24 Ιουνίου 2009

Στοίχημα ποδόσφαιρο Κύπελλο Συνομοσπονδιών: Όλα έτοιμα για τον πρώτο ημιτελικό

Ο πρώτος ημιτελικός για το Κύπελλο Συνομοσπονδιών, θα γίνει στο γήπεδο Free State, ανάμεσα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Ισπανία και τις ΗΠΑ. Οι Ισπανοί μετά την κατάκτηση του Euro, θέλουν να πάρουν ακόμα ένα τίτλο ενώ στο αντίπαλο στρατόπεδο οι Αμερικάνοι ελπίζουν σε ακόμα μια έκπληξη.

Οι Ισπανοί είχαν εύκολο έργο στον όμιλό τους και κατάφεραν να πάρουν εύκολα την πρόκριση. Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της μέχρι τώρα επιτυχίας της ομάδας, είναι το γεγονός ότι δεν έχει δεχτεί ακόμα γκολ στα 3 πρώτα ματς. Οι παίκτες της ομάδας έχουν ανεβασμένη αυτοπεποίθηση, αλλά ο Vicente Del Bosque, προσπαθεί να τους κρατήσει προσγειωμένους καθώς οι ΗΠΑ απέδειξαν ότι μπορούν να κάνουν την ζημιά αν δεν τους υπολογίσεις. Στα αγωνιστικά ο Del Bosque δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα. Ο Sergio Ramos και ο Xabi Alonso επιστρέφουν στο αρχικό σχήμα. Η Ισπανοί διαθέτουν ένα μεγάλο οπλοστάσιο με πολύ καλούς ποδοσφαιριστές, αλλά για ακόμα μια φορά η απόδοση του Xavi, θα παίξει σημαντικό ρόλο στην γενικότερη εικόνα της ομάδας.

Οι ΗΠΑ, κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση έχοντας μόλις 3 βαθμούς σε τρεις αγώνες. Οι Αμερικάνοι σίγουρα γνωρίζουν ότι αποτελούν το αουτσάιντερ αυτής της αναμέτρησης, και θα παίξουν χωρίς άγχος γεγονός που τους κάνει πολύ επικίνδυνούς. Ο τραυματισμός του Carlos Bocanegra, προκαλεί κάποια προβλήματα στην ομάδα. Ο ίδιος δηλώνει έτοιμος αλλά μάλλον δεν θα ξεκινήσει στην βασική ενδεκάδα. Από εκεί και πέρα ο Bob Bradley, δεν αναμένεται να κάνει κάποιες διαφοροποιήσεις στην σύνθεση της ομάδας σε σχέση με τον αγώνα απέναντι στην Αίγυπτο.

Πολλοί θεωρούν την Ισπανία σαν το απόλυτο φαβορί για την νίκη. Τα πράγματα όμως δεν θα είναι και τόσο απλά καθώς η ομάδα του Del Bosque, έχει δείξει κάποια σημάδια κόπωσης ενώ παράλληλα οι Αμερικάνοι έδειξαν ότι μπορούν να κάνουν ζημιές σε όποιον τους υποτιμήσει. Το γεγονός ότι η Ισπανία έχει μεγάλη ευχέρεια στο σκοράρισμα κάνει το over μια επίσης καλή επιλογή.

Πιθανές ενδεκάδες:

Ισπανία: Casillas - Ramos, Puyol, Albiol, Capdevila - Fabregas, Alonso, Xavi, Riera - Torres, Villa.

ΗΠΑ: Howard - Spector, Onyewu, DeMerit, Bornstein - Dempsey, Bradley, Clark, Donovan - Davies, Altidore.

Διαιτητής: Jorge LARRIONDA (Ουρουγουάη)

Δεν υπάρχουν σχόλια: