18 Ιουλίου 2009

Ολυμπιακός: Ανακοίνωσε τον Αμερικανό σουτέρ Κελάτι


Την απόκτηση του Αμερικανού σούτινγκ γκαρντ Τόμας Κελάτι ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Παρασκευής η ΚΑΕ Ολυμπιακός. Πρόκειται για μετεγγραφή έκπληξη, καθώς το όνομα του 27χρονου Αμερικανού σουτέρ της Μάλαγα δεν είχε διαρρεύσει στον Τύπο.
Ο Κελάτι αποτελεί προσωπική επιλογή του Παναγιώτη Γιαννάκη που στοχεύει σε ενίσχυση της ομάδας του Ολυμπιακού με παίκτες που έχουν προϋπηρεσία στην Ευρωλίγκα.
"Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει την απόκτηση του καλαθοσφαιριστή Τόμας Κελάτι. Ο Αμερικανός γκαρντ θα φορά την "ερυθρόλευκη" φανέλα για τα επόμενα δυο χρόνια" η λιτή ανακοίνωση των «ερυθρολέυκων» για τον Κελάτι.

Ο Αμερικανός σουτέρ δεν έκανε εντυπωσιακή χρονιά με τη Μάλαγα, αλλά είναι από τους παίκτες που διακρίνεται για το εξαιρετικό σουτ. Την χρονιά που πέρασε έπαιξε με τη Μάλαγα δυο φορές κατά του Ολυμπιακού (16 και 15 πόντους) και άλλες δυο κατά του Παναθηναϊκού (3 και 10 πόντους). Έχει πολύ καλό ποσοστό από τα 6.25μ (40%, σε μια σεζόν είχε φτάσει και στο 47%), ενώ στην Ευρωλίγκα έχει να επιδείξει 9/19 τρίποντα κατά της Ρόμα.

Έχει ύψος 1,95μ, είναι παντρεμένος με Πολωνή και στην Ευρώπη πριν από τη Μάλαγα, έπαιξε στο βελγικό (Μονς) και στο πολωνικό πρωτάθλημα (Τουρόφ). Πέρσι στην Ευρωλίγκα και σε 16 παιχνίδια με τη Μάγα, στην πρώτη φάση είχε 12,4 πόντους με 53.3% στα δίποντα, 40,6% στα τρίποντα και 82.3% στις βολές. Στη δεύτερη 10.7 πόντους με 44.4% στα δίποντα, 37.1% στα τρίποντα και 81.8% στις βολές. Επίσης πλησίασε τις 2 ασίστ κατά μέσο όρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: