29 Ιουνίου 2009

Επιφυλακτικοί οι Αγγελόπουλοι για Ολυμπιακό...

Εκεί που όλα έδειχναν ότι οι αδελφοί Αγγελόπουλοι παρουσιάζονταν ιδιαίτερα "ζεστοί" να αποκτήσουν ακόμα και το 40% των μετοχών της ΠΑΕ Ολυμπιακός ή τουλάχιστον ένα σημαντικό ποσοστό, επενδύοντας ουσιαστικά ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, φαίνεται τελικά πως την συγκεκριμένη στιγμή δεν προτίθενται να προχωρήσουν σε ένα τόσο μεγάλο άνοιγμα.
Η επιθυμία τους να εμπλακούν και με τα διοικητικά του ποδοσφαίρου είναι δεδομένη, αλλά πρόθεσή τους είναι να γίνει σταδιακά η ανάμειξή τους. Αλλωστε, πρώτος στόχος τους ήταν να πάρουν στα χέρια τους το πακέτο μετοχών του μπασκετικού Ολυμπιακού, κάτι που έγινε πριν από λίγες ημέρες.

Η πρόταση λοιπόν, του Σωκράτη Κόκκαλη στα δύο αδέλφια να εμπλακούν δυναμικά στην ΠΑΕ ενδεχομένως να πέσει στο κενό. Φαίνεται πως ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ έχει αντιληφθεί, μέσα από τις διαδοχικές επαφές μαζί τους, πως δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν το μεγάλο "μπαμ" και γι' αυτό έχει κάνει άνοιγμα, μέσω επιστολών και σε άλλους επιφανείς επιχειρηματίες.

Επίσημη ενημέρωση για την πρόθεση των υπολοίπων επιχειρηματιών (υπολογίζονται 22-23) δεν υπάρχει αλλά είναι σίγουρο ότι κάποιοι από αυτούς θα συνδράμουν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που θα αποφασιστεί στην γενική συνέλευση στις 15 Ιουλίου. Η αισιοδοξία πάντως που επικρατούσε για μεγάλα ποσά που θα "φούσκωναν" τα ταμεία δεν υφίσταται πλέον.

Επόμενο είναι, το βάρος να πέφτει πλέον στην κάλυψη τουλάχιστον της "μαύρης τρύπας" που υπολογίζεται στα 22 εκ. ευρώ, χωρίς όμως να μπορεί κανένας να βάλει το χέρι του στην φωτιά και να μιλήσει με σιγουριά. Στην περίπτωση πάντως, που οι νέοι μέτοχοι δεν καλύψουν ολόκληρη την αύξηση του Μ.Κ. πολλές είναι οι πιθανότητες να καλυφθεί από τον ίδιο τον Κόκκαλη.

Οι μέρες που θα ακολουθήσουν μέχρι την γενική συνέλευση είναι κρίσιμες και μέχρι τότε ο Κόκκαλης θα γνωρίζει λεπτομερώς τις προθέσεις των επιχειρηματιών, στους οποίους έστειλε επιστολές. Απ' ότι φαίνεται τελικά είχε μεγάλη βάση η κουβέντα του προέδρου που έλεγε "άλλα τα λόγια και άλλο οι πράξεις", αναφερόμενος στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: