18 Μαΐου 2009

Στοίχημα ποδόσφαιρο: Στιγμιότυπα εβδομάδας - Αναμένονται γκολ στον τελικό του UEFA Cup

Οι «Μαύρες Γάτες» στοχεύουν στην παραμονή στη Νότια Ακτή, η Werder Bremen στοχεύει στην κατάκτηση του Κυπέλλου UEFA, κρίσιμες αναμετρήσεις σε Ελλάδα και Δανία - ο James Easthman κάνει μια βόλτα στον κόσμο, αναζητώντας τις καλύτερες στοιχηματικές ευκαιρίες στο ποδόσφαιρο αυτής της εβδομάδας...

Δευτέρα 18 Μαΐου

Τα αποτελέσματα του Σαββατοκύριακου στην Premier League σημαίνουν ότι Portsmouth δεν ανησυχεί για τίποτα πηγαίνοντας στο ματς με τη Sunderland, καθώς η ομάδα της Νότιας Ακτής δεν κινδυνεύει πλέον με υποβιβασμό, κάνοντας αυτή την αναμέτρηση πολύ πιο σημαντική για τους φιλοξενούμενους από τα βορειοανατολικά. Οι «Μαύρες Γάτες» είναι μόλις δύο βαθμούς πάνω από την γραμμή του υποβιβασμού επομένως χρειάζονται μια νίκη για να αναπνεύσουν ελεύθερα στα παιχνίδια της τελευταίας αγωνιστικής.

Τετάρτη 20 Μαΐου

Η Werder Bremen είναι στο 1.87 το φαβορί για να κερδίσει τον τελικό του Κυπέλλου UEFA στην Κωνσταντινούπολη, με τους Ουκρανούς αντιπάλους της Shakhtar Donetsk να είναι ελαφρώς ψηλότερα στο 2,12 για να πάρουν το τρόπαιο στα 90 λεπτά. Και οι δύο επαναληπτικοί ημιτελικοί - η συναρπαστική εκτός έδρας νίκη 3-2 της Werder στη Γερμανία απέναντι στο Hamburg και η εντός έδρας νίκη 2-1 της Shakhtar επί της συμπατριώτισσας Dynamo Kiev - είχαν πάνω από 2.5 γκολ, κάτι που εξηγεί γιατί το over 2,5 γκολ είναι στο 1,96, μια ασυνήθιστα χαμηλή απόδοση σε τελικό διοργάνωσης.

Στο Ελληνικό Πρωτάθλημα υπάρχουν τα play-off για τις ομάδες που τερματίζουν από τη δεύτερη μέχρι την πέμπτη θέση στο τέλος της κανονικής περιόδου, με τις τέσσερις ομάδες να συνθέτουν ένα μίνι πρωτάθλημα στο οποίο καθορίζεται ποια ομάδα θα πάρει τη δεύτερη θέση που οδηγεί στο Champions League. Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Λάρισα είναι οι ομάδες - και ο Παναθηναϊκός ηγείται της κούρσας έναντι της ΑΕΚ αυτή τη στιγμή. Υπάρχει ακόμα δρόμος, ωστόσο, και οι αναμετρήσεις αυτής της εβδομάδας, ΑΕΚ - ΠΑΟΚ και Λάρισα - Παναθηναϊκός, είναι εξαιρετικά καθοριστικές.

Στην Ιαπωνία, διεξάγεται ο επόμενος γύρος του Nabisco Cup, καθώς 14 ομάδες συναγωνίζονται για να πάρουν τέσσερις θέσεις που οδηγούν στα προημιτελικά, όπου εκεί θα συναντήσουν άλλες τέσσερις ομάδες που έχουν περάσει «bye» στους 'οκτώ'. Στον Α Όμιλο, Oita - Urawa, Omiya - Iwata και Yokohama FM - Hiroshima είναι τα παιχνίδια, ενώ στον Β Όμιλο κοντράρονται οι Chiba - FC Tokyo, Kyoto - Kobe και Shimizu - Yamagata.

Οι Young Boys αντιμετωπίζουν τη Sion στον τελικό του Ελβετικού Κυπέλλου, με τους Young Boys να επιδιώκουν να σηκώσουν το τρόπαιο για πρώτη φορά από το 1987 και τη Sion να θέλει να σώσει μια απογοητευτική σεζόν, στην οποία τερμάτισε όγδοη. Οι Young Boys είναι στο 1,58 για να κερδίσει το ματς στο Stade de Suisse στα 90 λεπτά.

Πέμπτη 21 Μαΐου

Η FC Kobenhaven έχει το πλεονέκτημα της έδρας στον τελικό του Κυπέλλου Δανίας, καθώς η αναμέτρησή της με την AAB διεξάγεται στο Parken Stadion. Επίσης, οι γηπεδούχοι έχουν 31 βαθμούς περισσότερους από την αντίπαλό τους στην SAS ligaen της Δανίας, επομένως δεν είναι έκπληξη που τους βρίσκουμε στο χαμηλό 1,21 να σηκώσουν το τρόπαιο.

Το σύστημα των play-offs στο Ολλανδικό πρωτάθλημα συνίσταται από τους ημιτελικούς (διπλοί αγώνες) και τον τελικό, που καθορίζουν την ομάδα που θα πάρει τη θέση για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League της ερχόμενης περιόδου. Οι ομάδες που τερμάτισαν από την πέμπτη μέχρι την όγδοη θέση στην Eredivisie συμμετέχουν σε αυτά, με τους δεύτερους αγώνες των ημιτελικών να διεξάγονται αυτή την εβδομάδα. Η NAC Breda έχει το προβάδισμα της νίκη με 3-2 πηγαίνοντας στο εκτός έδρας παιχνίδι της στο Rotterdam κόντρα στη Feyenoord, ενώ η πρώτη αναμέτρηση μεταξύ της Groningen με την Utrecht έληξε 3-3 στο Galgenwaard Stadion της Utrecht.

Η Molde έχει την ευκαιρία να μείνει κοντά στην κορυφή της Tippaligaen της Νορβηγίας, καθώς υποδέχεται τη 12η Tromso. Η Molde, δεύτερη, είναι στο 1,48 φαβορί για να κερδίσει. Ο τρίτος αντιμετωπίζει τον πέμπτο καθώς η Start φιλοξενεί την Odd Grenland ενώ στο άλλο άκρο του βαθμολογικού πίνακα, η Lillestrom ταξιδεύει στη 13 η Stromsgodset. Η πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Rosenborg παίζει με την Sandefjord το βράδυ της Τρίτης.

Παρασκευή 22 Μαΐου

Η κούρσα για την άνοδο στη Ligue 2 της Γαλλίας είναι μια από τις πιο συγκλονιστικές των τελευταίων χρόνων, με τις Montpellier, Strasbourg, Metz, Tours και Boulogne να έχουν πιθανότητες ανόδου μαζί με την πρωταθλήτρια Lens. Το Tours - Montpellier είναι το ενδιαφέρον παιχνίδι στο Tours Stade de la Vallee-du-Cher.

Δεν υπάρχουν σχόλια: