10 Ιουνίου 2009

Προκριματικά World Cup 2010: 6ος Όμιλος - Ακόμα ένα βήμα για την Αγγλία

Τα πράγματα έχουν σαφώς ξεκαθαρίσει στον 6ο όμιλο, όπου η Αγγλία συνέχισε με νίκη και διατήρησε το απόλυτο, ενώ Κροατία, Λευκορωσία και Ουκρανία κυνηγούν τη δεύτερη θέση.

Ουκρανία - Καζακστάν

Το παιχνίδι διεξάγεται στο Valeriy Lobanovskiy του Κιέβου.

Η Ουκρανία αναδείχθηκε ισόπαλη εκτός έδρας (2-2) με την Κροατία και μετά τη νίκη της Λευκορωσίας έπεσε στην τέταρτη θέση, απέχοντας τρεις βαθμούς από τη δεύτερη Κροατία. Γίνεται, λοιπόν, κατανοητό ότι η νίκη είναι μονόδρομος για τους γηπεδούχους και θα τους φέρει στη δεύτερη θέση ισόβαθμους με την Κροατία και θα δώσει νέο ενδιαφέρον στη διεκδίκηση της δεύτερης θέσης. Εκτός από τους Oleksandr Aliyev και Artem Kravets, οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές είναι διαθέσιμοι.

Το Καζακστάν παρέμεινε με μία νίκη και πέντε ήττες στα έξι παιχνίδια, που έχει δώσει, μετά τον εντός έδρας διασυρμό από την Αγγλία με 0-4 και βρίσκεται στην προτελευταία θέση, ενώ είναι τυχερή, που γλιτώνει την τελευταία θέση, λόγω της παρουσίας της Ανδόρρας, που κατέχει αυτή την θέση. Αμφίβολος είναι ο Sergey Ostapenko, που τραυματίστηκε κι έγινε αναγκαστική αλλαγή στο παιχνίδι με την Αγγλία.

Διαιτητής: Bruno Paixao (Πορτογαλία)


Αγγλία - Ανδόρα

Το παιχνίδι διεξάγεται στο Νέο Wembley.

Η Αγγλία συνέχισε το πολύ καλό της ξεκίνημα, κερδίζοντας με 0-4 το Καζακστάν και παρέμεινε μόνη πρώτη στον όμιλο, έχοντας κάνει το απόλυτο στα έξι παιχνίδια, που έχει δώσει. Ο Fabio Capello σκέφτεται να ξεκουράσει κάποιους ποδοσφαιριστές, ειδικά τους David Beckham, Glen Johnson και Emile Heskey, που είναι μία κάρτα μακριά από την τιμωρία, που θα τους στερήσει τη συμμετοχή στο παιχνίδι με την Κροατία. Σίγουρος απών είναι ο τραυματίας Rio Ferdinand και τιμωρημένος ο μέσος Gareth Barry. Πάντως από τη στιγμή, που λείπει και ο Michael Carrick, ίσως τελικά αγωνιστεί ο David Beckham, από τη στιγμή, που δεν υπάρχει άλλος φυσικός αντικαταστάτης του Barry.

H Ανδόρα διασύρθηκε εκτός έδρας από τη Λευκορωσία με 5-1, ενώ το γκολ που πέτυχε, ήταν το δεύτερο στα προκριματικά, με το πρώτο να σημειώνεται και πάλι κόντρα στους Λευκορώσους. Τα 14 γκολ πριν το παιχνίδι του Σαββάτου ήταν κολακευτικό ρεκόρ για τους αδύναμους φιλοξενούμενους, αλλά το παθητικό τους έχει φτάσει πλέον στα 19.

Διαιτητής: Bas Nijhuis (Ολλανδία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: