2 Μαΐου 2009

Στοίχημα Ligue 1: Ακόμα ένα βήμα τίτλου θέλει να κάνει η Marseille

Το φετινό πρωτάθλημα χαρακτηρίζεται δίκαια σαν το πιο συναρπαστικό των τελευταίων ετών. Έτσι λίγες αγωνιστικές πριν το τέλος, οι μάχες εντείνονται σε όλα τα επίπεδα. Η Marseille υποδέχεται την Toulouse, με την νίκη να αποτελεί μονόδρομο για τους γηπεδούχους.

Caen - Le Mans

Η Caen, βρίσκεται στην ζώνη του υποβιβασμού και μετά από δυο συνεχόμενες ήττες χρειάζεται τους βαθμούς της νίκης. Οι γηπεδούχοι δεν μπορούν να υπολογίζουν στον τραυματία Marcelo Estigarribia, ενώ και η συμμετοχή του Saber Ben Frej θεωρείται αμφίβολη.

Η Le Mans βρίσκεται σε καλύτερη θέση, αλλά θέλει και αυτή την νίκη προκειμένου να κάνει ένα μεγάλο βήμα για την παραμονή στην κατηγορία. Οι φιλοξενούμενοι δεν αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα μετά και την επιστροφή του Pablo Barzola.


Valenciennes - Lyon

Μετά από τρία ματς χωρίς νίκη, η Valenciennes βρίσκεται πλέον κοντά στην ζώνη του υποβιβασμού και δεν θέλει να έχει άλλες βαθμολογικές απώλειες. Ο Jean-Claude Darcheville και ο Rafael, είναι τραυματίες και δεν θα μπορέσουν να αγωνιστούν σε αυτήν την αναμέτρηση.

Η Lyon, θέλει να διατηρήσει ζωντανές τις όποιες ελπίδες έχει για την κατάκτηση του τίτλου, και θα παίξει μόνο για την νίκη. Οι φιλοξενούμενοι θα αγωνιστούν χωρίς τον τραυματία Juninho και το τιμωρημένο Jean Makoun.


Lorient - Lille

Η Lorient, χρειάζεται τους βαθμούς την νίκης για να εξασφαλίσει κατά ένα μεγάλο ποσοστό την παραμονή στην κατηγορία. Ο προπονητής των γηπεδούχων, Christian Gourcuff, δεν υπολογίζει στους τραυματίες Audard, Marc Boutruche, Ulrich Le Pen, Bakary Soro και Sylvain Marchal.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, η Lille, θέλει να αφήσει πίσω της τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα και να συνεχίσει δυνατά την μάχη για την κατάκτηση της 5ης θέσης που οδηγεί στο κύπελλο UEFA. Οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούν να υπολογίζουν στους τραυματίες Stephane Dumont, Tulio De Melo και Emil Lyng.


Monaco - Auxerre

Η Monaco και η Auxerre, αναμετριούνται έχοντας σαν στόχο την τρίτη συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση έχοντας γνωρίσει μόλις μια ήττα στις τελευταίες οκτώ αναμετρήσεις. Περάν των γνωστών απουσιών των Alexandre Licata, Kevin Diaz και Alejandro Alonso, η Monaco δεν θα μπορεί να υπολογίζει και στον Juan Pablo Pino.

Η Auxerre που θα αγωνιστεί χωρίς κάποιο ιδιαίτερο άγχος δεν θα έχει στην διάθεσή της τους Julien Quercia, Robert Popov και Kamel Chafni.


Grenoble - Nice

Η γηπεδούχος Grenoble, βρίσκεται στην 11η θέση της βαθμολογίας και έχει εξασφαλίσει κατά πολύ την παραμονή στην κατηγορία. Ο φετινός στόχος της ομάδας έχει επιτευχθεί και οι γηπεδούχοι μπορούν να αγωνιστούν πλέον χωρίς ιδιαίτερο άγχος. Ο Mecha Bazdarevic, δεν αντιμετωπίσει σοβαρά αγωνιστικά προβλήματα και θα έχει όλους τους παίκτες του διαθέσιμους.

Η Nice μετράει τέσσερεις συνεχόμενες νίκες, και θα ταξιδέψει στην έδρα της Grenoble ελπίζοντας να διευρύνει αυτό το θετικό σερί. Εκτός από τον τραυματία Cyril Rool, που θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν, η συμμετοχή του Bamogo είναι αμφίβολη.


St.Etienne - Nancy

Η St.Etienne, που δίνει μάχη για την παραμονή θέλει να εκμεταλλευτεί τα εντός έδρας ματς, και θα έχει σαν μοναδικό στόχο την νίκη. Ο Dimitri Payet, επιστρέφει στην ομάδα μετά τον τραυματισμό του, αντίθετα με τους Blaise Matuidi και Sylvain Monsoreau, που δεν θα δώσουν το παρών.

Η Nancy μετά τα συνεχόμενα θετικά αποτελέσματα μοιάζει να έχει ξεφύγει από τον κίνδυνο του υποβιβασμού και θα παραταχθεί χωρίς άγχος. Μοναδική απουσία για τους φιλοξενούμενους θα είναι αυτή του Issiar Dia.


Marseille - Toulouse

Η πρωτοπόρος Marseille, δεν έχει περιθώρια για βαθμολογικές απώλειες λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Η ψυχολογία της ομάδα είναι πολύ καλή και όλοι αισιοδοξούν για ακόμα ένα τρίποντο, αν και σίγουρα κλονίστηκαν από τη δήλωσε του Erik Gerets, ότι θ' αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν. Ο Vitorino Hilton και ο Sylvain Wiltord επιστρέφουν στην ομάδα ενώ ο Laurent Bonnart είναι ακόμα τραυματίας και δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί.

Η Toulouse που δίνει σκληρή μάχη για την διατήρηση της 5ης θέσης της βαθμολογίας θα έχει δύσκολο έργο το Σαββάτο, απέναντι στην φορμαρισμένη Marseille. Στα αγωνιστικά οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούν να υπολογίζουν στους Pantxi Sirieix, Fode Mansare, Etienne Capoue, Cheikh M'Bengue και Soren Larsen.

Δεν υπάρχουν σχόλια: