16 Ιουνίου 2009

Η ιστορία του Ρόναλντ Γκομέζ, παλιού παίκτη του ΟΦΗ...

Ανακαλύψαμε στο διαδίκτυο, μια ξεχωριστή ιστοσελίδα, η οποία μας αποκαλύπτει τι κάνουν σήμερα, κάποιοι ξένοι ποδοσφαιριστές οι οποίοι προκάλεσαν αίσθηση από το πέρασμα τους στα ελληνικά γήπεδα.
Πρόκειταιγια το blog της sportnet με τον ενδεικτικό τίτλο "Που να είσαι τώρα".
Σήμερα αναδημοσιεύουμε την ιστορία του τρομερού Κοσταρικανού επιθετικού του ΟΦΗ, Ρόναλντ Γκομέζ:

Από το http://pounasetora.blogs.sportnet.gr/

Το καλοκαίρι του 1999, ο ΟΦΗ ψάχνει για επιθετικό. Στην Ολλανδία, όπου προετοιμάζεται η ομάδα, φτάνει ο 24χρονος Κοσταρικανός, Ρόναλντ Γκόμεζ, ώστε να δοκιμαστεί και αν πείσει να υπογράψει συμβόλαιο με την ομάδα. Ο Γκέραρντ εντυπωσιάζεται από τα προσόντα του Γκόμεζ και εισηγείται την απόκτησή του.

Ο Κοσταρικανός παίρνει τη φανέλα του βασικού φορ, αφήνοντας στην άκρη, τον καλύτερο πρωτοεμφανιζόμενο ποδοσφαιριστή της προηγούμενης χρονιάς Νίκο Ιορδανίδη. Ο Γκόμεζ, κάνει όργια στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος. Ο 24χρονος σκοράρει με κάθε πιθανό τρόπο και πετυχαίνει 16 τέρματα, σε 17 αγώνες, οδηγώντας τον ΟΦΗ να κλείσει το πρώτο μισό στην 3η θέση της βαθμολογίας, έχοντας σε 17 αγώνες, 12 νίκες!

Λίγο πριν ξεκινήσει, όμως ο δεύτερος γύρος του πρωταθλήματος, ο Γκόμεζ ταξιδεύει στην Κόστα Ρίκα, για να ενσωματωθεί στην εθνική του ομάδα και όταν πια επιστρέφει κάτι έχει αλλάξει. Πετυχαίνει σε όλο τον δεύτερο γύρο, μόλις δύο τέρματα, ενώ ολόκληρος ο ΟΦΗ πέφτει αισθητά, όμως ακόμα κι έτσι, τερματίζει 4ος και βγαίνει στο Κύπελλο UEFA. Την επόμενη σεζόν, δεν αλλάζουν πολλά και ο Γκόμεζ δεν βρίσκει τον καλό του εαυτό. Σημειώνει 8 τέρματα, όμως η προσφορά του στην ομάδα δεν είναι εκείνη που θα περίμεναν κάποιοι, ενώ έχουν αρχίσει ήδη οι πρώτες αποδοκιμασίες από την εξέδρα.

Τον Ιανουάριο του 2000, φτάνει πρόταση ύψους 1 δισ. δραχμών!, για την απόκτηση του Γκόμεζ από γερμανική ομάδα, όμως οι Κρήτες την αρνούνται! Η χρονιά εκείνη είναι εξαιρετικά κακή, για τον ΟΦΗ, ο οποίος αντιμετωπίζει ακόμα και την απειλή του υποβιβασμού, όμως με δύο προσωπικά τέρματα κόντρα στον ΠΑΣ, ο Γκόμεζ ξελασπώνει την ομάδα του.

Το ίδιο κάνει και με την εθνική του Ομάδα, την οποία οδηγεί εκ του ασφαλούς στα τελικά του Μουντιάλ του 2002. Την σεζόν 2001-02, ο Γκόμεζ μοιάζει να… ανασταίνεται και πετυχαίνει 11 γκολ σε 19 συμμετοχές. Ο ΟΦΗ όμως είναι μετριότατος, παρόλα αυτά η διοίκηση της ομάδας, ανανεώνει το συμβόλαιο του Κοσταρικανού.

Το καλοκαίρι του 2002, ο Γκόμεζ κάνει τρομερές εμφανίσεις στο Μουντιάλ της Ιαπωνίας και της Κορέας, πετυχαίνοντας 2 τέρματα κόντρα σε Κίνα και Βραζιλία. Όλοι στην Κρήτη περιμένουν, πως θα μοσχοπουλήσουν τον ποδοσφαιριστή, όμως πρόταση δεν έρχεται ποτέ. Ο Κοσταρικανός, θα συνεχίσει με τη φανέλα του ΟΦΗ και τη σεζόν 2002-03, όμως αυτή θα είναι και η τελευταία του, μετά τις απογοητευτικές εμφανίσεις, με απολογισμό 2 τέρματα, σε 18 συμμετοχές.

Η επόμενη σεζόν, τον βρίσκει στο Κουβέιτ και στην Αλ Καντίσιγια, στην οποία όμως μένει μόνο για ένα χρόνο, πριν φύγει ως δανεικός για την Μεξικάνικη Ιραπουάτου. Το 2004, τον αποκτά, η αγαπημένη των «Ελλήνων» Κοσταρικάνων, Ντεπορτίβο Σαπρίσα, στην οποία μένει για δύο σεζόν και πετυχαίνει 13 τέρματα, σε 61 συμμετοχές.

Το 2006 παίρνει μεταγραφή για τον ΑΠΟΕΛ, όπου πετυχαίνει μόλις 4 τέρματα σε 20 αγώνες, και η επόμενη τον βρίσκει και πάλι στην Σαπρίσα, στην οποία αγωνίζεται ακόμα και σήμερα στα 34 του χρόνια και συμπαίκτης με τους πρώην “Έλληνες” Βάλτερ Σεντένο και Αλόνσο Σολίς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: