22 Ιουνίου 2009

Η KR Ρέικιαβικ αντίπαλος της Λάρισας στο Europa League

Χαμογέλασε η κλήρωτίδα στην ΑΕΛ στην κλήρωση του UEFA Europa League στη Νιόν της Ελβετίας, καθώς η λαρισινή ομάδα θα αντιμετωπίσει την KR Ρέικιαβικ από την Ισλανδία στον δεύτερο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης.

Το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί εκτός έδρας στις 16 Ιουλίου και ο επαναληπτικός θα λάβει χώρα στο Αλκαζάρ στις 23 Ιουλίου.
O αντίπαλος σε πρώτη ανάγνωση δεν τρομάζει τους «βυσσινί», ωστόσο θέλει προσοχή, καθώς η Ρέικιαβικ βρίσκεται σε φουλ ρυθμό, αφού έχει μέχρι στιγμής οχτώ παιχνίδια πρωταθλήματος.
Η αντίπαλος της Λάρισας ιδρύθηκε το 1899 και είναι η παλαιότερη και πιο πετυχημένη ομάδα της χώρας. Έδρα της είναι το «KR-Vollur», χωρητικότητας 6.000 θέσεων.
Πέρυσι τερμάτισε στην τέταρτη θέση του πρωταθλήματος Ισλανδίας, ενώ φέτος μετά από οκτώ αγωνιστικές είναι τρίτη με 14 βαθμούς και απολογισμό 4 νίκες, 2 ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες (14-9 γκολ).
Η Ρέικιαβικ έχει κατακτήσει 24 φορές το πρωτάθλημα Ισλανδίας με πιο πρόσφατη το 2003, ενώ μετρά 11 Κύπελλα με τελευταίο αυτό του 2008.
Τα χρώματα της ομάδας είναι το άσπρο και το μαύρο, ενώ ο διασημότερος παίκτης που έχει αναδείξει είναι ο Έιντουρ Γκούντγιονσεν.
Προπονητής της KR Ρέικιαβικ είναι ο ισλανδός Λόγκι Όλαφσον, ενώ στο ρόστερ της έχει μόλις τρεις ξένους παίκτες, τους ολλανδούς Μαρκ Ρούτγκερς και Πρινς Ράικομαρ, καθώς και τον πορτογάλο Ζορντάο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: