20 Μαΐου 2009

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ: Η ρεβάνς του ΟΑΚΑ

Για την τέταρτη αγωνιστική των πλέι οφ η ΑΕΚ υποδέχεται τον ΠΑΟΚ, με τις δύο ομάδες να αναμετρώνται για δεύτερη φορά μέσα σε τέσσερις ημέρες.

Η «Ενωση» προέρχεται από την εκτός έδρας νίκη της Κυριακής (17/5) στην Τούμπα με 1-0, που 'ψαλίδισε' τις ελπίδες του ΠΑΟΚ για την έξοδο στο Champions League, δεν τις εξάλειψε τελείως όμως. Το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι κομβικό, καθώς όποιος χάσει απομακρύνεται από την κορυφή του πίνακα των play-off, ενώ πιθανή ισοπαλία δεν ευνοεί καμιά από τις δύο ομάδες.

Στην κορυφή βρίσκεται προς το παρόν ο ΠΑΟΚ με έξι βαθμούς, όσους έχει και ο Παναθηναϊκός ο οποίος όμως υπερτερεί στην ισοβαθμία, μετά τη νίκη του μέσα στην Τούμπα, μία εβδομάδα πριν. Αντίθετα, η ΑΕΚ έχει έναν βαθμό λιγότερο, την ώρα που η Λάρισα έπεται χωρίς βαθμούς.

Στην δεύτερη θέση της κανονικής περιόδου τερμάτισε ο ΠΑΟΚ, πραγματοποιώντας την καλύτερη πορεία των τελευταίων ετών στην ιστορία του, με 63 βαθμούς, οκτώ λιγότερους από τον πρωταθλητή Ολυμπιακό. Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος πανηγύρισε 18 νίκες, 9 ισοπαλίες, ενώ είχε μόλις τρεις ήττες, με τέρματα 39-16.

Η ΑΕΚ τερμάτισε στην τέταρτη θέση του πίνακα της βαθμολογίας με 55 βαθμούς, μετρώντας στο σύνολο 14 νίκες, 13 ισοπαλίες και τρεις ήττες, ενώ στο ΟΑΚΑ από τα 15 παιχνίδια που έδωσε, πανηγύρισε τη νίκη στα 11, έχοντας δύο ήττες και ισάριθμες ισοπαλίες, με τέρματα 21-9.

Χωρίς τον τραυματία Σωτήρη Κυργιάκο θα παραταχτεί η ΑΕΚ, με τον έλληνα αμυντικό να...

κάνει αγώνα 'δρόμου' για να προλάβει να αγωνιστεί την τελευταία αγωνιστική με τον Παναθηναϊκό. Εκτός και ο επίσης τραυματίας, Αλβες ο οποίος δεν πρόλαβε να ξεπεράσει το πρόβλημα του τραυματισμού του, αφήνονοντας την ΑΕΚ χωρίς αριστερό μπακ, μιας και απουσιάζει και ο Χουανφράν, ενώ στον αγώνα της Τούμπας αποβλήθηκε και ο Νίκος Γεωργέας. Εκτός για την Ενωση και ο Χετεμάι, που επίσης αποβλήθηκε, αλλά και ο Πλιάτσικας που είναι φαντάρος.

Με αρκετές απουσίες θα παραταχτεί και ο ΠΑΟΚ απέναντι στην ΑΕΚ, καθώς εκτός από τον τιμωρημένο Πάμπλο Γκαρσία, απόντες είναι και οι τραυματίες Μουσλίμοβιτς, Χούτος (χάνουν το υπόλοιπο της σεζόν) και Κονσεϊσάο.

Η αποστολή του ΠΑΟΚ, αποτελείται από τους: Χαλκιά, Γλύκο, Αραμπατζή, Αναστασάκο, Κωνσταντινίδη, Λάκη, Μαλεζά, Μπαλάφα, Μπακαγιόκο, Μπιζέρα, Κοντρέρας, Ηλιάδη, Ιβιτς, Λίνο, Σορλέν, Σνάουτσνερ, Βερόν, Βιεϊρίνια, Αθανασιάδη.

Στην αποστολή της ΑΕΚ συμμετέχουν κανονικά οι Αλβες, Καφές, Σκόκο και Τζιμπούρ που ήταν αμφίβολοι. Πιο αναλυτικά οι 19 που επέλεξε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς: Σάχα, Αραμπατζής, Αλεξόπουλος, Μαϊστόροβιτς, Ζεράλντο Αλβες, Κουτρομάνος, Πελετιέρι, Ενσαλίβα, Μαντούκα, Μπερνς, Ταχτσίδης, Γκέντσογλου, Καφές, Παυλή, Ντιουφ, Τζιμπούρ, Εντίνιο, Μπλάνκο και Σκόκο.

Η ΑΕΚ έχει φιλοξενήσει τον ΠΑΟΚ 50 φορές σε αγώνες πρωταθλήματος, με την προϊστορία να είναι σαφώς υπέρ της. Πιο συγκεκριμένα, η Ενωση μετράει 37 νίκες, 7 ισοπαλίες και 6 ήττες, έχοντας σκοράρει 110 τέρματα απέναντι στον 'Δικέφαλο' του Βορρά, που έχει σκοράρει αντίστοιχα, 39 φορές.

Μεγαλύτερες νίκες της ΑΕΚ, το 6-2 του 1962 και του 2002 (με προπονητή της ΑΕΚ τον Σάντος και του ΠΑΟΚ τον Μπάγεβιτς), μεγαλύτερη νίκη του ΠΑΟΚ, το 3-1 της σεζόν 1982/83. Τελευταία 'επίσκεψη' του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, στις 11/01/2009 για την 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος, με την ΑΕΚ να επικρατεί με 1-0, χάρη σε γκολ του Ραφίκ Τζιμπούρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: