16 Μαΐου 2009

Στοίχημα ποδόσφαιρο Ligue 1: Ματς φωτιά...

Λίγο πριν το τέλος του πρωταθλήματος η μάχη στη Ligue 1, συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον κυρίως για τις θέσεις της κορυφής. Η Bordeaux υποδέχεται την Le Mans, ενώ η PSG θα αντιμετωπίσει την επικίνδυνη Auxerre. Πολύ σημαντική αναμέτρηση, για την ουρά, θα είναι αυτή ανάμεσα σε Caen και Sochaux.

Grenoble - Nancy

Μετά από την πολύ κακή εμφάνιση και την ήττα της περασμένης αγωνιστικής η Grenoble, θέλει να επιστρέψει στις επιτυχίες σε αυτό το εντός έδρας ματς. στα αγωνιστικά οι γηπεδούχοι δεν μπορούν να υπολογίζουν στους τραυματίες Milivoje Vitakic και Sandy Paillot. Η Nancy, μετράει πέντε παιχνίδια χωρίς ήττα, και χωρίς κάποιο άγχος θα προσπαθήσει να διευρύνει το σερί της. Οι φιλοξενούμενοι πάντως θα έχουν αρκετές απουσίες. Πιο συγκεκριμένα ο Abdeslam Ouaddou είναι τιμωρημένος ενώ οι Chris Malonga, Pascal Berenguer και Veigar Gunnarsson είναι τραυματίες και δεν θα μπορέσουν να αγωνιστούν.


Monaco - Valenciennes

Η αδιάφορη Monaco, θέλει να ξεπεράσει την βαριά ήττα της περασμένης αγωνιστικής. Ο προπονητής της ομάδας, Ricardo, προσπαθεί να δώσει κίνητρο στους παίκτες του μέχρι το τέλος της χρονιάς. Επιπλέον ο Ricardo αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα απουσιών. Οι Alejandro Alonso, Alexandre Licata, Yohan Mollo, Vincent Muratori, Juan Pablo Pino, Djamel Bakar, Dario Simic και Kevin Diaz είναι τραυματίες και έχουν τεθεί εκτός μάχης. Η Valenciennes θα έχει σαν στόχο την εξασφάλιση της παραμονής στην κατηγορία και μαθηματικά. Ο Antoine Kombouare, αντιμετωπίζει και αυτός αρκετά προβλήματα με απουσίες παικτών του. ο Jean-Claude Darcheville και ο Gregory Pujol είναι τραυματίες, ενώ ο Luigi Pieroni και ο Siaka Tiene είναι τιμωρημένοι.


Bordeaux - Le Mans

Η Bordeaux είναι σε εξαιρετική κατάσταση και αισιοδοξεί για ακόμα ένα θετικό αποτέλεσμα. Η νίκη αποτελεί μονόδρομο για τους γηπεδούχους αφού σε συνδυασμό με πιθανό στραβοπάτημα της Marseille (Κυριακή), μπορεί να τους φέρει στην κορυφή της βαθμολογίας. Μοναδική απουσία θα είναι αυτή του τερματοφύλακα Ulrich Rame, ο οποίος δεν ξεπέρασε τον τραυματισμό του και έμεινε εκτός αποστολής. Η Le Mans δεν έχει εξασφαλίσει ακόμα την παραμονή, και σίγουρα δεν θα παραδοθεί εύκολα. Ο Geder επιστρέφει μετά την τιμωρία του αντίθετα με τον τραυματία Paulo Andre ο οποίος έχει τεθεί «νοκ-αουτ».


St Etienne - Toulouse

Η ψυχολογία στο στρατόπεδο της St Etienne, είναι πολύ καλή μετά την εκτός έδρας επί της Le Havre. Οι γηπεδούχοι θα έχουν δύσκολο έργο αλλά είναι αισιόδοξοι για ακόμα ένα θετικό αποτέλεσμα, που θα τους βοηθήσει να κάνουν ακόμα ένα βήμα για την παραμονή. Τα προβλήματα των απουσιών είναι πολλά για την St Etienne. Τραυματίες είναι οι Blaise Matuidi, Geoffrey Dernis και Cedric Varrault. Αμφίβολες θεωρούνται επίσης οι συμμετοχές των Araujo Ilan, Yoann Andreu και Sebastien Grax. Η Toulouse θέλει να παραμείνει στην 5η θέση που δίνει ένα εισιτήριο για το κύπελλο UEFA (Europa League). Η Toulouse πάντως δεν έχει παρουσιάσει καλό πρόσωπο στις τελευταίες αγωνιστικές και προβληματίζει. Οι τραυματίες Etienne Didot και Jeremy Mathieu έχουν μείνει εκτός αποστολής αντίθετα με τον Mauro Cetto, ο οποίος επιστρέφει.


Lorient - Le Havre

Μοναδικός στόχος της Lorient, είναι να κλίσει την χρονιά με καλό τρόπο. Οι γηπεδούχοι θα αγωνιστούν χωρίς άγχος και θα προσπαθήσουν να προσφέρουν και θέαμα. Οι απουσίες θα είναι πολλές για τους γηπεδούχους αφού οι Morgan Amalfitano, Fabrice Abriel, Marc Boutruche, Bakary Soro, Sylvain Marchal, Yann Jouffre και Lionel Cappone είναι τραυματίες και δεν θα μπορέσουν να βοηθήσουν την ομάδα τους. Η Le Havre θα πρέπει να θεωρείται ήδη μια ομάδα που θα αφήσει την κατηγορία και η ψυχολογία στα αποδυτήρια δεν είναι καλή. Τα προβλήματα μεγαλώνουν αφού σε αυτή την αναμέτρηση δεν μπορούν να υπολογίζουν στους τραυματίες Amadou Alassane, Olivier Davidas και Kevin Anin.


Caen - Sochaux

Η αναμέτρηση της Caen με την Sochaux, είναι πάρα πολύ σημαντική και για τις δυο ομάδες. Οι γηπεδούχοι παίζουν το τελευταίο τους χαρτί για την παραμονή και χρειάζονται μόνο την νίκη. Η αναμέτρηση αντιμετωπίζεται σαν τελικός από τους γηπεδούχους οι οποίοι δεν μπορούν να υπολογίζουν στον τραυματία Gregory Proment. Η Sochaux βρίσκεται κοντά στην ζώνη του υποβιβασμού αλλά η ήττα δεν θα είναι καταστροφική. Η ισοπαλία μοιάζει σαν ένα καλό αποτέλεσμα για τους φιλοξενούμενους. Ο προπονητής της ομάδας, Francis Gillot, δεν αντιμετωπίζει προβλήματα απουσιών.


PSG - Auxerre

Η PSG βρίσκεται στην 4η θέση με 63 βαθμούς και έχει ακόμα ελπίδες για την έξοδο στο Champions League. Ο Guillaume Hoarau και ο Clement Chantome είναι τραυματίες και δεν υπολογίζονται. Αντίθετα, ο Sammy Traore επιστρέφει στο αρχικό σχήμα. Η Auxerre δείχνει να είναι σε πολύ αγωνιστική κατάσταση και μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα στην PSG που καίγεται για τους βαθμούς. Οι φιλοξενούμενοι θα παραταχτούν χωρίς τους τραυματίες Adama Coulibaly και Julien Quercia.

Δεν υπάρχουν σχόλια: