30 Μαΐου 2009

Στοίχημα ποδόσφαιρο Ligue 1: Κομβικής σημασίας η τελευταία αγωνιστική

Το πρωτάθλημα της Ligue 1, φτάνει στην κορύφωσή του καθώς στην τελευταία αγωνιστική πολλοί λογαριασμοί έχουν μείνει ανοικτοί. Μια θέση στο Europa League, διεκδικούν οι PSG, Toulouse, Rennes και Lille, ενώ και στην ουρά της βαθμολογίας θα γίνουν σπουδαίες μάχες για την παραμονή την κατηγορία.

Caen - Bordeaux.

Η Caen δίνει μάχη για την παραμονή στην Ligue 1, αλλά θα έχει πολύ δύσκολο έργο απέναντι στην πρωτοπόρο Bordeaux. Στα αγωνιστικά οι γηπεδούχοι θα αγωνιστούν χωρίς τον τραυματία Benjamin Nivet, και την θέση του θα καλύψει ο φορμαρισμένος το τελευταίο διάστημα Anthony Deroin. Η Bordeaux, θέλει τουλάχιστον έναν βαθμό σε αυτό το ματς έτσι ώστε να κρατήσει την πρώτη θέση και στεφτεί πρωταθλήτρια. Ο Franck Jurietti, θα πάρει την θέση του τιμωρημένου Mathieu Chalme, ενώ και ο Wendel έχει τεθεί εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού.


Grenoble - Sochaux.

Οι γηπεδούχοι έχουν εξασφαλίσει την παραμονή στην κατηγορία, και η χρονιά θεωρείται άκρως επιτυχημένη. Με ανεβασμένη ψυχολογία λοιπόν θα προσπαθήσει να κλείσει την χρονιά με ένα θετικό αποτέλεσμα μπροστά στο κοινό της. Εκτός μάχης θα είναι οι τραυματίες Sofiane Feghouli, Milivje Vitakic, Albert Baning, Jimmy Mainfroi, Sandy Paillot όπως και οι τιμωρημένοι Bostjan Cesar και Daniel Moreira. Η Sochaux, από την μεριά της, θέλει να εκμεταλλευτεί τις πολλές απουσίες των γηπεδούχων και να πάρει τουλάχιστον ένα βαθμό, που θα τις εξασφαλίσει και μαθηματικά την παραμονή στην κατηγορία. Μοναδική απουσία για τους φιλοξενούμενους θα είναι αυτή του Damien Perquis, λόγω τιμωρίας.


Lille - Nancy.

Η Lille, διεκδικεί μια θέση που δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο, αλλά αυτό πλέον δεν εξαρτάται μόνο από αυτήν. Ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί με νίκη των γηπεδούχων σε συνδυασμό αποτελεσμάτων. Οι παίκτες του Rudy Garcia, φαίνονται αποφασισμένοι για την νίκη. Εκτός αποστολής έχουν μείνει οι τραυματίες Tulio de Melo, Emil Lyng, Michel Bastos όπως και ο τιμωρημένος Gregory Tafforeau. Η Nancy, θα παίξει για την τιμή της. Ο προπονητής των φιλοξενούμενων, Pablo Correa, αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα κυρίως στην αμυντική γραμμή καθώς δεν θα έχει στην διάθεσή τους, τους Abbes Ouaddou, Damien Macaluso, Alfred N'Diaye και Andre Luiz. Επιπλέον οι απουσίες των Pascal Berenguer και Chris Malonga, κάνουν το έργο της Nancy, ακόμα πιο δύσκολο.


Lorient - Le Mans.

Η Lorient, θα προσπαθήσει να πάρει την νίκη, η οποία θα την βοηθήσει να τερματίσει στην πρώτη δεκάδα της βαθμολογίας, και να ολοκληρώσει την χρονιά με ένα καλό τρόπο. Ο Christian Gourcuff, που πρόσφατα ανανέωσε το συμβόλαιό του, δεν μπορεί να υπολογίζει στους Christophe Jallet, Sylvain Marchal, Bakary Soro, Marc Boutruche και Yann Jouffre. Η αναμέτρηση έχει σαφώς πιο μεγάλο ενδιαφέρον για την Le Mans, η οποία με ήττα αποχαιρετά την Ligue 1. Για αυτήν την πολύ σημαντική αναμέτρηση, οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούν να υπολογίζουν στους Marcelo Estigarriba και Samuel Bouhours. Προβληματισμός υπάρχει ακόμα και για την συμμετοχή των Herold Goulon και Geder.


Marseille - Rennais.

Η Marseille, έχει ακόμα κάποιες μαθηματικές ελπίδες για τον τίτλο, και θα προσπαθήσει να κάνει το χρέος της νικώντας την Rennais. Οι γηπεδούχοι πάντως δεν έχουν παρουσιάσει πολύ καλό πρόσωπο στα εντός έδρας ματς, και υπάρχει ένας προβληματισμός πριν το ματς. Ο Julien Rodriguez και ο Mamadou Samassa θα απουσιάσουν λόγω τραυματισμών όπως το ίδιο συμβαίνει και με τους τιμωρημένους Mathieu Valbuena, Lorik Cana και Brandao. Η Rennais, μόνο αδιάφορη δεν θα παρουσιαστεί, αφού και αυτή θέλει τους βαθμούς έτσι ώστε να πάρει ένα εισιτήριο για το Europa League. Ο Petter Hansson, επιστρέφει στο αρχικό σχήμα αλλά ο Guy Lacombe, δεν θα έχει μαζί του, τους Kader Mangane, Lucien Aubey, Olivier Thomert, Jimmy Briand και Asamoah Gyan.


Nantes - Auxerre.

Η Nantes υποβιβάστηκε για δεύτερη φορά μέσα σε τρία χρόνια και αμέσως μετά την επάνοδό της στη Ligue 1. Οι Remi Mareval, Ibrahim Tall και Jerome Alonzo δεν θα αγωνιστούν σε αυτό το ματς ενώ και η συμμετοχή του Jean-Jacques Pierre είναι αμφίβολη. Η Auxerre, είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση το τελευταίο διάστημα και λογικά δεν θα παραδοθεί εύκολα, αν και βαθμολογικά αδιάφορη. Μοναδικές απουσίες για τους φιλοξενούμενους θα είναι αυτές των Adama Coulibaly και Julien Quercia.


Nice - Le Havre.

Οι γηπεδούχοι, έχουν σαν μοναδικό στόχο την ολοκλήρωση των αγωνιστικών τους υποχρεώσεων, για φέτος με νίκη. Η , αντιμετωπίζει αρκετά αγωνιστικά προβλήματα με τους τραυματίες Emerse Fae, Cyril Rool, Kafoumba Coulibaly, Chaouki Ben Saada και Mahamane Traore. Εκτός μάχης έχει τεθεί επίσης ο τιμωρημένος Cid. Η Le Havre, έχει συμβιβαστεί με τον υποβιβασμό της, γεγονός που παραδόξως έχει βελτιώσει το αγωνιστικό πρόσωπο της ομάδας. Στην τελευταία παρουσία τους στην Ligue 1, οι φιλοξενούμενοι θα αγωνιστούν χωρίς τους Loic Nestor, Massamba Sambou, Peter Franquart και Jeremy Henin.


Paris Saint Germain - Monaco.

Η νίκη αποτελεί μονόδρομο για την PSG, καθώς οι τρείς βαθμοί εγγυούνται την έξοδο στην Ευρώπη. Ο Paul Le Guen, δεν θα έχει στην διάθεσή του, τον Stephane Sessegnon ενώ αμφίβολη είναι και η συμμετοχή των Ludovic Giuly και Ceara. Αντίθετα ο Jerome Rothen, επιστρέφει στο αρχικό σχήμα μετά την τιμωρία του. Η βαθμολογικά αδιάφορη Monaco, ταξιδεύει στο Παρίσι, έχοντας πάρα πολλές απουσίες. Πιο συγκεκριμένα εκτός αποστολής έχουν τεθεί οι Jean-Jacques Gosso, Alejandro Alonso, Vincent Muratori, Yohan Mollo, Alexandre Licata και Adriano.


Saint-Etienne - Valenciennes.

Η Saint-Etienne, θέλει τους τρείς βαθμούς της νίκης έτσι ώστε να παραμείνει στην κατηγορία. Ο Alain Perrin, αντιμετωπίζει προβλήματα πριν αυτή την πολύ σημαντική μάχη με τις απουσίες των Blaise Matuidi και Loic Perrin. Εκτός αυτών οι Sylvain Monsoreau, Paulo Machado, Yohan Andreu και Ταβλαρίδης, ταλαιπωρούνται από μικρό-τραυματισμούς και η συμμετοχή τους είναι αμφίβολη. Χωρίς μεγάλο κίνητρο αλλά με πολλές απουσίες η Valenciennes, ελπίζει σε μια καλή εμφάνιση και αποτέλεσμα. Οι Jean-Claude Darcheville, Jonathan Lacourt, Filip Sebo, Djamel Belmadi, Karba Bangoura και Rafael Schmitz έχουν τεθεί οριστικά νοκ-άουτ.


Toulouse - Lyon.

Με νίκη η Toulouse, εξασφαλίζει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο και έτσι οι γηπεδούχοι θα έχουν ακόμα ένα ισχυρό κίνητρο απέναντι στην Lyon. Μοναδικές απουσίες για τους γηπεδούχους θα είναι αυτές του τραυματία Soren Larsen και του τιμωρημένου Cheikh M'Bengue. Η Lyon, έχει εξασφαλίσει την 3η θέση, και μετράει τρεις συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα. Ο Frederic Piquionne και ο Cesar Delgado, θα απουσιάζουν για τους φιλοξενούμενους , λόγω τραυματισμών ενώ εκτός αποστολής είναι και ο τιμωρημένος Juninho.

Δεν υπάρχουν σχόλια: