25 Μαΐου 2009

Αιφνιδιάστηκε ο Π.Γιαννακόπουλος από την αποχώρηση Βγενόπουλου

Αιφνιδιασμένος εμφανίστηκε ο Παύλος Γιαννακόπουλος από την απόφαση του Ανδρέα Βγενόπουλου να αποσυρθεί από τα κοινά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «ARRENA 89,2» τονίζοντας ότι «είναι δικαίωμά του, αλλά είναι λυπηρό». Επίσης, ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα παραίτησης του ίδιου από το ΔΣ της ΠΑΕ, αλλά και επανέλαβε για άλλη μια φορά οτι «δεν έχω καμία συμμαχία με κανέναν και τίποτε εναντίον κανενός».

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Παύλος Γιαννακόπουλος, μίλησε στον «ARRENA 89,2» για:

- Την αποχώρηση του Ανδρέα Βγενόπουλου:

«Λυπάμαι πολύ που ο κ. Βγενόπουλος πήρε μια τέτοια απόφαση. Βεβαίως είναι δικαίωμά του να πάρει όποια απόφαση θέλει. Αν ήθελε θα μπορούσε να προσφέρει ανεκτίμητες υπηρεσίες. Από εκεί και πέρα, δεν μπορώ να χαρακτηρίσω γιατί το έκανε.

»Επαναλαμβάνω ότι είναι δικαίωμά του και ελπίζω να μη μετανιώσει για ό,τι έκανε. Όποιος καλός Παναθηναϊκός φεύγει δημιουργεί πρόβλημα και αναστάτωση».

- Το τι άλλαξε ένα χρόνο μετά το εγχείρημα της πολυμετοχικότητας:

«Φαίνεται ότι φταίει η νοοτροπία του Έλληνα. Τρεις άνθρωποι, έχουν τέσσερις διαφορετικές απόψεις. Θέλω να πιστεύω ότι όλοι θέλουν το καλό του Παναθηναϊκού, ο καθένας με τη δική του άποψη. Εύχομαι στον Παναθηναϊκό να βρει το δρόμο του και να γίνει πάλι ο μεγάλος Παναθηναϊκός που ήταν και πριν».

- Τις αποχωρήσεις στελεχών τις τελευταίες ημέρες:

«Δεν αποχώρησαν. Απλούστατα παραιτήθηκαν από το διοικητικό συμβούλιο. Άλλωστε, ο κ. Βγενόπουλος δεν ήταν μέλος του συμβουλίου. Και πραγματικά με ξενίζει το γεγονός αυτό. Είναι δικαίωμά του, αλλά είναι λυπηρό όταν δημιουργούνται τέτοιες καταστάσεις στον Παναθηναϊκό».

- Το αν τον αιφνιδίασε η απόφαση Βγενόπουλου:

«Βεβαίως. Κανένας δεν αμφισβητεί ότι...

είναι ένας καλός Παναθηναϊκός. Ο καθένας αποφασίσει, σύμφωνα με τις σκέψεις και τα σχέδια που έχει στο μυαλό του».

- Το μεταγραφικό μπάτζετ:

«Πρέπει να διατεθούν όσα χρήματα χρειάζεται για να γίνει και πάλι μεγάλος ο Παναθηναϊκός. Δεν συζητώ αν πρέπει να είναι 5 ή 15 ή 25 εκατομμύρια.

»Εγώ θέλω να δοθούν τα χρήματα, και να αποκτηθούν παίκτες αξίας για να ξαναγίνει ο Παναθηναϊκός αυτός που ήταν στο παρελθόν. Ήμουν, είμαι και θα είμαι πάντα της άποψης ότι οι καλοί αθλητές κάνουν τις μεγάλες ομάδες».

- Το πόσα χρήματα θα χρειαστούν τελικά:

«Ο Παναθηναϊκός έχει αυτή τη στιγμή όσα χρήματα χρειάζεται για να ξαναγίνει μεγάλος. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή στις μεταγραφές για να αποκτηθούν παίκτες αξίας και όχι παίκτες που έρχονται στον Παναθηναϊκό για να περάσουν τον καιρό τους. Οτιδήποτε ζητήσει ο προπονητής εμείς το εγκρίναμε».

- Το αν θα αναλάβει ο ίδιος και το βάρος της ΠΑΕ:

«Ο Παναθηναϊκός διοικείται από ένα συμβούλιο είκοσι μελών και θα προσπαθήσει να βρει το δρόμο του για να ξαναγίνει μεγάλος. Λυπάμαι πολύ που αποχωρούν ορισμένοι από το συμβούλιο αλλά δεν μπορώ να κριτικάρω το γιατί το έκαναν».

- Την πρόσφατη δήλωση του Θανάση Γιαννακόπουλου, ότι κουμάντο πρέπει να κάνει ένας:

«Πρέπει όλοι που είναι κοντά στον Παναθηναϊκό να βάλουν το δικό τους πετραδάκι για να γίνει και πάλι μεγάλος. Αν είναι ένας, δύο ή περισσότεροι, δεν έχει σημασία αν αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους».

- Το αν ο ίδιος θα μείνει στην ΠΑΕ:

«Γιατί να μη μείνω. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να φύγω. Ο Παναθηναϊκός είναι ένα κομμάτι από τη ζωή μας και πρέπει όλοι να βοηθήσουμε. Να μην κάνουμε τον Παναθηναϊκό σκορποχώρι. Πρέπει να είναι δυνατός, δεμένος και πάνω απ’ όλα να λειτουργεί με τρόπο που θα ικανοποιεί τους φιλάθλους».

- Τις σχέσεις του με τον Ανδρέα Βγενόπουλο και αν άλλαξαν τον τελευταίο καιρό:

«Η προσπάθειά μας ήταν για το καλό του Παναθηναϊκού. Αν χρειαστεί να πάω με τον Διάβολο για να γίνει μεγάλος ο Παναθηναϊκός, θα το κάνω. Οι σχέσεις μας ήταν, είναι και θα είναι άριστες. Κι εγώ κι αυτός προσπαθώ για το καλύτερο του Παναθηναϊκού.

»Δεν με χωρίζει τίποτε με κανέναν. Όλοι οι άνθρωποι που κάθονται στο ίδιο τραπέζι, είναι ισάξιοι και θέλουν το καλό του Παναθηναϊκού. Δεν έχω καμία συμμαχία με κανέναν και τίποτε εναντίον κανενός. Για μένα ο Παναθηναϊκός πρέπει να είναι μια αγαπημένη οικογένεια και τίποτε άλλο».

- Τη φημολογούμενη σύμπλευσή του με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη:

«Τονίζω και πάλι. Θα είμαι πάντα δίπλα στους ανθρώπους που θέλουν το καλό του Παναθηναϊκού. Δεν εξετάζω ονόματα και θέσεις. Για μένα ο Παναθηναϊκός πρέπει να είναι ενωμένος, ενιαίος και αδιαίρετος για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό».

- Το αν διακυβεύεται η ενότητα:

«Δεν νομίζω. Θα καθίσουμε και πάλι στο τραπέζι να συζητήσουμε και αν είναι κάτι που πρέπει να γίνει θα το κάνουμε για να γίνει και πάλι μεγάλος ο Παναθηναϊκός».

- Το αν θα αναλάβει ηγετικό ρόλο:

«Ο Παναθηναϊκός έχει διοίκηση και έχει πρόεδρο τον κύριο Πατέρα. Από εκεί και πέρα, ο κύριος Πατέρας κανονίζει την πορεία του. Θέλω να πιστεύω ότι όπως ο κύριος Πατέρας, έτσι και όλοι οι υπόλοιποι θέλουν το καλό του Παναθηναϊκού».

Δεν υπάρχουν σχόλια: