22 Μαΐου 2009

Στοίχημα ποδόσφαιρο: Έφτασε η ώρα για την UEFA να σκεφτεί και πάλι την πολιτική της για τις τιμωρίες

Με τους Darren Fletcher, Dani Alves, Eric Abidal, Diego, Hugo Almeida και Tomas Hubschmann να αναμένεται να χάσουν ή να έχουν χάσει τους τελικούς του Champions League και του Κυπέλλου UEFA λόγω τιμωρίας, ο Nik Wardle αναρωτιέται αν τα παραπτώματά τους ήταν τόσο σοβαρά για να τους αξίζει μια τόσο σκληρή τιμωρία.

Τα δύο σημαντικότερα ετήσια παιχνίδια της UEFA, o τελικός του Κυπέλλου UEFA και ο τελικός του Champions League, είχαν και θα έχουν απώλειες λόγω τιμωριών. Σε κανέναν δεν αρέσει να βλέπει παίκτες να χάνουν τους τελικούς και πιστεύω ότι με μια αλλαγή, βάσει της κοινής λογικής, των κανονισμών, και οι έξι ποδοσφαιριστές θα μπορούσαν να είναι διαθέσιμοι για την Κωνσταντινούπολη και τη Ρώμη.

Είναι ευρέως αποδεκτό ότι οι αποβολές του Darren Fletcher και του Eric Abidal ήταν λανθασμένες, αλλά λόγω του γεγονότος ότι η UEFA επιτρέπει ενστάσεις μόνο βάσει λανθασμένης κρίσης, αμφότεροι θα λείψουν από τη Ρώμη. Φαίνεται οπισθοδρομικό για την UEFA να μην επιτρέπει ενστάσεις κόντρα σε λανθασμένες αποβολές, όταν τα εγχώρια πρωταθλήματα το κάνουν. Η UEFA θα πρέπει να προσαρμοστείς στους καιρούς και να χρησιμοποιήσει το video για αποδείξεις, που μπορούν να ξεκαθαρίσουν σαφείς αδικίες.

Ο Dani Alves θα χάσει επίσης τον τελικό του Champions League, λόγω δύο κίτρινων καρτών, ενώ οι Diego και Hugo Almeida της Werder Bremen και ο μέσος της Shakhtar Donetsk Tomas Hubschmann έχασαν τον χτεσινό τελικό του Κυπέλλου UEFA για τον ίδιο λόγο.

Νομίζω ότι η UEFA θα πρέπει είτε να σβήνει τις κίτρινες κάρτες όταν φτάνουμε στα ημιτελικά ή τουλάχιστον να επιτρέπει σ' έναν παίκτη να πάρει από μία κίτρινη σε κάθε ημιτελικό και μόνο όσοι αποβάλλονται δίκαια να χάνουν τον τελικό. Είναι αλήθεια ότι αυτό μπορέι να οδηγήσει σε σωρεία σκληρών μαρκαρισμάτων στα τελευταία λεπτά ώστε να προστατευτεί το εκάστοτε προβάδισμα στον επαναληπτικό ημιτελικό, αλλά και πάλι θα υπάρχει ρίσκο της κόκκινης κάρτας.

Νομίζω ότι είναι τρελό, που ένας παίκτης μπορεί να χάσει έναν μεγάλο τελικό εξαιτίας μιας κίτρινης κάρτας για το γεγονός ότι δεν κράτησε την απόσταση στο τείχος σ' ένα παιχνίδι ομίλου και μετά να παίρνει μια δεύτερη κίτρινη κάρτα για το γεγονός ότι κλώτσησε την μπάλα μακριά σ' έναν επαναληπτικό ημιτελικό. Με άλλα λόγια, παραπτώματα, που είναι "ελαφρά" σε αντίθεση με άλλες "σκληρές" πράξεις.

Νομίζω ότι οι απουσίες της Barcelona είναι σημαντικότερες, οπότε μένω έκπληκτος, που είναι ελαφρύ φαβορί στον τελικό του Champions League στην αγορά Τελικό Αποτέλεσμα στο 2,72, με τη Man United στο 2,76 και την ισοπαλία στο 3,60.

Με τον Diego (που ίσως έτσι κι αλλιώς έχανε τον τελικό λόγω τραυματισμού) και τον Hugo Almeida τιμωρημένους και τον Per Mertesacker τραυματία, η Shakhtar κατέκτησε χτες το τελευταίο Κύπελλο UEFA, κερδίζοντας στην παράταση τη Werder.

Δεν υπάρχουν σχόλια: