18 Μαΐου 2009

Στοίχημα ποδόσφαιρο Β' Εθνική: Μάχη της ουράς στην τελευταία αγωνιστική...

Η μάχη της «ουράς» συγκεντρώνει το ενδιαφέρον (και) στην τελευταία αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Β' εθνικής, καθώς ΠΑΣ Γιάννινα, Ατρόμητος και Καβάλα κάνουν τα πλάνα τους για τη συμμετοχή τους, τη νέα χρονιά, στην Superleague.

Στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας αρκετές είναι οι ομάδες, που θα δώσουν τις τελικές μάχες για την αποφυγή του υποβιβασμού και η αγωνία κορυφώνεται. Από τις μάχες για την σωτηρία να σταθούμε στα παιχνίδια του Διαγόρα Ρόδου με τον Εθνικό Αστέρα, της Βέροιας με την Αναγέννηση Καρδίτσας, του Απόλλωνα Καλαμαριάς με τη Καστοριά και του Ηλυσιακού με την Καλλιθέα.

Στην Αναγέννηση Καρδίτας, οι παίκτες του Περικλή Αμανατίδη προσπαθούν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους για να πετύχουν τον στόχο τους, ο οποίος είναι η νίκη απέναντι στη Βέροια και αυτόματα η παραμονή στην κατηγορία. Εκτός πλάνων είναι οι Φονσέκα, Γιώτας, Ζαχαριέφσκι που έχουν συμπληρώσει κάρτες. Από την άλλη πλευρά, οι Βεροιώτες, μετά και την απόρριψη της έφεσης για το ματς με τον Ηλυσιακό, θέλουν νίκη ή ισοπαλία για να σφραγίσουν την παραμονή. Ο Γιώργος Κωστίκος δεν αντιμετωπίζει προβλήματα, με εξαίρεση την απουσία του Αλεξίου, ενώ εξέτισε την ποινή του ο Τζημόπουλος. Επιστρέφουν και οι Σαμαράς, Καρακατσάνης, Βασιλικάκης και Τσάτσος που ξεκουράστηκαν.

Πολλά θα κριθούν από το παιχνίδι της Καλλιθέας με τον Ηλυσιακό στο Ελ Πάσο. Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη βρίσκεται σε δύσκολη θέση όσον αφορά την παραμονή και θέλει μόνο νίκη κόντρα στους "κιτρινόμαυρους". Θα απουσιάσουν οι τιμωρημένοι λόγω καρτών Μουσταφίδης, Σύρος, Παραράς, Πλατέλλας και Μαρουκάκης. Στο αντίπαλο στρατόπεδο, η σωτηρία έχει επισφραγιστεί και στον Ηλυσιακό ασχολούνται με τον... Θωμά Μητρόπουλο και τα σενάρια συγχώνευσης με το Αιγάλεω.

Ο Διαγόρας Ρόδου του Παύλου Δερμιτζάκη, καλείται να αποδείξει πως... δεν είναι ελέφαντας. Οι νησιώτες, έχοντας κάνει πολύ καλή σεζόν, υποδέχονται τον Εθνικό Αστέρα, ο οποίος «καίγεται» για τους βαθμούς. Από αγωνιστικής πλευράς μόνοι τους γυμνάσθηκαν οι Μπικόφσκι και Σαπάνης λόγω των τραυματισμών τους. Απών από τον αγώνα θα είναι και ο Χρήστου ο οποίος έπιασε το όριο καρτών. Απών είναι επίσης και ο Τζανής ο οποίος υποβλήθηκε σε επέμβαση στους προσαγωγούς. Ο σύλλογος της Καισαριανής θέλει τη νίκη για να εξασφαλίσει πως και του χρόνου θα είναι στη Β' Εθνική. Ο Αντώνης Μανίκας απέκλεισε από την αποστολή τους Ρέγες, Τρέχο και Λουνταλά, αλλά ενισχύεται με τις επιστροφές των Ουκάρ και Παριανού.

Στην Καλαμαριά, ο Απόλλων χρειάζεται τη νίκη για να «κλειδώσει» μια και καλή την παραμονή και να μην εξαρτάται από τα αποτελέσματα των άλλων ομάδων. Τα πάντα εξαρτώνται από τους παίκτες του Στράτου Βουτσακέλη, καθώς υποδέχονται την ουραγό, καταδικασμένη και στα πρόθυρα διάλυσης, Καστοριά. Εκτός αποστολής έμειναν οι τιμωρημένοι Παπαδόπουλος και Λεοζίνιο, αλλά και ο τραυματίας Λαμπρόπουλος. Στο στρατόπεδο των «Γουναράδων», ο Ηλίας Αποστολίδης θα είναι για τελευταία φορά στον πάγκο τους. Δεν υπολογίζει, στο κύκνειο άσμα της ομάδας, στους τιμωρημένος Τσερκέζο, Φλίνδρη και Ντουτσαρίδη, αλλά και στους τραυματίες Σινάνι, Κάκαβο και Κυρκόπουλο. Επίσης, υπάρχουν και οι στρατευμένοι Λαζαρίδης, Βασιλειάδης και Στεφανίδης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 34ης αγωνιστικής (ώρα έναρξης 17:45) στη Β' Εθνική:
Απόλλων Καλαμαριάς - Καστοριά
Ηλυσιακός - Καλλιθέα
Διαγόρας Ρόδου - Εθνικός Αστέρας
ΑΣΚ Ολυμπιακός Βόλου - ΠΑΣ Γιάννινα
Κέρκυρα - Καλαμάτα
Αγροτικός Αστέρας - Πιερικός
Ιωνικός - Καβάλα
Βέροια - Αναγέννηση Καρδίτσας
Ατρόμητος - Εθνικός Πειραιώς

Δεν υπάρχουν σχόλια: