12 Ιουλίου 2009

Ολυμπιακός: Με Μέλμπεργκ κόντρα στην Τσβόλε

Την ευκαιρία να δώσει χρόνο συμμετοχής στους παίκτες που είδαν μεγάλο μέρος της αναμέτρησης κόντρα στην Χέρενφεν από τον πάγκο, θα έχει ο Τιμούρ Κετσπάγια στο αγώνα της Δευτέρας με την Τσβόλε στην πόλη Βέζεπ (8 μ.μ. ώρα Ελλάδος).
Ο Γεωργιανός τεχνικός θα συμπεριλάβει στα πλάνα του και τον Όλοφ Μέλμπεργκ θέλοντας να διαπιστώσει σε ποια κατάσταση βρίσκεται ο Σουηδός αμυντικός, ο οποίος έχει ενσωματωθεί στην ομάδα στο δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας.

Στην κυριακάτικη προπόνηση οι Ντουντού, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Λεντέσμα, Λεονάρντο, Ζαϊρί, Σοϊλέδης και Γιάννης Παπαδόπουλος, οι οποίοι είχαν σημαντικό χρόνο συμμετοχής στον φιλικό με την Χέρενφεν, ακολούθησαν ειδικό πρόγραμμα αποφόρτισης, ενώ οι Στολτίδης και Ντομί ακολούθησαν θεραπευτική αγωγή. Γκαλέτι και Ντάρμπισαϊρ συνέχισαν το ατομικό πρόγραμμα με τρέξιμο στο γήπεδο, ενώ ο Άγγλος επιθετικός έκανε και ασκήσεις με μπάλα.

Στο δίτερμα που πραγματοποιήθηκε κάτω από τα δοκάρια βρέθηκαν οι Κόβατς και Παναγόπουλος, ενώ οι Νικοπολίδης και Πάρντο πέρασαν... δύσκολες στιγμές υπό τις εντολές του Αλέκου Ράντου και αναμένεται τη Δευτέρα να παρακολουθήσουν τον φιλικό αγώνα από την εξέδρα. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως θα ξεκουραστούν μιας και το πρόγραμμα περιλαμβάνει πρωινή προπόνηση τις 10 και μισή.

Ο λύκος... δαγκώνει

Την ώρα που η Σεβίλλη, το απόγευμα του Σαββάτου, ανακοίνωνε μέσω της επίσημης ιστοσελίδα της την μετακίνηση του Έντσο Μαρέσκα στον Ολυμπιακό, ο Τιμούρ Κετσπάγια έβλεπε μία ακόμη "μεταγραφή" εκτός προγράμματος που έκανε πανίσχυρη τη μεσαία γραμμή της ομάδας. Ο Κριστιάν Λεντέσμα, στον πρώτο φιλικό αγώνα επί ολλανδικού εδάφους, έδειξε κόντρα στην Χέρενφεν, ότι δεν είχαν δίκιο εκείνοι που ήθελαν να του κλείσουν την πόρτα της επιστροφής.

Ο Αργεντίνος μέσος, στο διάστημα που αγωνίστηκε ήταν μακράν ο κορυφαίος του γηπέδου και συνέθεσε με τον Ντουντού ένα δίδυμο ικανό για σπουδαία πράγματα. Οι δυο τους συνεργάστηκαν άψογα και ο ένας συμπλήρωνε τον άλλο σε ανασταλτικό και δημιουργικό τομέα και ήταν η κινητήρια δύναμη του Ολυμπιακού. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι ο Λεντέσμα έρχεται από πλήρη δράση στο πρωτάθλημα της χώρας του και αυτό είναι λογικό να συνεπάγεται την... αγωνιστική του καθίζηση μέσα στο φθινόπωρο. Από την άλλη όμως, ο "λύκος" θα είναι απόλυτα έτοιμος στους κρίσιμους αγώνες του Ιουλίου και του Αυγούστου στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις των "ερυθρόλευκων".

Στο στρατόπεδο των πρωταθλητών και κυπελλούχων Ελλάδος πάντως υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία πως όλη η ομάδα θα είναι έτοιμη στο τέλος Ιουλίου για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Τα πρώτα δείγματα γραφής, απέναντι στην Χέρενφεν άφησαν ικανοποιημένο τον Τιμούρ Κετσπάγια, ο οποίος είδε τους παίκτες της μεσαίας γραμμής αλλά και τους επιθετικούς να πιέζουν ψηλά προκειμένου να δυσκολέψουν την κυκλοφορία των αντιπάλων.

Πάνω σε αυτό το κομμάτι ο Γεωργιανός τεχνικός θέλει να δουλέψει αρκετά ακόμη μιας και πιστεύει πως μπορεί να δυναμώσει αρκετά την ομάδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: