1 Ιουνίου 2009

Τεν Κάτε: «Έμαθα την ελληνική νοοτροπία και την κουλτούρα»

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε τον στόχο του την Κυριακή κόντρα στην ΑΕΚ, εξασφαλίζοντας το «εισιτήριο» για τα προκριματικά του ερχόμενου Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Χενκ Τεν Κάτε δεν έκρυψε την ικανοποίησή του, μετά από αυτό το γεγονός, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου, τονίζοντας πως: «Για την σεζόν που ολοκληρώθηκε, έμαθα κάποια πράγματα γύρω από την ελληνική νοοτροπία και την κουλτούρα. Έμαθα, σίγουρα, πολλά».

Αναλυτικά, όσο είπε για:

Το σημερινό ματς: «Η αλήθεια είναι ότι και η ισοπαλία θα ήταν για εμάς καλό αποτέλεσμα, όμως παίξαμε μόνο για τη νίκη και καταφέραμε να την πάρουμε. Ήμασταν καλύτεροι και θεωρώ ότι δίκαια τελειώνουμε πρώτοι στα Play-off. Ακόμη και μετά το 2-0 ενώ είχαμε καθαρό προβάδισμα δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι. Έγιναν πολλά λάθη και επιτρέψαμε στην ΑΕΚ να απειλήσει. Είναι όλα θέμα συγκέντρωσης. Αν είσαι 90 λεπτά συγκεντρωμένος, μόνο τότε μπορείς να τα καταφέρεις. Ειδάλλως μπορεί να μας κερδίσει οποιοσδήποτε. Αν είμαστε συγκεντρωμένοι, είμαστε πολύ σκληρός αντίπαλος για οποιονδήποτε»

Τον παίκτη που αποφάσισε να σουτάρει το πέναλτι: «Την τελευταία φορά που είχα παρέμβει ήταν στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Όταν έχουμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο παίκτες όπως ο Καραγκούνης και ο Σαλπιγγίδης ένας από τους δύο θα το εκτελέσει. Ο Καραγκούνης ανέλαβε την ευθύνη και σκόραρε».

Τον καλύτερο παίκτη του αγωνιστικού χώρου στο σημερινό ματς: «Ήταν κατά την γνώμη μου ο κορυφαίος του γηπέδου ο Σαλιπιγγίδης».

Τον Καραγκούνη:

«Είναι το μυαλό της ομάδας» τόνισε ο προπονητής του «τριφυλλιού». Μπορεί να παίξει σε πολλές θέσεις και όπως γνωρίζετε σε μερικές θέσεις δεν έχουμε πολλούς παίκτες. Από την αρχή της σεζόν υπήρχε αυτό το ζήτημα. Ότι δεν καλύπτοντας όλες οι θέσεις. Ο Ρουκάβινα παράδειγμα δεν είναι αριστερός εξτρέμ όμως στα play-off τα κατάφερε. Ο Σαλπγγίδης έπαιξε επίσης σε όλες τις θέσεις της επίθεσης».

Το τι κρατάει από τη φετινή σεζόν και τι ευελπιστεί για την επόμενη: «Περιμένω σίγουρα περισσότερη επιτυχία την επόμενη χρονιά. Προσδοκώ περισσότερη ισορροπία στο ρόστερ της ομάδας και αν όλα πάνε καλά θα έχουμε μία εξίσου επιτυχημένη πορεία στην Ευρώπη όπως και φέτος. Αυτό είναι το πλέον σημαντικό για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Για την σεζόν που πέρασε έμαθα κάποια πράγματα γύρω από την ελληνική νοοτροπία και την κουλτούρα. Έμαθα σίγουρα πολλά. Στόχος είναι όλη αυτή η εμπειρία να μεταφερθεί στην επόμενη αγωνιστική περίοδο».

Για τα μεταγραφικά, δε θέλησε να κάνει κάποιο παραπάνω σχόλιο: «Δε θέλω να μιλήσω για μεταγραφές. Το κλαμπ ξέρει τι ακριβώς θέλουμε για την ομάδα. Είναι ξεκάθαροι οι ρόλοι. Εγώ και ο διευθυντής ποδοσφαίρου έχουμε ξεκαθαρίσει τους στόχους. Από αύριο θα ξεκινήσω διακοπές για τρεις εβδομάδες. Ο κ. Αντωνίου και ο πρόεδρος έχουν σκληρή δουλειά. Προσωπικά θα ασχοληθώ με τις διακοπές μου».

*O Xενκ Τεν Κάτε χάρισε την προπόνηση της Δευτέρας στους παίκτες του και έδωσε ραντεβού μαζί τους στις 25 Ιουνίου για την έναρξη της προετοιμασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: