3 Ιουνίου 2009

Ολυμπιακός: Η επόμενη μέρα με Γιαννάκη, Μπουρούση και Πρίντεζη στο επίκεντρο

Βήματα μπροστά μπορεί να έγιναν, αλλά ο Ολυμπιακός έμεινε για μία ακόμη χρονιά χωρίς τίτλο και ήδη οι αδερφοί Αγγελόπουλοι με τους συνεργάτες τους σκέφτονται τις κινήσεις που πρέπει να κάνουν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ώστε η ομάδα τους να σπάσει επιτέλους αυτό το αρνητικό σερί. Πριν κάνουν οποιαδήποτε κίνηση, πάντως, πρέπει να αποφασίσουν ποιος θα είναι ο «καπετάνιος». Θα μείνει ο Παναγιώτης Γιαννάκης ή θα αντικατασταθεί;

Ο «Δράκος» έχει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό και από τη στιγμή που δεν υπάρχει κάποια επίσημη αντίδραση της διοίκησης συνεχίζει κανονικά στο τιμόνι της ομάδας. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως οι Αγγελόπουλοι δεν σκέφτονται κι άλλες λύσεις. Προτάσεις από μάνατζερ έχουν δεχθεί, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα ρισκάρουν με κάποια επιλογή τεχνικού που δεν έχει σπουδαίες περγαμηνές.

Ουσιαστικά και για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους ο «Δράκος» είναι το φαβορί για να παραμείνει στον ερυθρόλευκο πάγκο, εκτός και αν υπάρξει δυνατότητα συνεργασίας με τον Ετόρε Μεσίνα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι σκέψεις υπάρχουν, αλλά είναι ακόμη νωρίς για οριστικές αποφάσεις. Αλλωστε, αν δεν ξεκαθαρίσει οριστικά το θέμα προπονητή δεν έχει και νόημα να γίνουν μεταγραφικές κινήσεις. Η ονοματολογία δεν βοηθάει τους ερυθρόλευκους, που προφανώς δεν θέλουν να κάνουν ριζική ανανέωση της ομάδας. Γνωρίζουν καλά, άλλωστε, πως αν αλλάζουν κάθε χρόνο το 80% του ρόστερ τους δύσκολα θα δουν άσπρη μέρα.

Ο Ολυμπιακός θα κρατήσει έναν βασικό κορμό παικτών και πάνω σε αυτόν θα κάνει τις απαραίτητες προσθήκες. Από το υπάρχον υλικό τα ζητήματα που 'καίνε' περισσότερο τους Αγγελόπουλους είναι τα συμβόλαια των Μπουρούση και Πρίντεζη, τα οποία λήγουν. Η επιθυμία των δύο παικτών να μείνουν στο Λιμάνι είναι, πάντως, δεδομένη και έτσι το πιθανότερο είναι πως θα ανανεώσουν.

Από την άλλη, παρελθόν αναμένεται να αποτελέσει ο Μιχάλης Πελεκάνος, αλλά και ο Λιν Γκριρ. Την πόρτα της εξόδου είναι πιθανό να δει και ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης, καθώς ούτε και ο Παναγιώτης Γιαννάκης κατάφερε να συνεργαστεί μαζί του, όπως πολλοί πίστευαν. Για τον Τσίλντρες το σενάριο είναι γνωστό. Ο παίκτης ανήκει στον Ολυμπιακό και η μόνη περίπτωση να φύγει είναι αν θελήσει να επιστρέψει στο ΝΒΑ.

Αβέβαιο είναι επίσης το μέλλον των νεαρών σέρβων, Τεόντοσιτς και Ερτσεγκ, με το σενάριο του δανεισμού τους σε άλλη ομάδα να είναι πιθανό. Από εκεί και πέρα ξεκινάει η ονοματολογία, αλλά είναι ακόμη νωρίς για να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία. Στο Λιμάνι πρέπει να βρούνε πρώτα τον καπετάνιο τους και μετά θα ασχοληθούν περισσότερο με το πλήρωμα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: