29 Ιουλίου 2009

Στοίχημα Τσάμπιονς Ληγκ: Για την πρόκριση το ΑΠΟΕΛ, εύκολο βράδυ για Σαχτιόρ


ΑΠΟΕΛ - Partizan Belgrade

Η ανταμοιβή της Partizan Belgrade για τον θρίαμβό της επί της Rhyl από την Ουαλία, είναι ένα ταξίδι στην Κύπρο για να αντιμετωπίσει τον ΑΠΟΕΛ.

Η Partizan προσπαθεί να συνέρθει από την απώλεια αρκετών πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών της αυτό το καλοκαίρι, συμπεριλαμβανομένου του Nenad Milijas που πρόσφατα μετακόμισε στη Wolves, αλλά η εντυπωσιακή της εμφάνιση απέναντι στην ουαλική ομάδα - που αποτελείται κυρίως από ερασιτέχνες - και η παράδοση και το ταλέντο των σερβικών ομάδων αποδεικνύει πως το έργο του ΑΠΟΕΛ μόνο εύκολο δεν θα είναι. Η ομάδα του Slavisa Jokanovic δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα στον προηγούμενο γύρο, κερδίζοντας τη Rhyl 4-0 στην Ουαλία (με γκολ των Mladen Krstajic, Cleverson, Lamine Diarra και Nenad Djordjevic) και με το εκπληκτικό 8-0 στη ρεβάνς του Βελιγραδίου (με τρία γκολ του Cleo, δύο του Brana Ilic κι από ένα των Diarra, Djordjevic και Radoslav Petrovic). Η πρωταθλήτρια Σερβίας αποτελείται από ένα κράμα έμπειρων επαναπατρισθέντων και νεαρών ταλαντούχων ποδοσφαιριστών, που είναι κάτι παραπάνω από επικίνδυνη - φαβορί στην αγορά της Betfair Τελικό Αποτέλεσμα, στο 2,74.

Όχι ότι η ομάδα του Ivan Jovanovic αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα για να αποκλείσει την EB/Streymur από τα Νησιά Φερόε. Ο ΑΠΟΕΛ επιβλήθηκε 2-0 εκτός έδρας με τα γκολ των Nenad Mirosavljevic και Marcin Zewlakow ενώ στο ΓΣΠ ήρθε ακόμα μια νίκη, αυτή τη φορά με σκορ 3-0, με τους ίδιους σκόρερ συν τον Νεκτάριο Αλεξάντρου. Επειδή, όμως, τα «ονόματα» των δύο ομάδων μετράνε διαφορετικά στην Ευρώπη, στην Betfair ο ΑΠΟΕΛ είναι το αουτσάιντερ για τη νίκη - με απόδοση 2,9. Αυτός είναι, άλλωστε, και ο λόγος που ο Jovanovic τόνισε στη συνέντευξη Τύπου πως «Η Partizan ήταν από τις καλύτερες ομάδες που ήταν στους δυνατούς της κλήρωσης. Κατέκτησε πανάξια το πρωτάθλημα Σερβίας και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τους αντιπάλους της. Είναι μια ομάδα γεμάτη, με εμπειρία, με παίκτες διεθνείς που συμμετέχουν κάθε χρόνο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Επίσης διαθέτει παίκτες νεαρούς που είναι μέλη μικρότερων εθνικών ομάδων».

Αν και ο Ivan Jovanovic δεν έχει φανερώσει ακριβώς τους έντεκα που θα παρατάξει στην αναμέτρηση της Τετάρτης, εντούτοις φαίνεται θα προτιμήσει σχηματισμό 4-2-3-1 με γεμάτο κέντρο, ούτως ώστε να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα και να έχει την κυκλοφορία της μπάλας. Ρόλο ανασταλτικών θα έχουν οι Nuno Morais και ένας εκ των Μαρίνου Σατσιά ή Χρυσόστομου Μιχαήλ, ενώ ο Helio Pinto θα κινείται ελαφρώς πιο μπροστά τους. Στο φτερά αναμένεται πως θα χρησιμοποιηθούν δύο εκ των Kamil Kosowski, Κώστα Χαραλαμπίδη και Αλεξάντρου, ενώ στην επίθεση θα βρεθεί ο Zewlakow. Στο δεξί άκρο θα είναι ο Σάββας Πουρσαϊτίδης, στο αριστερό ο Altin Haxhi, ενώ για τις θέσεις στα στόπερ θα παλέψουν οι Χρήστος Κόντης - Joost Broerse, μαζί με τους Boban Grncarov και Paulo Jorge. Στο ΓΣΠ αναμένεται να βρεθούν 15.000 φίλοι του ΑΠΟΕΛ.

Διαιτητής της αναμέτρησης στο ΓΣΠ της Λευκωσίας θα είναι ο Ολλανδός Bjorn Kuipers.

Shakhtar - Timisoara

Η κάτοχος του τελευταίου Κυπέλλου UEFA, Shakhtar Donetsk μπαίνει στη μάχη του Champions League, μέσα από τους ομίλους του οποίου έφτασε στην περσινή μεγάλη επιτυχία στον δεύτερο τη τάξει θεσμό στην Ευρώπη.

Σίγουρα, ως κάτοχος του Κυπέλλου UEFA, στη Shakhtar θα νιώθουν απογοητευμένοι, που ξεκινούν τόσο νωρίς τις υποχρεώσεις τους στην Ευρώπη, αλλά από τη στιγμή, που πέρυσι έχασαν, σχετικά άνετα, το πρωτάθλημα από την Dynamo Kyiv, αυτό είναι φυσιολογικό. Στο νέο πρωτάθλημα, η Shakhtar έχει δύο νίκες στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές, κερδίζοντας άνετα με 3-0 την Kryvbas και με 0-2 την Mariupol και είναι η μόνη ομάδα, μαζί με την Dynamo, που έχουν κάνει το απόλυτο στο ξεκίνημα του νέου πρωταθλήματος. Σημαντική απώλεια για την ομάδα του Donetsk η απουσία του προπονητή της ομάδας, Mircea Lucescu, ο οποίος υποβλήθηκε σε επέμβαση στην καρδιά, μετά από μια ήπια καρδιακή προσβολή που υπέστη πριν από δύο περίπου εβδομάδες.

H Timisoara, έφτασε πέρυσι στην υψηλότερη θέση στην ιστορία της, τη δεύτερη, καταφέρνοντας να ξεπεράσει Steaua, Dinamo και Cluj κι έτσι θα έχει την αισιοδοξία ότι μπορεί να κάνει κάτι καλό κόντρα στου Ουκρανούς. Φυσικά, αυτό μπορεί να έρθει μόνο με την άμυνα, την οποία λογικά θα έχουν ως τακτική οι Ρουμάνοι, που δεν έχουν αλλάξει πολύ την ομάδα τους από πέρυσι, ενώ στα φιλικά παιχνίδια στην Αυστρία είχαν τα εξής αποτελέσματα, 5-1 τη Sentjur,7-0 την Karnten,3-0 την Eintracht Frankfurt,0-2 από την Koln(έπαιξε με αναπληρωματικούς) και 2-0 τη Wigan.

Διαιτητής: Eduardo Iturralde Gonzalez (Ισπανία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: