21 Μαΐου 2009

ΠΑΟ: Ημέρα συμφιλίωσης στον Παναθηναϊκό

Είχε προαναγγελθεί ως το Δ.Σ. των αποφάσεων. Έτσι και έγινε. Οι μέτοχοι του Παναθηναϊκού αποφάσισαν σήμερα, ομόφωνα, την παραμονή του Νικόλα Πατέρα στην προεδρία ενώ στον πάγκο θα κάθεται για τον επόμενο χρόνο ο Χενκ Τεν Κάτε, με τον Κώστα Αντωνίου να διατηρεί το πόστο του διευθυντή ποδοσφαίρου. 20 εκατ. ευρώ και άνω το μπάτζετ για τις μεταγραφές.
Ημέρα ειρήνης χαρακτήρισε τη σημερινή ο Νικόλας Πατέρας, που μίλησε για υλοποίηση των κοινών οραμάτων & μετέφερε την ικανοποίηση του Ανδρέα Βγενόπουλου για τα όσα αποφασίστηκαν. «Όσο λιγότερες δηλώσεις γίνονται, τόσο το καλύτερο» δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΑΕ, που υποσχέθηκε να κάνει τα πάντα σε αγωνιστικό & έξω-αγωνιστικό επίπεδο για να πάει η ομάδα μπροστά & ευχαρίστησε τον κόσμο για όσα έχει κάνει μέχρι τώρα.
«Πρόκειται να παραμείνω πρόεδρος της ΠΑΕ με στόχο την υλοποίηση των κοινών μας οραμάτων. Στην προσπάθειά μου αυτή θα συμβάλλει σημαντικά και η εμπειρία που αποκτήσαμε όλοι από την πρώτη χρονιά, ώστε να μην δημιουργηθούν ξανά εσωτερικά εμπόδια και αγκυλώσεις. Εν συνεχεία το Δ.Σ. αποφάσισε να συνεχίσουν την εργασία τους κα την επόμενη χρονιά οι κ.κ. Τεν Κάτε και Αντωνίου, ώστε...

να υπάρξει ο χρόνος και οι σωστές προϋποθέσεις για να κρίνουμε τα αποτελέσματά τους. Τέλος, το Δ.Σ ενέκρινε τις εισηγήσεις των Τεν Κάτε και Αντωνίου για το σχεδιασμό της ομάδας και τις μεταγραφές και τους εξουσιοδότησε υπό την επίβλεψή μου να προχωρήσουν άμεσα. Βάσει αυτού του σχεδιασμού το μπάτζετ είναι διαμορφωμένο ώστε να αποκτήσει ο προπονητής το έμψυχο υλικό που χρειάζεται και αναμένεται η συνολική, νέα επένδυση να είναι της τάξης των 20εκατ. ευρώ και άνω», τόνισε αρχικά ο κ. Πατέρας και πρόσθεσε:

«Ακόμη θέλω να σας ενημερώσω ότι οι αποφάσεις του Δ.Σ. ήταν ομόφωνες και ότι σήμερα ενημέρωσα και τηλεφωνικά τον κ. Βγενόπουλο, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του. Μιλάμε για μια ημέρα ειρήνης και από δω και πέρα πρέπει να κοιτάξουμε, όπως σας έχω πει, να έχουμε θετικά αποτελέσματα στα πλέι-οφ και ταυτόχρονα ο κ. Αντωνίου με τον προπονητή να υλοποιήσουν το σχεδιασμό που μας έχουν παρουσιάσει».

«Εγώ δεν είχα ποτέ πρόβλημα στο να παίρνω αποφάσεις. Το θέμα ήταν ότι ένας από τους όρους, τους οποίους συμφωνήσαμε σήμερα ομόφωνα για να παραμείνω πρόεδρος, είναι να ελαχιστοποιηθούν από την πλευρά των μετόχων οι… καλοπροαίρετες παρεμβάσεις τους. Διότι αυτό είναι πράγμα που δημιουργούσε συχνά προβλήματα στην ομάδα και αποπροσανατόλιζε τον κόσμο του Παναθηναϊκού», είπε στη συνέχεια ο πρόεδρος της ομάδας και αναφέρθηκε στην πιθανότητα να προκύψει τις επόμενες μέρες η πρώτη μεταγραφή: «Θα προσπαθήσουμε. Τώρα όπως καταλαβαίνετε υπήρξε μια καθυστέρηση τις τελευταίες δύο εβδομάδες με όλα όσα έγιναν και θα προσπαθήσουμε να το υλοποιήσουμε. Εάν δεν γίνει τέλος Μαΐου, θα γίνει κάποια στιγμή στα μέσα Ιουνίου».

Κληθείς να απαντήσει αν οι μέτοχοι πρόκειται να τηρήσουν «σιγή ασυρμάτου» από εδώ και στο εξής, είπε: «Οι μέτοχοι πιστεύω ότι έχουν καταλάβει για το καλό του Παναθηναϊκού πως όσο λιγότερες δηλώσεις κάνουν, τόσο το καλύτερο. Τώρα από την άλλη μεριά, σας έχω ξαναπεί, δημοκρατία έχουμε. Συμφωνήσαμε όλοι μαζί ότι για το καλό της ομάδας, καλό είναι να μιλάει ο πρόεδρος και όσο το δυνατόν λιγότερα άλλα άτομα. Θεωρώ ότι με τη συμβολή των Βαρδινογιάννη, Γιαννακόπουλο, Βγενόπουλου και των υπόλοιπων βέβαια μετόχων, πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά και ότι δεν υπάρχει κάποια κρίση». Για το γήπεδο όμως έγινε κουβέντα; Ο κ. Πατέρας ξεκαθάρισε πως: «Δεν συζητήσαμε καθόλου για το θέμα του γηπέδου. Μόνο το θέμα του μπάτζετ, του προπονητή, του τεχνικού διευθυντή και το θέμα αν παραμείνω εγώ ή όχι».

Οι λιγοστοί φίλοι της ομάδας που βρέθηκαν έξω από την αίθουσα του Δ.Σ. επιδοκίμασαν τον κ. Πατέρα. Ο ίδιος είπε: «Θέλω να τους ευχαριστήσω για ό,τι έχουν κάνει για την ομάδα. Πιστεύω ότι έχουν δείξει μια απίστευτη υπομονή σε σχέση με αυτά που έχουν διαδραματιστεί τον τελευταίο καιρό. Από κει και πέρα τους υπόσχομαι ότι θα κάνω ό,τι μπορώ για να πάει ο Παναθηναϊκός μπροστά. Όπως ξέρετε ο Παναθηναϊκός πολεμάει δύο μέτωπα. Το ένα μέτωπο είναι το αγωνιστικό και το άλλο το έξωαγωνιστικό. Η δική μου δουλειά είναι να προσπαθήσω να κάνω ό,τι μπορώ και στα δύο μέτωπα, ώστε να πάει μπροστά η ομάδα μας».

Για το αν θεωρεί ότι έγιναν λάθη που πρέπει να διορθωθούν την επόμενη χρονιά, ήταν σαφής: «Αυτά όλα θα τα κοιτάξουμε. Αν εννοείτε στο κομμάτι που έχει να κάνει με την ομάδα, τον κ. Αντωνίου και τον προπονητή αυτά θα τα κοιτάξω μαζί τους. Αν εννοείτε σε θέματα διοικητικά έχουμε συμφωνήσει από εδώ και πέρα να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους σε όλα τα επίπεδα». Καταλήγοντας, ο πρόεδρος του «τριφυλλιού» αναφέρθηκε στην επόμενη μέρα της ομάδας: «Η επόμενη μέρα ξημερώνει με τις καλύτερες προοπτικές».

Δεν υπάρχουν σχόλια: