19 Ιουνίου 2009

Βελτιώνεται το ελληνικό πρωτάθλημα

Σε ανοδική τροχιά βρίσκεται η Σούπερ Λίγκα, σύμφωνα με τα συμπεράσματα έρευνας, που διενέργησε η εταιρεία δημοσκοπήσεων Metron Analysis…
Πιστοποιείται για μια ακόμα φορά, ότι το ποδόσφαιρο κατέχει την κορυφαία θέση στις προτιμήσεις των φιλάθλων, αλλά παράλληλα διαφαίνεται ξεκάθαρα ότι τα φαινόμενα βίας και το επίπεδο της διαιτησίας, προβληματίζουν τους φιλάθλους. Ακόμα προκύπτει αύξηση στα εισιτήρια κατά σχεδόν 23%, σε σχέση με την περίοδο 2007-2008.
Σημαντική παράμετρος, είναι η κατακόρυφη αύξηση των εισιτηρίων στους αγώνες Play Off, η οποία έφτασε στο 200% σε σύγκριση με πέρσι. Ο πρόεδρος της Superleague κ. Κώστας Πηλαδάκης, αναφερόμενος στα συμπεράσματα της έρευνας, δήλωσε:
"Η αγωνιστική περίοδος που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαΐου ήταν η καλύτερη στα τρία χρόνια ύπαρξης της Superleague, από πλευράς προσέλευσης φιλάθλων, καθώς ο αριθμός των εισιτηρίων ξεπέρασε τα δύο εκατομμύρια, σημειώνοντας αύξηση κατά σχεδόν 23%, σε σχέση με την περίοδο 2007-2008.
Σημαντική παράμετρος είναι η κατακόρυφη αύξηση των εισιτηρίων στους αγώνες Play Off, η οποία έφτασε στο 200% σε σύγκριση με πέρσι και καταδεικνύει το μεγάλο ενδιαφέρον των φιλάθλων για τους αγώνες κατάταξης. Για να διατηρήσουμε όμως την ανοδική τροχιά του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ, οφείλουμε να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας τις απόψεις των φιλάθλων, όπως αυτές καταγράφονται στην έρευνα της Metron Analysis.

Δεν εθελοτυφλούμε, ακούμε τη φίλαθλη κοινή γνώμη, λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη τις ανησυχίες και αναλαμβάνουμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την καταπολέμηση της βίας, η οποία, όπως προκύπτει από την έρευνα οφείλεται κυρίως σε κοινωνικά αίτια και λιγότερο σε σωματειακούς λόγους, την αναβάθμιση της διαιτησίας και τη βελτίωση των Play Οff.

Παρά τα βήματα προόδου, υπάρχουν πολλά που πρέπει ακόμα να γίνουν. Αποτελεί στρατηγική επιλογή μας η βελτίωση του ποδοσφαίρου και η προσπάθεια θα συνεχιστεί, ώστε να ξεπεραστούν οι αγκυλώσεις του παρελθόντος".

Δεν υπάρχουν σχόλια: