20 Μαΐου 2009

ΛΑΡΙΣΑ - ΠΑΟ: Μονόπλευρο ενδιαφέρον...

Μονόπλευρο είναι το ενδιαφέρον στον αγώνα της Λάρισας με τον Παναθηναϊκό την Τετάρτη (20/5, 17:00GR) στο Αλκαζάρ στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των πλέι οφ. Οι λαρισαίοι μετρώντας τρεις ήττες σε ισάριθμα ματς στους αγώνες κατάταξης ουσιαστικά δεν μπορούν να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο από την 4η θέση, ενώ αντίθετα οι πράσινοι θέλουν τη νίκη και μόνο αυτή για να παραμείνουν στην πρώτη θέση, ανεξαρτήτως του τι θα γίνει στο ΑΕΚ-ΠΑΟΚ.

Στη Λάρισα, ο Μαρίνος Ουζουνίδης απέκλεισε για δεύτερο σερί αγώνα τον Ηλία Κώτσιο απο την αποστολή της ΑΕΛ, γεγονός που φανερώνει οτι τα... ψωμιά του έμπειρου αμυντικού τελειώνουν στον Κάμπο, μετά το επεισόδιο που είχε με τους οπαδούς της ομάδας στο ματς με τον ΠΑΟΚ στο Αλκαζάρ. Νέο πρόσωπο στην αποστολή είναι ο Στέλιος Βενετίδης, που εξέτισε την ποινή του, ενώ εκτός έμειναν ακόμα οι τραυματίες Ηλίας Κυριακίδης, Στέφανος Κοτσόλης, Φρανκ Γκουέλα και Τουμέρ Μετίν.

Οσον αφορά τους Ματίας Ιγκλέσιας και Ναϊμ Ααράμπ που αντιμετώπιζα κάποια μικροπροβλήματα είναι ετοιμοπόλεμοι και θα πάρουν κανονικά μέρος στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, όπως και ο Γιώργος Φωτάκης που θα εκτίσει την ποινή του στα δυο τελευταία ματς της ΑΕΛ, κόντρα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ.

Μετά το τέλος της προπόνησης ο Μαρίνος Ουζουνίδης ανακοίνωσε τους 19 της αποστολής. Πρόκειται για τους: Βράνιτς, Σέρεμετ, Νταμπίζα, Ααράμπ, Φεράρι, Βέμπερ, Μπουκουβάλα, Βενετίδη, Κατσιαρό, Ιγκλέσιας, Φωτάκη, Σαρμιέντο, Ίλιτς, Βλασόπουλο, Γιαννακόπουλο, Κυριάκο, Τσίγκα, Ζουράφσκι και Πάρα.

Το σχήμα που θα παρατάξει ο εβρίτης τεχνικός θα αποτελείται απο τους Βράνιτς στα γκολπόστ, Βέμπερ στο δεξί άκρο, Βενετίδη στο αριστερό και τους Νταμπίζα-Ααράμπ στο κέντρο της άμυνας. Στην μεσαία γραμμή θα αγωνιστούν οι Ιγκλέσιας, Σαρμιέντο και Φωτάκης με τους Γιαννακόπουλος, Πάρα και Ζουράφσκι στην επίθεση.

Στον Παναθηναϊκό, παρά τα πολλά προβλήματα τραυματιών και απουσιών στον Παναθηναϊκό, ο Χενκ Τεν Κάτε αποφάσισε να...

αποκλείσει από την αποστολή του αγώνα με την Λάρισα στο Αλκαζάρ (20/5 17:00GR) τον Γιάννη Γκούμα. Για να συμπληρώσει 18άδα, συμπεριέλαβε στην αποστολή τον 18χρονο Παναγιώτη Βλάχο.

Ο αρχηγός του Τριφυλλιού δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού και ως εκ τούτω, φαίνεται πως δεν θα βρίσκεται στα πλάνα του Τεν Κάτε σε περίπτωση που ο ολλανδός παραμείνει στον πάγκο του συλλόγου και την επόμενη σεζόν.

Στο πρόγραμμα της Τρίτης (19/5) οι ποδοσφαιριστές ακολούθησαν πρόγραμμα χαλαρώματος με διάφορες ασκήσεις με χρήση μπάλας. Ατομικά προπονήθηκαν οι Ίβανσιτς, Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος έχει ενοχλήσεις στην αριστερή πτέρνα και ο Σπυρόπουλος που έχει ενοχλήσεις στο δεξί δικέφαλο. Θεραπεία ακολούθησε ο Νίλσον.

Η μαγνητική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε ο Νίνης έδειξε ότι υπέστη διάταση στον τοξοειδή σύνδεσμο και έσω πλατύ του αριστερού γόνατος. Ο εκτιμώμενος χρόνος αποκατάστασης είναι 10 ημέρες.

Εκτός αποστολής έμειναν οι τιμωρημένοι Σιμάο, Ζιλμπέρτο αλλά και οι τραυματίες Νίνης, Ιβανσιτς, Νίλσον και Λεοντίου. Αντίθετα, ο Χρήστος Μελίσσης συμπεριλήφθηκε στην αποστολή, μετά από αρκετό καιρό.

Την αποστολή απαρτίζουν οι: Γκαλίνοβιτς, Τζόρβας, Μουν, Σαριέγκι, Μελίσσης, Ντέιβιντ, Γκάμπριελ, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Μάτος, Κλέιτον, Χριστοδουλόπουλος, Καραγκούνης, Ρουκάβινα, Σαλπιγγίδης, Μάντζιος, Πετρόπουλος και ο Παναγιώτης Βλάχος που προωθήθηκε από την ομάδα Νέων, για να συμπληρωθεί η 18άδα.

Ο Χενκ Τεν Κάτε αναμένεται να παρατάξει την ομάδα με 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Γκαλίνοβιτς, ενώ η αμυντική τετράδα θα είναι η ίδια που έπαιξε με τη Λάρισα στο ΟΑΚΑ, δηλαδή Βύντρα-Σαριέγκι στο κέντρο της άμυνας και στα μπακ οι Μουν και Σπυρόπουλος. Μάτος και Καραγκούνης θα είναι στο κέντρο, ενώ στη μεσοεπιθετική γραμμή θα ξεκινήσουν οι Ρουκάβινα, Σαλπιγγίδης και Κλέιτον, ενώ στην κορυφή αναμένεται να επιστρέψει ο Μάντζιος. Αν ο τελευταίος καθίσει στον πάγκο, ο 'Σάλπι' θα πάει κορυφή και τη θέση του δεξιά θα πάρει ο Χριστοδουλόπουλος.

Στο ματς της κανονικής διάρκειας στο Αλκαζάρ, στις 15/11/08, οι δυο ομάδες αναδείχτηκαν ισόπαλοι 1-1 με γκολ των Ζουράφσκι και Κλέιτον.

Αλώβητος πέρασε ο Παναθηναϊκός από τη Λάρισα στις τελευταίες 11 επισκέψεις του στο Αλκαζάρ, στο πλαίσιο της Α` Εθνικής

Σε 24 παιχνίδια που έχουν γίνει στον θεσσαλικό κάμπο, οι 'πράσινοι' μετρούν 10 νίκες, έναντι 6 των γηπεδούχων, ενώ 8 ματς έληξαν ισόπαλα.

Η ΑΕΛ έχει να κερδίσει τους 'πράσινους' σε αγώνα πρωταθλήματος από την περίοδο 1991-92, όταν και επικράτησε 3-1 στο ΟΑΚΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: