15 Μαΐου 2009

Στην δέκατη θέση παγκοσμίως το ελληνικό "el clasico" ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό...

Σίγουρα, στην Ευρώπη θεωρείται δεδομένο πως το ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό συγκαταλέγεται στα κορυφαία και σημαντικότερα, όχι μόνο στη «γηραιά ήπειρο», αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Ταξιδιωτική ιστοσελίδα χαρακτηρίζει το ματς ανάμεσα στους «ερυθρόλευκους» και τους «πράσινους» το 10ο σε αξία, έχοντας αφιερώσει ολόκληρο κείμενο για να το χαρακτηρίσει.
Αναλυτικά, το κείμενο: «Η αντιπαλότητα είναι τέτοια, που τα προσωνύμια τους παραπέμπουν περισσότερο σε φυλές, παρά σε ομάδες. Είναι γνωστό και ως το "Ντέρμπι των Αιώνιων Αντιπάλων", αλλά και "Μητέρα των Μαχών".
Με τόσες αντιπαλότητες σε όλον τον πλανήτη, αυτές οι ομάδες αντιπροσώπευαν κατά το παρελθόν δύο διαφορετικές κοινωνικές και οικονομικές τάξεις.
Ο Ολυμπιακός είχε δεσμούς με την εργατική τάξη, ενώ ο Παναθηναϊκός συνδεόταν με τη μεσαία και ανώτερη τάξη. Πλέον, οι οπαδοί των δύο συλλόγων μπορεί να μη διαφέρουν στα οικονομικά, όμως δεν υπάρχει ίχνος ποδοσφαιρικής συμμαχίας.
Ο χουλιγκανισμός παραμένει ζωντανός, μέχρι σήμερα. Το 2007 ένας οπαδός του "τριφυλλιού" μαχαιρώθηκε, μέχρι θανάτου, στην Αθήνα, σε μία "προσυνεννοημένη" σύρραξη με τους χούλιγκαν του Ολυμπιακού».

Όσον αφορά την κατάταξη των ντέρμπι διεθνώς:


1.Σέλτικ-Ρέιντζερς, Σκωτία

2. Μπόκα Τζούνιορς-Ρίβερ Πλέιτ, Αργεντινή

3. Λάτσιο-Ρόμα, Ιταλία

4. Αλ Αχλί-Ζάμαλεκ, Αίγυπτος

5. Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Γιουν., Αγγλία

6. Μπενφίκα-Πόρτο, Πορτογαλία

7. Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης, Ισπανία

8. Παρτιζάν-Ερυθρός Αστέρας, Σερβία

9. Φενέρμπαχτσε-Γαλατάσαραϊ, Τουρκία

10. Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, Ελλάδα

11. Φλαμένγκο-Φλουμινένσε, Βραζιλία

12. Μίλαν-Ιντερ, Ιταλία

13. Τσίβας-Κλαμπ Αμέρικα, Μεξικό

14. Εστεγκλάλ-Περσέπολις, Ιράν


Δεν υπάρχουν σχόλια: