18 Ιουνίου 2009

Επιτυχημένη η εγχείρηση του Διαμαντίδη

Ολοκληρώθηκε το πρωί η εγχείρηση του Δημήτρη Διαμαντίδη στην κήλη και αύριο το μεσημέρι αναμένεται να πάρει εξιτήριο. Όλα πήγαν καλά, σύμφωνα με τον διευθυντή της Γενικής και Λαπαροενδοσκοπικής Χειρουργικής Κλινικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη, ο οποίος και εγχείρησε τον άσο του Παναθηναϊκού.

Το πρόβλημα στους κοιλιακούς μύες αποκαταστάθηκε και θα ξεκινήσει το πρόγραμμα αποθεραπείας, διάρκειας 4-6 εβδομάδων, υπό την επίβλεψη του φυσικοθεραπευτή του «τριφυλλιού» Άκη Παναγιωταρά, καθώς και τον γυμναστή της ομάδας, Σάββα Αρώνη. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης θα ακολουθήσει το πρόγραμμα αποκατάστασης κατά τη διάρκεια των διακοπών του και ακολούθως θα επιστρέψει στην Αθήνα για να τον δει ο φυσιοθεραπευτής των πρωταθλητών Ευρώπης. Το πρόγραμμα αποθεραπείας περιλαμβάνει μπάνια, ασκήσεις, κοιλιακούς και εν συνεχεία τρέξιμο, ενώ προοδευτικά θα ξεκινήσει βάρη. Αναμένεται να είναι σε θέση να αρχίσει χαλαρό τρέξιμο σε 3-4 εβδομάδες, ενώ στις αρχές Αυγούστου θα είναι έτοιμος από ιατρικής πλευράς.

«Η επέμβαση, λαπαροσκοπική εξωπεριτοναϊκή αποκατάσταση με πλέγμα του συνδρόμου κοιλιακών προσαγωγών δεξιά (ή αλλιώς κήλη αθλητών), εξελίχθηκε τέλεια», τόνισε ο κ. Κωνσταντινίδης για να συνεχίσει: «Ήταν αναίμακτη, διήρκεσε περίπου μία ώρα και το αποτέλεσμα ήταν απολύτως επιτυχές σε ό,τι έχει σχέση με το τεχνικό κομμάτι. Έγιναν τρεις τομές των πέντε χιλιοστών, η όλη επέμβαση εξελίχθηκε με μεγέθυνση 10-15 φορές, που την καθιστά απολύτως ακριβή. Θα παραμείνει στο νοσοκομείο για ένα 24ώρο και αν αισθάνεται καλά θα βγει. Η κατάστασή του θα επανεκτιμηθεί σε λίγες μέρες και από εκεί και πέρα θα γίνει ατομικός σχεδιασμός για την αποκατάσταση, σε συνεργασία με το ιατρικό επιτελείο του Παναθηναϊκού. Σε γενικές γραμμές σε αυτές τις περιπτώσεις χρειάζονται 4-6 εβδομάδες για την αποκατάσταση».

Πάντως, αμφίβολη παραμένει η συμμετοχή του Διαμαντίδη στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας καθώς άγνωστος θα είναι ο βαθμός ετοιμότητας του ενώ και ο ίδιος δεν έχει μιλήσει επί του θέματος για να γνωρίζουμε τις προθέσεις του. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο διεθνής γκαρντ αγωνίζεται ανελλιπώς με το εθνόσημο στο στήθος από το Ευρωμπάσκετ της Σουηδίας το 2003.

Δεν υπάρχουν σχόλια: