12 Ιουλίου 2009

Στοίχημα Ελβετία: Με απουσίες η Βασιλεία

ΜΠΕΛΙΝΤΣΟΝΑ – ΞΑΜΑΞ

ΜΠΕΛΙΝΤΣΟΝΑ: Μια από τα ίδια για την ιταλόφωνη ομάδα του πρωταθλήματος. Χωρίς να πειράξει ιδιαίτερα το ρόστερ της, ο Σαλιμπάουμ ελπίζει πως η περσινή συνταγή θα είναι και πάλι αρκετή για να την κρατήσει στην κατηγορία. Αυτός είναι και ο βασικός της στόχος. Οτιδήποτε παραπάνω, θεωρείται μπόνους. Σημαντικότερες απώλειες του τερματοφύλακα Μπούκι και του αμυντικού Ντούνταρ. Ο σημαντικός μέσος Σερμέτερ και ο πολύπειρος φορ Λουστρινέλι (παλιά καραβάνα στην κατηγορία) αποτελούν τα βαρόμετρα στην ομάδα. Φτωχά τα πρώτα συμπεράσματα από τα φιλικά, αφού έγιναν κι επί μέτριων αντιπάλων.

Τραυματίας ο μεσοαμυντικός Ριβέρα (25/0 πέρυσι). Αμφίβολος ο πολυτιμότερος μέσος της, ο έμπειρος Σερμέτερ (30/8 πέρυσι). Ο Σερμέτερ εκτελεί σχεδόν όλες τις στημένες μπάλες.

«Διατηρήσαμε το 80% του κορμού μας και αυτό είναι σημαντικό. Οπως και μια Φόρμουλα 1 πρέπει να είμαστε έτοιμοι άμεσα. Θα πρέπει να πατήσουμε το πόδι στο γκάζι από το ξεκίνημα» σχολίασε ο τεχνικός της.

ΞΑΜΑΞ: Προετοιμάζεται για την αντεπίθεση. Ετσι τουλάχιστον είχε προαναγγείλει στο τέλος του πρωταθλήματος ο ιδιόρρυθμος πρόεδρος Μπερνασκόνι. Ηρθε νέος προπονητής και αρκετοί παίκτες. Σημαντικότερο όνομα του μεσοεπιθετικού Βαρέλα. Κινήθηκε και για τον διεθνή επιθετικό Φονλάντεν αλλά οι απαιτήσεις του κρίθηκαν υπερβολικές. Στα φιλικά σημείωσε μόνο νίκες με σημαντικότερη το πρόσφατο 2-0 επί της Σιόν, στο ντέρμπι της γαλλόφωνης Ελβετίας. Δοκιμάστηκαν αρκετά σχήματα και το μόνο σίγουρο για την επίθεση είναι πως θα βασιστεί στον πολύ καλό νεαρό Νιγηριανό Μπράουν (33/10 πέρυσι).

Το τελευταίο της φιλικό, το 2-0 επί της Μπιέν, δεν ικανοποίησε τον Σύρμαν που είδε την ομάδα του να κάνει πολλά τεχνικά λάθη. «Βλέπω πάντως πως το γκρουπ ...ζει, υπάρχει θετικό πνεύμα και καλή νοοτροπία» δήλωσε ο τεχνικός της.

Τραυματίες ο αμυντικός Γκάιγκερ (17/0 πέρυσι), ο μεσοαμυντικός Μπα (24/0 πέρυσι), και από πέρυσι ο καλός μεσοεπιθετικός Ρόσι (13/5 πέρυσι). Αμφίβολος ο νεοαποκτηθείς επιθετικός Αγκάνοβιτς (15/5 πέρυσι στην Ντέντερ στο Βέλγιο). Δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής ο αμυντικός από το Μπαχρέιν Ισμαελ.

ΣΕΝ ΓΚΑΛΕΝ – ΒΑΣΙΛΕΙΑ

ΣΕΝ ΓΚΑΛΕΝ
: Ρίχνεται στη μάχη με μεγάλο ενθουσιασμό. Ενθουσιασμός που προκύπτει από την άνετη άνοδο αλλά και από την πολύ μεγάλη στήριξη που προσφέρει ο κόσμος. Περισσότεροι από 10.000 φίλοι της έχουν ήδη προμηθευτεί διαρκείας και η διοίκηση βλέπει πως μόνο μέσω του κόσμου μπορεί να προσδοκά σε έσοδα. Τα οικονομικά δεν είναι καλά, ενώ τα έξοδα είναι αρκετά. Για το παιχνίδι με τη Βασιλεία έχουν βρει κάτοχο 14.000 εισιτήρια και λογικά αναμένεται sold out (περίπου 19.500). Θετικά τα αποτελέσματα στα φιλικά, σημαντικότερες επιτυχίες τα 1-0 επί των Ζυρίχης και Λάρισας.

Η έδρα της είναι η δύναμή της. Τελευταία φορά που έχασε στο γήπεδό της ήταν στις 20/5/08, στο μπαράζ από την Μπελιντσόνα. «Είμαι ρεαλιστής, δεν θα παραμείνουμε αήττητοι και φέτος. Θα γνωρίσουμε και την ήττα» λέει σχετικά ο τεχνικός της.

Παρά τα πενιχρά οικονομικά, προσπάθησε να ενισχυθεί και το τελευταίο της απόκτημα, ο καλός νεαρός μεσοεπιθετικός Φράι από τη Βασιλεία. Δεν έχει εξασφαλίσει όμως ακόμη άδεια συμμετοχής. Αυτό θα γίνει από την επόμενη εβδομάδα. Τραυματίες ο μέσος Κόλαρ (25/1 πέρυσι) και ο μεσοεπιθετικός Βίντερ (17/5 πέρυσι). Μεσοεπιθετικά βασίζεται στον Χιλιανό Κάσερες (7 γκολ πέρυσι), στον Κοστάντζο (14 γκολ πέρυσι) και στον Μερέντα (22 γκολ πέρυσι).

«Είναι απίστευτος ο ενθουσιασμός που υπάρχει. Μέσα σε μια τέτοια ατμόσφαιρα είναι σίγουρο πως οι παίκτες μου θα τα δώσουν όλα να κερδίσουν και για να μη μετανιώσουν για τίποτε μετά το παιχνίδι. Πλέον δεν έχουμε πίεση. Πίεση είχαμε πέρυσι που έπρεπε να ανέβουμε. Μοναδικός μας στόχος για φέτος η παραμονή. Μπορεί να αποδειχθεί ατού μας η ομοιογένειά μας» είπε ο τεχνικός της Ούλι Φόρτε που κάθεται πρώτη φορά στον πάγκο σε παιχνίδι της μεγάλης κατηγορίας. Ο Φόρτε καθοδηγεί την Γκάλεν από την αρχή του περασμένου πρωταθλήματος.

ΒΑΣΙΛΕΙΑ: Η εποχή Κρίστιαν Γκρος ανήκει στο παρελθόν. Με νέο προπονητή –ύστερα από δέκα χρόνια- τον Φινκ, ευελπιστεί πως θα καταφέρει να πάει καλύτερα από πέρυσι. Εγινε κάποιο ξεκαθάρισμα και στο ρόστερ, με τον νεαρό διεθνή φορ Ντερντιγιόκ να μεταγράφεται στη Λεβερκούζεν και να φέρνει αρκετά χρήματα στην ομάδα του. Ο Φινκ, σε συνεργασία με τη διοίκηση, άφησε ελεύθερο και τον διεθνή Αυστραλό Εργκιτς που ήταν σημαντικός τα τελευταία χρόνια. Στο τελευταίο φιλικό (Τετάρτη), παίζοντας με πολλές αλλαγές, έχασε με 3-0 από τη Σαχτάρ.

Τιμωρημένος ο Αργεντίνος στόπερ Αμπρααμ (33/0 πέρυσι). Τραυματίες ο δεξιός μπακ Ζάνι (32/2 πέρυσι), ο στόπερ Μαρκ (22/0 πέρυσι), ο σημαντικός μέσος Τσίπερφιλντ (25/12 πέρυσι) και ο δεξιός μεσοεπιθετικός Καρλίτος (22/3 πέρυσι). Μπροστά σ’ αυτά τα προβλήματα ο Φινκ κάλεσε δύο νεαρούς για να συμπληρώσει την αποστολή. Η επίθεση βασίζεται στον διεθνή Στρέλερ (6 γκολ πέρυσι), ενώ χρόνο αναμένεται να πάρει και ο Αργεντίνος Αλμεράρες (πρώην Ρίβερ).

«Η προετοιμασία μας ολοκληρώθηκε σωστά, όπως την είχαμε προγραμματίσει. Ενα πρώτο επίσημο παιχνίδι είναι πάντα σημαντικό για την αυτοπεποίθηση. Θέλει ακόμη περισσότερο προσοχή γιατί ο αντίπαλός μας βρίσκεται σε κατάσταση ευφορίας μετά την επάνοδό του στην κατηγορία» σχολίασε ο Φινκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: