3 Μαΐου 2009

Στοίχημα ποδόσφαιρο Ιταλία: Εντός έδρας δοκιμασίες για Fiorentina και Genoa

Μετά και από τη χτεσινή της νίκη η Inter φτάνει όλο και πιο κοντά στη κατάκτηση του πρωταθλήματος. Μάχη όμως γίνεται για τη κατάληψη της τέταρτης θέσης, μια θέση που δίνει έξοδο στο επόμενο θεσμό του Champions League, με τις Fiorentina και Genoa να τα δίνουν όλα.

Catania - Milan

Παράξενη σεζόν για τους Σικελούς της Catania αφού ξεκίνησαν εντυπωσιακά και ίσως θα μπορούσαν να κερδίσουν την έξοδο στην Ευρώπη, αλλά κάπου στην πορεία του πρωταθλήματος ξεφούσκωσαν. Πάντως η χρονιά θεωρείται επιτυχημένη μιας και κατάφεραν σωθούν σχετικά νωρίς, και κέρδισαν και δύο φορές το τοπικό ντέρμπι με την Palermo. Για το ματς με την Milan δεν θα έχουν στην διάθεση τους, τον Giacomo Tedesco και τον Pablo Ledesma λόγω τραυματισμών, αλλά και το νεαρό Fabio Sciacca λόγω τιμωρίας. Η Milan βρίσκεται στην δεύτερη θέση του πρωταθλήματος, και μετά τη νίκη της Inter, πολύ δύσκολα θα μπορέσει να έχει ελπίδες για κατάκτηση του πρωταθλήματος. Οι Μιλάνεζοι θέλουν τους τρεις βαθμούς αφού τους περιμένουν πολύ δύσκολα ματς στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος με ομάδες όπως η Juvetus, Roma και Fiorentina. Το απουσιολόγιο της ομάδας δεν λέει να μειωθεί, και εκτός θα μείνουν οι Rino Gattuso, Marco Borriello, Alessandro Nesta, Kakha Kaladze, Daniele Bonera, Christian Abbiati, Luca Antonini και Alexandre Pato. Ο Mathieu Flamini είναι τιμωρημένος.

Fiorentina - Torino

Η νίκη είναι μονόδρομος για τους Βιόλα της Φλωρεντίας αφού θέλουν τουλάχιστον να διατηρήσουν τον έναν βαθμό που έχουν από τη Genoa και γιατί όχι να αυξήσουν την διαφορά. Βρίσκονται στην χρυσοφόρα τέταρτη θέση η οποία οδηγεί στην έξοδο στο Champions League και εκεί θέλουν να παραμείνουν. Τη νίκη όμως χρειάζεται και η ομάδα της Torino, αφού βρίσκεται μόλις έναν βαθμό πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Σίγουρα δεν είναι καθόλου εύκολο το έργο της, και ελπίζει πως ο εντυπωσιακός Alessandro Rosina θα συμβάλει τα μέγιστα ώστε να επιτύχει την έκπληξη.

Genoa - Sampdoria

Το ντέρμπι της Γένοβας ή όπως το λένε οι Ιταλοί «Derby della Lanterna». Οι γηπεδούχοι της Genoa έχουν κάνει μία καταπληκτική πορεία ως τώρα, αλλά στα τελευταία παιχνίδια παρουσιάζονται κουρασμένοι, ένα γεγονός που ίσως να τους στοιχήσει την έξοδο στο Champions League. Χρειάζονται τη νίκη και ελπίζουν σε στραβοπάτημα της Fiorentina ώστε να σκαρφαλώσουν και πάλι στην τέταρτη θέση. Από τη άλλη πλευρά, η συμπολίτισσα Sampdoria κατεβαίνει μερικώς αδιάφορη. Είναι στην 13η θέση, έχει εξασφαλίσει τη σωτηρία της, και μάλιστα με μία νίκη εδώ και μια σειρά καλών αποτελεσμάτων στα υπόλοιπα παιχνίδια, ίσως χτυπήσει και έξοδο στην Ευρώπη. Η ομάδα κατάφερε να αποκλείσει την πρωταθλήτρια Inter στα ημιτελικά του κυπέλλου Ιταλίας και αυτό έχει τονώσει το ηθικό των παικτών. Όπως πάντα, η Sampdoria θα στηριχτεί στα πόδια των Cassano και Pazzini.

Juventus - Lecce

Η μεγάλη κυρία του Ιταλικού ποδοσφαίρου περνάει κρίση λόγω της ανικανότητας της να κατακτήσει οποιοδήποτε στόχο και αν έθεσε. Τα μίντια χτυπούν τον προπονητή της ομάδας Claudio Ranieri, και εκείνος αρνείται να παραιτηθεί. Η σχέση προπονητή και φιλάθλων δεν είναι και η καλύτερη, και έγινε ακόμα χειρότερη όταν ο Claudio Ranieri αποφάσισε να κρατήσει το παιδί θαύμα της Juventus, Sebastian Giovinco, εκτός 18άδας στο ματς την προηγούμενης αγωνιστικής απέναντι στη Reggina. Ο Vincenzo Iaquinta είναι σε καλή κατάσταση, ενώ οι Amauri και David Trezeguet έχουν αποθεραπευτεί. Απόντες παραμένουν οι Momo Sissoko, Hasan Salihamidzic, Albin Ekdal, Giorgio Chiellini, Dario Knezevic, Christian Molinaro, Claudio Marchisio και μάλλον και ο Nicola Legrottaglie. Αυτό σημαίνει πως ο νεαρός αμυντικός Lorenzo Ariaudo θα ξεκινήσει και πάλι με παρτενέρ τον Olof Mellberg. Ο Mauro Camoranesi και ο Tiago Mendes επιστρέφουν από τιμωρία και ο Cristiano Zanetti ίσως ξεκινήσει βασικός μετά από τρεις μήνες. Από την άλλη πλευρά η Lecce του Δημήτρη Παπαδόπουλου βρίσκεται σε δύσκολη θέση, και χρειάζεται όσους περισσότερους βαθμούς γίνεται ώστε να καταφέρει να σωθεί. Ο Luca Ariatti επιστρέφει από τιμωρία, αλλά οι Daniele Cacia, Antunes, Angelo, Fabio Caserta και Ndiaye Papa Waigo είναι ακόμα απόντες. Λόγω της δυσκολίας του ματς, ο προπονητής De Canio μάλλον θα κατεβάσει την ομάδα του με αμυντικούς προσανατολισμούς με μοναδικό προωθημένο τον Guillermo Giacomazzi και τον Simone Tiribocchi από πίσω.

Palermo - Cagliari

Η Palermo βρίσκεται σε καλή φόρμα έχοντας χάσει μόλις 2 ματς από τα τελευταία 7 που έχουν δώσει, και το όνειρα της έκτης θέσης βρίσκεται ολοένα και πιο κοντά. Το ίδιο όμως όνειρο μοιράζεται και η αντίπαλος της (και οι δύο ομάδες βρίσκονται στην 7η θέση με 49 βαθμούς), και έτσι αναμένουμε να δούμε ένα συναρπαστικό παιχνίδι. Η Palermo δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα καθώς μόνο ο αμυντικός Cesare Bovo είναι εκτός λόγω τιμωρίας. Από την άλλη πλευρά η ομάδα της Cagliari έχει αρκετές απουσίες με πιο σημαντική αυτή του Ουρουγουανού αμυντικού Diego Lopez ο οποίος πρέπει να εκτίσει ακόμα τρεις αγωνιστικές. Ο επιθετικός Daniele Ragatzu και ο Daniele Magliochetti είναι τραυματίες.

Roma - Chievo

Για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό η καρέκλα του Luciano Spalletti στον πάγκο της Roma τρίζει, καθώς τα όνειρα στην αρχή της σεζόν έγιναν εφιάλτης. Εκτός από την Ευρωπαϊκή αποτυχία, η ομάδα ίσως δεν καταφέρει καν να βγει στην Ευρώπη με αποτέλεσμα να την πληρώσει ως συνήθως ο προπονητής της ομάδας. Ο Χιλιανός μέσος David Pizarro απουσιάζει λόγω τιμωρίας, ενώ ο Βραζιλιάνος κήπερ Alexander Doni, οι αμυντικοί επίσης Βραζιλιάνοι Cicinho και Juan, ο μέσος Alberto Aquilani και ο επιθετικός Vincenzo Montella είναι τραυματίες. Οι φιλοξενούμενοι ακόμα παλεύουν για τη σωτηρία τους και παρόλο που έχουν γνωρίσει μόλις 3 ήττες στα τελευταία 16 ματς, δεν έχουν καταφέρει να αποσπαστούν πολύ από τη ζώνη του υποβιβασμού. Αυτό έχει συμβεί γιατί έχουν κάνει πολλές ισοπαλίες παρά νίκες. Η Chievo δεν θα έχει στη διάθεση της τον τιμωρημένο μέσο Antonio Langella και τον Κολομβιανό αμυντικό Mario Yepes. Ο Langella επίσης θα λείψει από το ματς λόγω τιμωρίας, ενώ τραυματίες είναι ο Νιγηριανός Stephen Makinwa, ο Βραζιλιάνος μέσος Kerlon και οι αμυντικοί Francesco Scardina και Fabio Moro.

Siena - Napoli

Η γηπεδούχος Siena με μια νίκη επί της Napoli, η οποία προέρχεται από μία μεγάλη νίκη επί της Inter, θα έχει τελειώσει ουσιαστικά την υπόθεση παραμονή. Βρίσκεται στους 37 βαθμούς και μια νίκη θα πάει στους 40, ένα όριο που θεωρείται αρκετό για την σωτηρία της. Ο Massimo Maccarone θα απουσιάζει λόγω τραυματισμού. Φαβορί για τη θέση του είναι ο Gianluca Curci ή ο Juan Zuniga. Ο Abdel Ghezzal μάλλον θα προτιμηθεί αντί του Mario Frick, ενώ ο Daniele Galloppa θα θέλει να δείξει τις ικανότητες του, μιας και το όνομα του συζητιέται αρκετά. Με νωπές ακόμα τις μνήμες από την επιτυχία επί των πρωταθλητών, η Napoli ταξιδεύει στη Siena με στόχο άλλη μια καλή εμφάνιση και νίκη. Ο Ezequiel Lavezzi τραυματίστηκε και θα μείνει εκτός όπως επίσης και οι Walter Gargano, Christian Maggio και Leandro Rinaudo. Ο πρώην τεχνικός της εθνικής Ιταλίας και νυν της Napoli, Donadoni ίσως δώσει και θέση βασικού στον Γερμανό Denis.

Udinese - Atalanta

Αδιάφορο παιχνίδι μεταξύ δύο ομάδων που δεν έχουν κίνητρο και ίσως αυτό να βοηθήσει ώστε να δούμε ένα πολύ καλό ματς. Με τρεις συνεχόμενες νίκες, η Udinese αντέδρασε πολύ καλά μετά τον Ευρωπαϊκό αποκλεισμό της έχοντας μαζέψει 45 βαθμούς, έναν περισσότερο από τους σημερινούς αντιπάλους τους. Η Atalanta βελτίωσε τη θέση της μετά από μια ανεπανάληπτη νίκη στην Ρώμη επί της Lazio. Η ομάδα όμως βρίσκεται σε περίεργη κατάσταση μετά τις δηλώσεις του προπονητή της Luigi Del Neri ο οποίος επίσημα ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ομάδα μετά το τέλος της σεζόν. Απουσίες για τους φιλοξενούμενους είναι οι Gyorgy Garics, Jaime Valdes, Alessio Cerci και Ferreira Pinto. Από τους γηπεδούχους θα απουσιάζουν οι Alexis Sanchez, Antonio Di Natale, Andrea Coda, και Fernando Tissone.

Δεν υπάρχουν σχόλια: