23 Ιουλίου 2009

Στη... Νοτς Κάουντι ο Σβεν Γκόραν Ερικσον!

Ενας από τους πλέον διάσημους προπονητές του παγκόσμιου στερεώματος, ο Σβεν Γκόραν Ερικσον, εξέπληξε τους πάντες όταν αποδέχτηκε την πρόταση να αναλάβει τεχνικός διευθυντής της Νοτς Κάουντι.
Ετσι, ο πρώην κόουτς της Εθνικής Αγγλίας θα δουλεύει στον σύλλογο του Νότιγχαμ, ο οποίος παίζει στη Λιγκ 2, την τέταρτη κατά σειράν κατηγορία της Αγγλίας. Ο Σουηδός δήλωσε δελεασμένος από το πρότζεκτ της ομάδας και δεν φαίνεται να τον ενοχλούν τα σχόλια ότι έκανε ένα τεράστιο βήμα πίσω στην καριέρα του.

*Μέχρι χθες ο Λουίς Φαμπιάνο «καιγόταν» για να πάει στη Μίλαν. Ομως, μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων, πουλάει «οπαδιλίκι» στους φίλους της Σεβίλης: «Για ποιον λόγο να φύγω. Είμαι σε μια μεγάλη ομάδα. Είμαι ικανοποιημένος από τη Σεβίλη και η Σεβίλη από εμένα».

*Με αποκλεισμό από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα για διάστημα πέντε μηνών έως ενός έτους και χρηματικά πρόστημα έως 5.500 στερλινών τιμωρήθηκαν από την Αγγλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία τέσσερις ποδοσφαιριστές, για παράνομο στοιχηματισμό. Ο λόγος για τους Τζέι Χάρις, Ρόμπερτ Ουίλιαμς και Ντέιβιντ Μάνιξ της Ακρινγκτον καθώς και τον Αντρου Μάνγκαν της Μπέρι. Κατηγορούμενος ήταν και ο Πίτερ Κάβαναχ, για τον οποίο δεν βρέθηκαν στοιχεία ικανά για να του επιβληθεί ποινή.

Το σκάνδαλο αφορούσε αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων το 2008 για τη Β' Αγγλίας, όταν παρατηρήθηκε ότι έχει τοποθετηθεί ασυνήθιστα μεγάλο ποσό στη νίκη των φιλοξενούμενων (η οποία και ήρθε με 2-0).

Χειρότερη ήταν η τύχη των Αντριου Μακ Κένζι, Τζέρεμι Κέιθ και Μούρντο Μακάι, γνωστών και ως «Τρεις Αμίγκος», που καταδικάστηκαν σε τριετή φυλάκιση από τα αγγλικό δικαστήριο. Οι τρεις τους καταχράστηκαν από τα ταμεία της Ντέρμπι Κάουντι 440.625 λίρες την περίοδο 2003-2004.


Δεν υπάρχουν σχόλια: