22 Μαΐου 2009

Ολυμπιακός: Σοκαρισμένος ο Τσίλντρες

Οι περισσότεροι ξένοι που παίζουν στο ελληνικό πρωτάθλημα μπάσκετ κάποια στιγμή απλά παρακολουθούν τα τυχόν επεισόδια που γίνονται γύρω τους. Ο Τζος Τσίλντρες ωστόσο δείχνει να μη μπορεί να ξεπεράσει όσα έγιναν στο ΣΕΦ την Πέμπτη, με σύσσωμη την οικογενειά του να παρακολουθεί από τις κερκίδες.
«Η βία και όσα είδαμε σήμερα θα με κάνουν να σκεφτώ πολύ καλά το μέλλον μου στην Ευρώπη» δήλωσε χαρακτηριστικά και συνέχισε:
«Νομίζω ότι αυτά δε βοηθάνε σε καμία περίπτωση. Είναι η πρώτη φορά που αγωνίζομαι εκτός ΗΠΑ και δεν έχω άλλη εμπειρία. Εκεί, το μπάσκετ είναι διασκέδαση. Δεν καταλαβαίνω τι συνέβη. Κι εγώ παθιάζομαι όταν παίζω. Δε βοήθησε ούτε την ομάδα αυτό. Μας αποσυντόνισε. Τη στιγμή που παίζεις και έχεις ένα ρυθμό, δεν μπορείς να σταματάς γιατί παίζουν ξύλο στις εξέδρες. Δε χρειαζόταν. Η βία δε βοηθά σε τίποτα. Θα μας κοστίσει και ως ομάδα αυτό που έγινε σήμερα».
Εν τω μεταξύ αν και το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό είναι τριετές, μετά το τέλος κάθε χρονιάς ο Αμερικανός έχει δικαίωμα να αποχωρήσει για να επιστρέψει στο ΝΒΑ. Αυτόν τον όρο γνωρίζουν καλά στην Ατλάντα και δείχνουν έτοιμοι να επωφεληθούν.
«Αν φύγει από την Ελλάδα, τότε θα του κάνουμε ισόποση πρόταση για να τον κρατήσουμε. Αλλιώς θα μείνει εντελώς ελεύθερος» δήλωσε στην εφημερίδα Atlanta Constitution Journal ο general manager των Χοκς, Ρικ Σαντ.
Οι Χοκς, όπου έπαιζε ο Τσίλντρες πριν έρθει στον Ολυμπιακό, έχουν ακόμα τα δικαιώματά του και αν ισοφαρίσουν προσφορά από άλλη ομάδα του ΝΒΑ, που μπορεί να φέρει ο παίκτης, τον κρατούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: