29 Ιουνίου 2009

ΠΑΟΚ: Ανακοινώθηκαν Φιλομένο, Σορλέν

Οι υψηλοί στόχοι του ΠΑΟΚ και η εντυπωσιακή ατμόσφαιρα που επικρατεί στο γήπεδο της Τούμπας ήταν οι τρεις λόγοι για τους οποίους ο Λούσιο Φιλομένο ήθελε να αγωνιστεί στον Δικέφαλο. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοίνωσε επίσημα την απόκτηση του αργεντίνου ποδοσφαιριστή, προχώρησε μάλιστα στην επίσημη παρουσίασή του, ενώ ανακοινώθηκε και η αγορά των δικαιωμάτων του Ολιβιέ Σορλέν.
Ο Φιλομένο έφθασε στη Θεσσαλονίκη χθες (28/6) το μεσημέρι, ενώ το πρωί υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις και κατόπιν αυτών υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας.

"Γνωρίζω σε ποια ομάδα ήρθα, καθώς ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλος σύλλογος που θέλει να κερδίζει σε όποια διοργάνωση κι αν συμμετέχει. Οι στόχοι που έχουμε οριοθετήσει είναι υψηλοί, γνωρίζουμε τις δυσκολίες που υπάρχουν, αλλά υπάρχουν μεγάλες απαιτήσεις από τους εαυτούς μας. Προσωπικά θα επιδιώξω να δώσω ότι καλύτερο διαθέτω. Το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα, ένας ποδοσφαιριστής δεν μπορεί από μόνος του να κάνει την διαφορά, το ζητούμενο είναι να έχουμε όλοι μια πολύ καλή χρονιά για να κατακτήσουμε αυτά που θέλουμε", είπε αρχικά ο Φιλομένο.

Ο αργεντίνος επιθετικός ρωτήθηκε μάλιστα και για το χρονικό της μεταγραφής του, τονίζοντας ότι "η πρώτη επαφή έγινε τον Απρίλιο και από εκείνο το σημείο και μετά έγιναν πολλά. Υπήρξαν συζητήσεις με τον Αστέρα, μετά ακολούθησαν προτάσεις από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, αλλά και διάφορες φήμες. Μετά ήρθε η πρόταση από τον ΠΑΟΚ και δεν είχα καμία αμφιβολία, όταν αποφάσισα να την αποδεχθώ", είπε.

Πληροφορίες αναφέρουν πάντως ότι ο ΠΑΟΚ με τον Φιλομένο είχαν συμφωνήσει από τις αρχές Μαϊου (!) και ο ίδιος ο παίκτης με έγγραφο που είχε κοινοποιήσει - πριν από περίπου 10 ημέρες - στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ ζητούσε να μάθει, αν ο σύλλογος είχε σκοπό να την ενεργοποιήσει. Οι επιτελείς του Δικεφάλου αποφάσισαν να προχωρήσουν με την περίπτωσή του και επικύρωσαν την συμφωνία.

"Ο ΠΑΟΚ αποτελεί μια σπουδαία πρόκληση στη καριέρα μου. Με τον ΠΑΟΚ μου δίνεται η ευκαιρία να παίξω στο υψηλότερο επίπεδο. Εχω κατακτήσει πολλά πρωταθλήματος, έχω νιώσει την αγάπη του κόσμου και θέλω να ζήσω παρόμοιες στιγμές και στον ΠΑΟΚ", κατέληξε μεταξύ άλλων.

Στο μεταξύ, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ προχώρησε στην επίσημη ανακοίνωση της συμφωνίας με την Ρεν για την αγορά των δικαιωμάτων του Ολιβιέ Σορλέν.

Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής δήλωσε ότι "είμαι απόλυτα ευχαριστημένος που θα συνεχίσω τη καριέρα μου στον ΠΑΟΚ. Ηταν η λογική συνέχεια των έξι υπέροχων προηγούμενων μηνών στην ομάδα. Ολοι οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ με τους οποίους συνεργάστηκα και το φανταστικό κοινό μας, που γνώρισα στους αγώνες εκτός και εκτός Τούμπας, ήταν οι βασικοί λόγοι που ήθελα να παραμείνω. Επιπλέον η οικογένειά μου βρήκε ιδανικές συνθήκες διαβίωσης στη Θεσσαλονίκη. Ελπίζω όσο διάστνμα θα βρίσκομαι εδώ να επιτύχουμε όλους τους στόχους του ΠΑΟΚ".

Δεν υπάρχουν σχόλια: