντά στην πρώτη τριάδα» δήλωσε ο τεχνικός της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: