15 Ιουνίου 2009

NBA: Oι Λέικερς φόρεσαν το 15ο δαχτυλίδι τους...

Οι Λέικερς νίκησαν μέσα στο Ορλάντο τους Μάτζικ με 99-86 και κατέκτησαν τον τίτλο, στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και στο πρωτάθλημα του ΝΒΑ. Η ομάδα του Λος Αντζελες, με κορυφαίο τον Κόμπε Μπράιαντ, διαμόρφωσε το σκορ των τελικών σε 4-1 και σφράγισε την κατάκτηση του τίτλου, του 15ου συνολικά στην ιστορία της. 10ος τίτλος για τον Τζάκσον.

Οι «λιμνάνθρωποι» επέστρεψαν, λοιπόν, στην κορυφή του ΝΒΑ και πανηγυρίζουν και πάλι τον τίτλο. Δέκατο πρωτάθλημα για τον Φιλ Τζάκσον, τέταρτο για τον Κόμπε Μπράιαντ που έβαλε 30 πόντους στον πέμπτο τελικό με τους Μάτζικ.

Ο Τζάκσον πανηγύρισε αυτόν τον τίτλο που τον «εδραιώνει» στο πάνθεον των κορυφαίων τεχνικών στην ιστορία του αμερικανικού μπάσκετ. Ο 63χρονος προπονητής, που ανέλαβε την ομάδα του Λος Αντζελες το 1999, έχει οδηγήσει Λέικερς και Μπουλς σε δέκα τίτλους και ξεπέρασε τον Ρεντ Αουερμπαχ, που κατέκτησε εννιά πρωταθλήματα

Για τον Κόμπε, που αναδείχθηκε όπως και πέρσι, MVP των τελικών, ήταν ο πρώτος τίτλος του χωρίς την παρουσία του Σακίλ Ο' Νιλ.

Στον πέμπτο τελικό οι Λέικερς δεν άφησαν περιθώρια στο απογοητευμένο Ορλάντο και με μπροστάρη τον Μπράιαντ έφτασαν στη μεγάλη νίκη και στο 4-1 στη σειρά.

«Το κίνητρο μας ήταν η σκληρή κριτική που δεχτήκαμε πέρσι. Είναι ένα ξεχωριστό συναίσθημα. Πιστεύω ότι έκανα τη διαφορά σε κάποια παιχνίδια κι είμαι πολύ χαρούμενος για αυτόν τον τίτλο», συμπλήρωσε ο Πάου Γκασόλ, ο πρώτος Ισπανός που κατέκτησε πρωτάθλημα στο ΝΒΑ.

Ορλάντο Μάτζικ: Χάουαρντ 11, Τούρκογλου 12, Άλστον 12, Λιούις 18, Λι 12, Μπατί, Γκορτάτ 4, Πιετρίς 4, Νέλσον 5, Ρέντικ 8.

Λος Αντζελες Λέικερς: Μπάινουμ 6, Μπράιαντ 30, Φίσερ 13, Αρίζα 15, Γκασόλ 14, Φάρμαρ 2, Ουόλτον 2, Όντομ 17, Βούγιασιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: