11 Ιουνίου 2009

Εν αναμονή της απάντησης Αγγελόπουλων ο Κόκκαλης

Την διάδοχη κατάσταση στην ΠΑΕ Ολυμπιακός προετοιμάζει ο Σωκράτης Κόκκαλης, θέτοντας προς διάθεση το 40% των μετοχών της εταιρείας και προαναγγέλλοντας (25/5) την επικείμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Στην προσπάθειά του αυτή επιθυμεί συμμάχους τους αδελφούς Αγγελόπουλος, τους οποίους βλέπει ως διαδόχους τους στην ΠΑΕ και αυτό φέρεται να συζήτησε μαζί τους στην συνάντηση της Τρίτης (9/6). Πέραν τούτου φυσικά, εξετάστηκε και ο τρόπος μεταβίβασης των μετοχών της ΚΑΕ στα δύο αδέλφια.

Ο Κόκκαλης έχει αναθέσει από τα τέλη του Μαΐου σε εταιρεία χρηματοοικονομική να ερευνήσει τον τρόπο που μπορεί να πραγματοποιηθεί η αύξηση του Μ.Κ. Επισήμως δεν έχουν γίνει γνωστά τα νούμερα, αλλά υπολογίζεται ότι η συνολική αποτίμηση της ΠΑΕ αγγίζει περίπου τα 180-190 εκ. ευρώ. Από αυτά, το 40% υπολογίζεται στα 72-75 εκ. ευρώ, χρήματα που θα μπουν στην ΠΑΕ, σε περίπτωση που καλυφθεί ολόκληρο το ποσό της αύξησης.

Σημαντικό στοιχείο που ανάγκασε τον Κόκκαλη να προχωρήσει την συγκεκριμένη χρονική περίοδο σε αύξηση του Μ.Κ. είναι και η «μαύρη τρύπα» που δημιουργήθηκε στα ταμεία, μετά την «κακή οικονομική χρονιά» που μόλις ολοκληρώθηκε. Το έλλειμμα αγγίζει το ποσό των 22-25 εκ. ευρώ και ο Κόκκαλης, ανοίγοντας την ΠΑΕ σε νέους μετόχους, το ποσό αυτό θέλει να καλύψει.

Είναι άλλωστε απαραίτητο να γίνει, ώστε ο Ολυμπιακός να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα με τα πιστοποιητικά συμμετοχής στο ελληνικό πρωτάθλημα αλλά και στα κύπελλα Ευρώπης.

Τα 22-23 εκ. ευρώ είναι και το μίνιμουμ ποσό που θα μπει στα ταμεία μετά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Μόνο στην περίπτωση που δεν συγκεντρωθεί το ποσό αυτό θα αναγκαστεί να βάλει χρήματα από την τσέπη του ο Κόκκαλης. Οι αδελφοί Αγγελόπουλοι δεν είναι οι μόνοι ενδιαφερόμενοι, καθώς υπάρχουν κι άλλοι επιχειρηματίες που προτίθενται να συμβάλλουν στην αύξηση. Συζητήσεις έχουν γίνει και θα συνεχίζονται μέχρι και τις 22 Ιουνίου, όταν και θα αποφασιστεί η αύξηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: