17 Μαΐου 2009

Στοίχημα μπάσκετ Eλλάδα: Ευκαιρία να "καθαρίσει" ο Ολυμπιακός...

Την ευκαιρία να «τελειώσει» τη σειρά και να προετοιμαστεί για τους μεγάλους τελικούς με τον Παναθηναϊκό, έχει ο Ολυμπιακός που υποδέχεται το Μαρούσι.

Μπορεί πολλοί να νόμιζαν (και να ήλπιζαν) πως ο Ολυμπιακός θα συναντούσε προβλήματα απέναντι στο Μαρούσι, ωστόσο η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης. Αλλωστε, μετά την απώλεια του Κυπέλλου Ελλάδας (από τον Παναθηναϊκό) και την ήττα στον ημιτελικό της Ευρωλίγκα (πάλι από τον Παναθηναϊκό!), μοναδικός στόχος για τους «ερυθρόλευκους» έμεινε η κατάκτηση του πρωταθλήματος, στην κανονική διάρκεια του οποίου γνώρισαν μόλις μια ήττα (από τον Παναθηναϊκό!!!). Οι άνετες νίκες 102-80 στο ΣΕΦ και 93-78 στο κλειστό του Αγίου Θωμά, συνηγορούν προς το... 3-0. Οι Πειραιώτες θα παραταχθούν χωρίς τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο, ωστόσο φαίνεται πως κανονικά θα είναι στη 12άδα οι Τζος Τσίλντρες και Γιώργος Πρίντεζης.

Από την άλλη πλευρά, στο Μαρούσι φαίνεται πως έχουν πλήρη επίγνωση της κατάστασης. Πάλεψαν όσο ήταν δυνατόν - ειδικά στο δεύτερο παιχνίδι που ήταν και εντός έδρας - αλλά από εκεί και μετά το ενδιαφέρον τους στρέφεται στις μάχες για την τρίτη θέση, που οδηγεί στην Ευρωλίγκα της επόμενης περιόδου, με αντίπαλο τον Αρη. Ο Σούλης Μαρκόπουλος είχε ζητήσει περισσότερα από τους παίκτες του μετά την, δια περιπάτου, ήττα στο ΣΕΦ και απλά περιμένει από αυτούς να πάνε αυτή τη φορά στον Πειραιά και να δείξουν καλύτερη εικόνα. Στα συν, η απουσία προβλημάτων. Αν υπάρχουν προβλήματα, αυτό είναι το οικονομικό, καθώς οι Αμαρουσιώτες, σύμφωνα με τα όσα λέγονται, είναι απλήρωτοι τους τέσσερις τελευταίους μήνες...

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής των ημιτελικών στα πλέι οφ της Α1:

Ολυμπιακός - Μαρούσι 17/05 16:00 (2-0)

Δεν υπάρχουν σχόλια: