2 Ιουνίου 2009

Ομπράντοβιτς: «Ήρωες οι παίκτες μου»

Ήρωες χαρακτήρισε τους παίκτες του ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την ολοκλήρωση του τριπλ κράουν. Ο Σέρβος τεχνικός εξήρε την αγωνιστική συμπεριφορά των παικτών του και την αντίδρασή τους σε δύσκολες στιγμές στη διάρκεια της περιόδου. Απαντώντας στις αιχμές του Παναγιώτη Γιαννάκη για τη διαιτησία είπε: «Όλοι έχουν δικαίωμα της γνώμης τους. Προσπαθώ να σέβομαι τους πάντες και θα συνεχίσω να το κάνω. Πιστεύω πως είμαστε καλύτερη ομάδα από τον Ολυμπιακό και αποδείξαμε πως παίζουμε καλύτερα από τον Ολυμπιακό». Παράλληλα τόνισε πως «... μετά τη νίκη μας επί του Ολυμπιακού όλοι κατάλαβαν ότι είμαστε καλύτεροι. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα, αλλά εμείς αποδείξαμε ότι έχουμε την πίστη και την ικανότητα πως μπορούμε να νικήσουμε τον Ολυμπιακό στην έδρα του, πράγμα που καταφέραμε».


«Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μου. Ήταν μία πολύ δύσκολη σεζόν και είναι μεγάλη επιτυχία η κατάκτηση τριών τίτλων. Είναι πολύ δύσκολο να επαναληφθεί κάτι τέτοιο. Όλη η δόξα ανήκει σε αυτούς. Σε δύσκολες στιγμές αντέδρασαν πολύ καλά και αντιλήφθηκαν πως υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να φτάσει σε τίτλους. Σε όλες τις διοργανώσεις είχαμε μπροστά μας τον Ολυμπιακό. Η ομάδα μου έδειξε πολλές φορές χαρακτήρα. Μετά την εντός έδρας ήττα από τη Σιένα δεν πίστεψαν πολλοί σε μας, αλλά δείξαμε χαρακτήρα. Μετά την κατάκτηση του ευρωπαϊκού ήταν ακόμη πιο δύσκολο, γιατί υπήρχαν παίκτες που αντιμετώπιζαν προβλήματα. Όλοι τους όμως ήταν έτοιμοι να βοηθήσουν, έστω και για ένα λεπτό, αμυντικά ή επιθετικά. Είναι αληθινοί ήρωες για μένα. Ευχαριστώ όλους όσοι αποτελούν μέρος αυτής της ομάδας. Έχω ένα τιμ που αποτελείται από πολύ σημαντικά στελέχη, δουλεύουμε όλοι σαν οικογένεια και γι’αυτό έχουμε αυτά τα εξαιρετικά αποτελέσματα», δήλωσε ο Σέρβος τεχνικός.

Μιλώντας για την παρουσία του κόσμου: «Οι οπαδοί μας ήταν υπέροχοι. Μας βοήθησαν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Η ατμόσφαιρα μάς βοήθησε να φτάσουμε στη νίκη απέναντι σε έναν τόσο μεγάλο αντίπαλο όπως ο Ολυμπιακός».

Αναφερόμενος στον Φραγκίσκο Αλβέρτη: «Είμαι περήφανος που είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ μαζί του. Για μένα είναι κάτι παραπάνω από ένας παίκτης. Η σχέση μας είναι ξεχωριστή. Βλέπετε πως αντιδρά ο κόσμος όταν μπαίνει στο γήπεδο. Είναι ο μοναδικός παίκτης με τόσους τίτλους αγωνιζόμενος σε μία ομάδα στην Ευρώπή. Σε κάθε στιγμή της καριέρας του καταλάβαινε πολύ καλά τι έπρεπε να κάνει εντός κι εκτός παρκέ. Αποτελεί παράδειγμα για τον καθένα. Πιστεύω πως αποτελεί στόχο για παίκτες όπως ο Διαμαντίδης ή ο Σπανούλης να προσπαθήσουν να κατακτήσουν τόσους τίτλους».

Τέλος, για την επόμενη μέρα στο «τριφύλλι», ανέφερε: «Μετά από μια τέτοια χρονιά πρέπει να παραμείνουμε ψύχραιμοι και να σκεφτούμε το μέλλον. Είναι πολύ δύσκολο να αλλάξεις μια ομάδα που κατέκτησε τρεις τίτλους. Θα πρέπει να σκεφτούμε τι είναι καλύτερο για τον Παναθηναϊκό. Όλοι ζητάνε διάφορα πράγματα, άλλοι να αλλάξουμε πολλά, άλλοι λίγα...», ενώ ερωτηθείς αν αισθάνεται κορεσμένος, απάντησε: «Το μέλλον είναι πάντα πιο σημαντικό. Πάντα κοιτάμε αυτό που έρχεται. Είμαστε χαρούμενοι για΄τους τίτλους που πετύχαμε. Θα ξεκινήσουμε τη νέα χρονιά με τους ίδιους στόχους, να πάρουμε τίτλους, να φέρνουμε κόσμο στο γήπεδο και να παίζουμε ωραίο μπάσκετ. Είναι προνόμιο να βρίσκεσαι σε μία ομάδα που έχει μία ατμόσφαιρα όπως αυτή που είχαμε στο ΟΑΚΑ και όλα αυτά είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς. Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά και γνωρίζουμε τι χρειάζεται για να νικήσει σε ένα τόσο σημαντικό ματς, όπως αυτό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: