24 Μαΐου 2009

Στοίχημα Superleague: Προτελευταία στροφή...

Μετά τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής, μόνο ένα είναι το ερωτηματικό. Παναθηναϊκός ή ΑΕΚ θα πάρουν το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League;

Δύο στροφές πριν το φινάλε των πλέι οφ, οι «πράσινοι» υποδέχονται τον ΠΑΟΚ ενώ η «Ενωση» φιλοξενείται από τη Λάρισα.

Μόνο νίκη θέλει ο Παναθηναϊκός απέναντι στον ΠΑΟΚ τον οποίο φιλοξενεί στο ΟΑΚΑ, προκειμένου να πάει στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής με την ΑΕΚ με το δικαίωμα να παίζει για δύο αποτελέσματα ώστε να πάρει την πρώτη θέση στα πλέι οφ και να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στα προκριματικά του Champions League της ερχόμενης περιόδου..

Οι «πράσινοι» έχουν ένα βαθμό περισσότερο από τους «κιτρινόμαυρους», τη στιγμή που οι Θεσσαλονικείς έχουν μείνει εκτός διεκδίκησης της πρώτης θέσης. Φυσικά, υπάρχουν και τα διοικητικά, με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη να παραιτείται από το ΔΣ, αλλά περνάνε σε δεύτερη μοίρα.

Εκτός αποστολής για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ άφησε ο Χενκ Τεν Κάτε τον Σίλβα Κλέιτον. Εκτός από τον Βραζιλιάνο, ο Ολλανδός «έκοψε» για μια ακόμη φορά τους Αντρέας Ιβανσιτς και Γιάννη Γκούμα, στέλνοντας ξανά μήνυμα στους δυο παίκτες ότι δεν τους υπολογίζει. Εκτός, επίσης, είναι και οι Μίκαελ Νίλσον, Σωτήρης Νίνης, Ορέστης Καρνέζης, Γιακούμπ Βαβζίνιακ, Σωτήρης Λεοντίου. Στα συν, οι επιστροφές των Ζιλμπέρτο Σίλβα και Σιμάο Μάτε Τζούνιορ που εξέτισαν τις τιμωρίες τους.

Για την τιμή των όπλων και το γόητρο θα αγωνιστεί ο ΠΑΟΚ τις δύο τελευταίες αγωνιστικές των πλέι οφ. Οι δύο ήττες από την ΑΕΚ έθεσαν εκτός διεκδίκησης της πρωτιάς τον «Δικέφαλο του Βορρά». Ο μεταγραφικός σχεδιασμός έχει ξεκινήσει ήδη στους Θεσσαλονικείς, που είναι μια ανάσα από την απόκτηση του Βασίλη Κουτσιανικούλη από τον Εργοτέλη! Στα αγωνιστικά, ένα ευχάριστο και ένα δυσάρεστο νέο επιφύλασσε στον Φερνάντο Σάντος η τελευταία προπόνηση του ΠΑΟΚ. Ο Πορτογάλος τεχνικός είδε τον Πάμπλο Κοντρέρας, που είχε ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο, να παίρνει μέρος στο πρόγραμμα και να τίθεται στη διάθεση του. Αντιθέτως, ο αρχηγός Σέρτζιο Κονσεϊσάο δεν κατέφερε να προπονηθεί και έμεινε εκτός αποστολής, όπως και ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς. Επιπλέον, θα απουσιάσουν οι Πάμπλο Γκαρσία, Ολιβιέ Σορλέν, καθώς είναι τιμωρημένοι.

Οι πιθανές ενδεκάδες:
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Γκαλίνοβιτς - Μουν, Βύντρα, Σαριέγκι, Σπυρόπουλος - Γκάμπριελ, Ζιλμπέρτο, Σιμάο, Καραγκούνης - Σαλπιγγίδης, Ρουκάβινα
ΠΑΟΚ: Χαλκιάς - Σνάουτσνερ, Κοντρέρας, Μαλεζάς, Λίνο - Λάκης, Βερόν, Ιβιτς, Βιεϊρίνια - Μπακαγιόκο, Αναστασάκος


Προσπάθεια για να κρατήσει τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ σε εγρήγορση για τον αγώνα με τη Λάρισα στο Αλκαζάρ, έκανε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. «Δεν πρέπει να πιστέψετε ότι η Λάρισα δεν θα έχει κίνητρα. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, πολύ σοβαροί και πολύ δυνατοί», τόνισε μεταξύ άλλων στους παίκτες της ομάδας. Η «Ενωση» έχει πραγματοποιήσει εξαιρετικές εμφανίσεις στα πλέι οφ, γι' αυτό και βρίσκεται μια ανάσα από τον Παναθηναϊκό και την πρώτη θέση. Ειδικά στα δύο παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ, οι «κιτρινόμαυροι» έδειξαν πολύ καλά στοιχεία, παρά τις πολλές απουσίες από τιμωρίες και τραυματισμούς.

Από τις εξέδρες θα παρακολουθήσουν την αναμέτρηση στη θεσσαλική πόλη οι Παντελής Καφές και Ζεράλντο Άλβες. Οι δύο ποδοσφαιριστές δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπιζαν. Επιπλέον, εκτός μάχης έμειναν και οι εδώ και καιρό τραυματίες Σωτήρης Κυργιάκος, Χουναφράν, Παναγιώτης Λαγός, Αντώνης Ρίκκα και Γιούργκεν Μάχο. Τουλάχιστον, επιστρέφουν οι Περπαρίμ Χετεμάι και Νίκος Γεωργέας, που εξέτισαν τις τιμωρίες τους.

Το γόητρο είναι το μόνο κίνητρο για τη Λάρισα στις δύο τελευταίες αγωνιστικές των πλέι οφ. Οι «βυσσινί» δεν μπόρεσαν - μέχρι στιγμής - να δικαιολογήσουν σε καμία περίπτωση την παρουσία τους σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα, έχοντας γνωρίσει τέσσερις ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια. Κάτι που προκάλεσε και την έκρηξη των οπαδών της ομάδας μετά την τελευταία ήττα από τον Παναθηναϊκό (0-1), με αποτέλεσμα ο μεγαλομέτοχος Κώστας Πηλαδάκης να δηλώσει πως «αν δεν με θέλουν, φεύγω» .

Δίχως οκτώ ποδοσφαιριστές θα παραταχθεί η Λάρισα στην κυριακάτικη αναμέτρηση με την ΑΕΚ. Εκτός της αποστολής που ανακοίνωσε ο Μαρίνος Ουζουνίδης, βρίσκονται οι τραυματίες Τουμέρ Μετίν, Σάσα Ίλιτς, Γιώργος Φωτάκης (είναι και τιμωρημένος), Ηλίας Κυριακίδης και Στέφανος Κοτσόλης, ο Φράνσις Γκουέλα (τενοντίτιδα), ο Στέλιος Βενετίδης (πρόγραμμα συντήρησης) και ο Ηλίας Κώτσιος. Όπως καταλαβαίνει κανείς, οι Θεσσαλοί θα παραταχθούν με αρκετές απουσίες σε ένα αδιάφορο γι' αυτούς βαθμολογικά παιχνίδι.

Οι πιθανές ενδεκάδες:
ΛΑΡΙΣΑ: Βράνιτς - Μπουκουβάλας, Νταμπίζας, Ααράμπ, Κατσιαρός - Ιγκλέσιας, Σαρμιέντο, Βλασσόπουλος - Πάρα, Ζουράφσκι, Γιαννακόπουλος
ΑΕΚ: Σάχα - Κουτρουμάνος, Αλεξόπουλος, Μαϊστόροβιτς, Γεωργέας - Σκόκο, Ενσαλίβα, Πελετιέρι, Μαντούκα - Τζιμπούρ, Μπλάνκο


Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής των πλέι οφ:
Λάρισα - ΑΕΚ 19:00
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 21:15

Η βαθμολογία
Παναθηναϊκός 12
ΑΕΚ 11
ΠΑΟΚ 6
Λάρισα 0

Δεν υπάρχουν σχόλια: