30 Μαΐου 2009

Στοίχημα ποδόσφαιρο Primera Division: Οι τελευταίες θέσεις της Ευρώπης

Στα τέσσερα σημερινά παιχνίδια της τελευταίας αγωνιστικής κρίνονται η τέταρτη και η έκτη θέση, που οδηγούν σε Champions League και Europa League αντίστοιχα, με όλες τις διεκδικήτριες ν' αντιμετωπίζουν αδιάφορες βαθμολογικά αντιπάλους.

Atletico - Almeria

H Atletico επικράτησε εκτός έδρας της Athletic με 1-4 και χρειάζεται έναν βαθμό για να εξασφαλίσει την τέταρτη θέση. Ο Abel Resino δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Simao.

Η Almeria ηττήθηκε εντός έδρας από την Espanyol με 0-3 και δεν μπορεί ν' ανέβει παραπάνω από τη δέκατη θέση, την οποία κατέχει, αλλά μπορεί να πέσει μέχρι και στην 13η, χωρίς φυσικά αυτό να έχει σημασία, αφού έχει κερδίσει ήδη την παραμονή της. Αμφίβολος είναι ο δεξιός μέσος Bruno, ενώ το τελευταίο τους παιχνίδι με την ομάδα θα δώσουν οι Negredo, Mane και Iriney.


Deportivo - Barcelona

H Deportivo θέλει μόνο νίκη, αλλά και ήττα της Valencia για να καταλάβει την έκτη θέση, που οδηγεί στο Europa League. Απουσιάζει ο Antonio Tomas, που τραυματίστηκε, αλλά επιστρέφει ο επιθετικός Lassad. Ο Lotina δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Mista, De Guzmán και Pablo Amo για διαφορετικούς λόγους.

H Barcelona επικράτησε άνετα στον τελικό της Ρώμης της Manchester United με 2-0 και έκανε το «τρεμπλ», και είναι έτσι η πρώτη Ισπανική ομάδα, που καταφέρνει κάτι τέτοιο. Η ενδεκάδα που θα παρατάξει ο Pep Guardiola δεν είναι γνωστή, αλλά πήρε μαζί του στην αποστολή τους Oier, Xavi Torres, Alberto Botía, Jeffren και Abraham από τη δεύτερη ομάδα και μόνο οι Milito, Messi και Alves έμειναν στη Βαρκελώνη. Η Barca θέλει να ξεπεράσει το ρεκόρ των 107 γκολ της Real Madrid του Toschak και αυτή τη στιγμή έχει 104. Ο Eto'o αναμένεται ν' αγωνιστεί, καθώς θέλει να κάνει την προσπάθεια για να ξεπεράσει τον Diego Forlan στον πίνακα των σκόρερ.


Mallorca - Villarreal

Μετά τη μεγάλη νίκη επί της Barcelona, η Mallorca επικράτησε εκτός έδρας και της Real Madrid με 1-3 και ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, θα τερματίσει στην ένατη θέση της βαθμολογίας και δεν έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Η Villarreal επικράτησε εντός έδρας της Valencia με 3-1. έχει εξασφαλίσει ήδη τη συμμετοχή στο Europa League, αλλά θέλει νίκη και ταυτόχρονη ήττα της Atletico για να καταλάβει την τέταρτη θέση. Ο Pellegrini θα κατευθύνει την ομάδα για τελευταία φορά, αφού θ' αποχωρήσει απ' αυτήν. Επιστρέφει ο Santi Cazorla, αλλά εκτός είναι οι τραυματίες Ibagaza, Javi Venta, Fuentes και Senna.


Valencia - Athletic

Η Valencia ηττήθηκε εκτός έδρας από τη Villarreal με 3-1 κι έχασε κάθε ελπίδα για κατάληψη της τέταρτης θέσης, ενώ θέλει τουλάχιστον έναν βαθμό για να καταλάβει την έκτη θέση, που οδηγεί στο Europa League. Εκτός είναι οι Mata, Baraja και Del Horno, ενώ τα τελευταία τους λεπτά με τη φανέλα της ομάδας θα παίξουν οι Curro Torres και Morientes.

H Athletic ηττήθηκε εντός έδρας από την Atletico με 1-4 και δεν έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον, καθώς έχει εξασφαλίσει την παραμονή, ενώ ως φιναλίστ του τελικού Κυπέλλου θ' αγωνιστεί στο Europa League. Τιμωρημένος είναι ο Koikili, ενώ οι Munoz και Del Olmo θ' αγωνιστούν για τελευταία φορά με τη φανέλα της ομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: