13 Ιουλίου 2009

Οι μετεγγραφές της ημέρας στην Ευρώπη


Η απόκτηση του Μπάστος από τη Λιόν ξεχωρίζει από τις μετεγγραφές στην Ευρώπη. Οι πρώην πρωταθλητές Γαλλίας μοιάζουν αποφασισμένοι να επιστρέψουν στην κορυφή του Σαμπιονά και κάνουν τη μία εντυπωσιακή κίνηση μετά την άλλη. Την ίδια στιγμή, η Λίβερπουλ ολοκλήρωσε τη δεύτερη μετεγγραφή της, αφού στο “Άνφιλντ” θα αγωνίζεται από φέτος ο Μαβινγκά.

Στη Λιόν ο Μπάστος


Δεν μένουν στιγμή στα ταμεία της Λιόν τα χρήματα που ξόδεψε η Ρεάλ Μαδρίτης για την απόκτηση του Καρίμ Μπενζεμά. Τα 35 εκατομμύρια ήταν μία σημαντική βοήθεια για να αυξηθεί το μπάτζετ των “λιονέ”, που προχώρησαν σε μία εντυπωσιακή κίνηση. Συγκεκριμένα, απέκτησαν από τη Λιλ έναντι 18 εκατομμυρίων τον Βραζιλιάνο αριστερό μπακ-χαφ, Μίτσελ Μπάστος. Ο 26χρονος ποδοσφαιριστής προορίζεται από τον Κλοντ Πιέλ όχι μόνο για να καλύψει την αριστερή πλευρά της μεσαίας γραμμής, όσο και για αντικαταστάτης του Ζουνίνιο Περναμπουκάνο στα στημένα. Ο Μπάστος είναι σπεσιαλίστας στα φάουλ και σίγουρα θα αποτελέσει φόβητρο των αντίπαλων πορτιέρο. Την ίδια στιγμή, ολοκληρώθηκε και τυπικά η απόκτηση του Λισάντρο Λόπες από την Πόρτο. Ο Αργεντινός επιθετικός, για τον οποίο η Λιόν ξόδεψε 24 εκατομμύρια ευρώ ανακοινώθηκε επίσημα και θα αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Μπενζεμά στη θέση του σέντερ φορ. Αλλά και ακόμη ένας παίκτης της Πόρτο ενδιαφέρει την ομάδα. Ο λόγος για τον Αλί Σισοκό. Ο 22χρονος Γάλλος αριστερός μπακ απορρίφθηκε από τη Μίλαν λόγω προβλήματος στα δόντια και η Λιόν μοιάζει να είναι τελικά ο επόμενος σταθμός του.

Κίνηση για το μέλλον της έκανε η Λίβερπουλ


Ο 18χρονο Γάλλος αριστερός μπακ Κρις Μαβινγκά είναι η δεύτερη μετεγγραφή της Λίβερπουλ μετά την απόκτηση του Γκλεν Τζόνσον από την Πόρτσμουθ. Ο πρώην παίκτης της Παρί Σεν Ζερμέν θα στελεχώσει αρχικά τη Β' ομάδα (δεν είχε συμμετοχές στην πρώτη ομάδα ούτε στην Παρί). Αυτή είναι μία μετεγγραφική νίκη των “κόκκινων”, αφού για τον ποδοσφαιριστή ενδιαφερόταν και ο προπονητής της Άρσεναλ, Αρσέν Βενγκέρ, που είναι μαέστρος στο “παιδομάζωμα”, ιδιαίτερα όσον αφορά στη γαλλική αγορά. Παράλληλα, μέσα στις μέρες αναμένεται να ανανεωθεί το συμβόλαιο του Ελληνοαυστραλού τερματοφύλακα Ντιν Μπουζάνη, ο οποίος στην πορεία θα δοθεί δανεικός για ένα χρόνο στη Ρέξαμ. του μέχρι την επόμενη εβδομάδα.

Πόρτο: Τα τυπικά για Φαλκάο

Πολύ κοντά στην απόκτηση του επιθετικού της Ρίβερ Πλέιτ, Ραμαντέλ Φαλκάο βρίσκεται η Πόρτο. Οι “δράκοι” κυνηγούν από καιρό τον παίκτη, με τους “εκατομμυριούχους” να μην ρίχνουν τις απαιτήσεις τους. Τελικά, η “χρυσή τομή” βρέθηκε στα 5,5 εκατομμύρια και ο παίκτης θα ταξιδέψει τις επόμενες μέρες στην Πορτογαλία για να υπογράψει. Μέχρι πριν από λίγες μέρες ήταν η Μπενφίκα αυτή που βρισκόταν πιο κοντά στον παίκτη, αλλά ο δαιμόνιος πρόεδρος της Πόρτο, Πίντο ντα Κόστα, βρήκε για ακόμη μία φορά τον τρόπο να στρέψει τα πράγματα υπέρ του.

Στην Παλέρμο ο Παστόρε

Την απόκτηση του Χαβιέρ Παστόρε από την Τάγερες ανακοίνωσε η Παλέρμο. Ο 20χρονος Αργεντινός μέσος έκανε εξαιρετική σεζόν, αφού με την Ουρακάν (όπου αγωνιζόταν ως δανεικός) έφτασε μέχρι τη δεύτερη θέση του Πρωταθλήματος Κλαουσούρα της Αργεντινής, χάνοντας την πρωτιά στο ντέρμπι κορυφής της τελευταίας αγωνιστικής με τη Βέλες του Σάρσφιλντ.

Ανακοινώθηκε επίσημα ο Πέναντ

Ο Ζερμέιν Πέναντ είναι και επισήμως ο πρώτος Άγγλος που θα φορέσει τη φανέλα της Σαραγόσα. Ο 26χρονος δεξιός χαφ από το Νότιγχαμ έμεινε ελεύθερος από τη Λίβερπουλ και υπέγραψε για τρία χρόνια με το βασικό σύλλογο που επιστρέφει στην Πριμέρα Ντιβιζιόν.

Πήρε Καμπρέρα η Ατλέτικο

Τον 18χρονο Ουρουγουανό αμυντικό Λεάντρο Καμπρέρα απέκτησε από την Ντεφενσόν Σπόρτινγκ. Ο νεαρός παίκτης, που έχει τη φήμη του εξαιρετικού αλλά και επιπόλαιου ποδοσφαιριστή υπέγραψε για τρία χρόνια. Η πρώην ομάδα του δεν θα πάρει ούτε ένα ευρώ από τα χρήματα της μετεγγραφής, αφού πριν από τέσσερις μήνες πούλησε τα δικαιώματά του σε μάνατζερ, ο οποίος εξακολουθεί να κρατά στα χέρια του το 50%.

Στη Σάντερλαντ τελικά ο Φρ. Κάμπελ

Σε μήλο της έριδος για αρκετές ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ είχε εξελιχθεί ο Φρέιζερ Κάμπελ. Ο 21χρονος σέντερ φορ φαινόταν μάλιστα να έχει συμφωνήσει με τη Χαλ, αλλά τελικά ήταν η Σάντερλαντ που κατάφερε να τον εντάξει στο δυναμικό της. Ο νεαρός φορ, που φέτος έπαιξε δανεικός από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Τότεναμ, κόστισε στις “μαυρόγατες” περίπου 4 εκατομμύρια ευρώ. Αυτή είναι η πρώτη φετινή μετεγγραφή για την ομάδα του Στιβ Μπρους. Ο διεθνής με την Ελπίδων της Αγγλίας στράικερ υπέγραψε για τέσσερα χρόνια.

Απέκτησε Ρόμπινσον η Μπόλτον

Την απόκτηση του αμυντικού της Γουέστ Μπρομ, Πολ Ρόμπινσον, επιβεβαίωσε η Μπόλτον. Ο παίκτης θα φορέσει τη φανέλα της ομάδας για ένα χρόνο, ως δανεικός, αφού δεν θέλει να παίξει στην Τσάμπιονσιπ. Ωστόσο, υπάρχει οψιόν αγοράς και εφόσον πείσει με τις εμφανίσεις του, ο σκληροτράχηλος σέντερ μπακ θα παραμείνει στο γήπεδο “Ρίμποκ”.

Σεντ Ετιέν: Ολοκληρώθηκαν οι υποθέσεις των Φερνάντες και Σακό

Παίκτες της Σέντ Ετιέν είναι και επισήμως οι Ζέλσον Φερνάντες και Μπακαρί Σακό. Ο πρώτος είναι 23 ετών, Ελβετός και αγωνίζεται τόσο σε θέση αμυντικού χαφ, όσο και πιο μπροστά ως επιτελικός. Αυτό σημαίνει ότι με την αγορά του παίκτη από τη Μάντσεστερ Σίτι, οι “στεφανουά” είναι πια πλήρεις στα χαφ και ο Αλέν Περέν δεν θα καταθέσει πρόταση στον Παναθηναϊκό για τον Αλέξανδρο Τζιόλη. Λίγο αργότερα ανακοινώθηκε και ο Σακό. Ο 21χρονος διεθνής με την Ελπίδων της Γαλλίας μεσοεπιθετικός, ο οποίος αγωνιζόταν στη Σατορού, υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο, ενώ η μεταγραφή του υπολογίζεται πως κόστισε 3 εκατομμύρια ευρώ μαζί με τα μπόνους.

Στη Μαρσέιγ ο Μπία


Δεν απέδωσαν οι συζητήσεις του Στεφάν Μπία με τη Στόουκ και έτσι ο Καμερουνέζος διεθνής θα παραμείνει στο γαλλικό πρωτάθλημα. Ωστόσο, δεν θα συνεχίσει να φοράει τη φανέλα της Ρεν, αφού συμφώνησε με τη Μαρσέιγ. Ο 23χρονος κεντρικός μέσος, που αγωνιζόταν στη Ρεν από το 2005, γράφοντας 124 συμμετοχές, δεν έχει ακόμη υπογράψει με την ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ, αλλά όπως δήλωσε ο ίδιος στην “Equipe” η μετεγγραφή είναι κλεισμένη.

Ένας Αμερικανός στη Σοσό


Τον διεθνή Αμερικανό φορ Τσάρλι Ντέιβις, που έκανε εξαιρετικά ματς στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών απέκτησε η Σοσό. Ο 23χρονος ποδοσφαιριστής αγωνιζόταν στη Χάμαρμπι και η σουηδική ομάδα ήρθε σε συμφωνία με τους Γάλλους για την παραχώρησή του. Ο εκτελεστικός διευθυντής της Χάμαρμπι, Μίκαελ Άντερσον, δήλωσε σχετικά: «Φυσικά είναι λυπηρό να φεύγει από την ομάδα μας ένας παίκτης σαν τον Ντέιβις. Αλλά όταν ένας ποδοσφαιριστής παρουσιάζει τέτοια εξέλιξη, τότε ούτε εμείς, ούτε οποιαδήποτε άλλη ομάδα στη Σουηδία δεν έχει τη δυνατότητα να τον κρατήσει».

Δύο μετεγγραφές για την Αταλάντα

Δύο μαζεμένες μετεγγραφές έκανε η Αταλάντα. Ο λόγος για τους Φάμπιο Καζέρτα από τη Λέτσε και Έντγκαρ Οσβάλντο Μπαρέτο από τη Ρετζίνα. Για τον Καζέρτα που ήδη έχει τεθεί στη διάθεση του κόουτς της Αταλάντα, Άντζελο Γκρεγκούτσι, αξίζει να σημειωθεί ότι προκειμένου να αποκτηθεί, δόθηκε στη Λέτσε ως έμψυχο αντάλλαγμα, με τη μορφή δανεισμού, ο Μαρίνο Ντεφέντι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: