11 Μαΐου 2009

Στοίχημα ποδόσφαιρο Premier League: Ντέρμπι-τελικός στο St. James' Park

Η μάχη για την παραμονή στην Premier League καλά κρατεί, με τις Newcastle και Middlesbrough να έχουν βάσιμες ελπίδες να την πετύχουν, αφού η απόστασή τους από τις θέσεις παραμονής είναι μόλις στους τρεις βαθμούς.

Οι ελπίδες τους συνεχίζουν να υφίστανται, από τη στιγμή που η Hull συνεχίζει την ελεύθερη πτώση της και η Sunderland δεν μπορεί να πάρει νίκη για ν' αποσπαστεί περισσότερο απ' τη ζώνη του υποβιβασμού. Έτσι, το σημερινό ντέρμπι έχει χαρακτήρα τελικού και η ισοπαλία κατά πάσα πιθανότητα τις καταδικάζει αμφότερες, ή τουλάχιστον μειώνει αισθητά τις πιθανότητές τους για παραμονή.

Ο Alan Shearer έλεγε πριν από δύο αγωνιστικές ότι το παιχνίδι με την Portsmouth ήταν το μεγαλύτερο στην καριέρα του, αλλά το μοναδικό θετικό που βγήκε από το παιχνίδι ήταν ότι δεν έχασε. Η ομάδα δεν φάνηκε αντάξια στις προσδοκίες, καθώς παρά το γεγονός ότι καθένας από τους τρεις επιθετικούς της Owen, Martins και Viduka βρέθηκαν σε θέσεις για γκολ, δεν μπόρεσαν να το εκμεταλλευτούν και μάλιστα λίγο έλειψε να χάσει.

Σε περίπτωση νίκης οι «Καρακάξες» θα βγουν σίγουρα από την επικίνδυνη ζώνη, καθώς θα φτάσουν σε βαθμούς τη Hull, της οποίας υπερτερούν στην ισοβαθμία, λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων. Ποινή τριών αγωνιστικών ξεκινά ο Joey Barton, ενώ εξαιρετικά αμφίβολος είναι ο επίσης μέσος Alan Smith. Ο κεντρικός αμυντικός Steven Taylor επέστρεψε στις προπονήσεις και ίσως αγωνιστεί, ενώ αγώνα δρόμου κάνει ο αριστερός μπακ Jose Enrique.

H Middlesbrough του Gareth Southgate δεν έχει σίγουρη την... έξοδο από τη ζώνη του υποβιβασμού ακόμα κι αν κερδίσει, καθώς έχει κατά δύο γκολ χειρότερη διαφορά τερμάτων από τη Hull και χειρότερη επίθεση, οπότε θέλει νίκη τουλάχιστον με τρία γκολ για να περάσει την εβδομάδα σε θέση παραμονής. Επιστρέφει ο αμυντικός Andrew Taylor, αλλά εκτός παραμένει ο αρχηγός Emanuel Pogatetz και ο επίσης αμυντικός Chris Riggott.

Δεν υπάρχουν σχόλια: