3 Μαΐου 2009

Μετά το νταμπλ, σειρά στον Ολυμπιακό παίρνει ο Βαλβέρδε

Ανεξίτηλος στη μνήμη όλων θα μείνει ο τελικός - διαφήμιση του Κυπέλλου Ελλάδας! Στη ρώσικη ρουλέτα, όμως, η «μπίλια» έκατσε στο «κόκκινο» και ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τη σεζόν με τον πιο εμφατικό τρόπο. Ο στόχος επετεύχθη και μετά το 5ο πρωτάθλημα σε ισάριθμα χρόνια, το 24ο Κύπελλο της ιστορίας του αποτελεί ήδη γεγονός, όπως άλλωστε και το 4ο διαδοχικό νταμπλ.

Μετά από μία εξαντλητική και επιτυχημένη χρονιά, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν την δυνατότητα πλέον να ξεκουραστούν και να γεμίσουν τις μπαταρίες του ενόψει της νέας σεζόν. Αυτό που απομένει, πέρα από το φιλικό στο Βιετνάμ και το φιλικό - φιέστα στα μέση του Μάη, είναι η οριστική λύση στο ζήτημα Βαλβέρδε.



Η πρώτη χρονιά του Ισπανού τεχνικού στον Πειραιά συνδυάζεται με δύο τίτλους, τους πρώτους στην προπονητική του καριέρα. Η επιθυμία -η κατάκτηση των εγχώριων τίτλων- του προέδρου έγινε πραγματικότητα και παρ' ότι οι σχέσεις των δύο ανδρών ακροβατούν σε... τεντωμένο σχοινί τους τελευταίους δύο μήνες, φαίνεται πως τελικά θα ισορροπήσουν.

Ο Βαλβέρδε αν και άργησε, εξέφρασε την επιθυμία να παραμείνει, ενώ ο Κόκκαλης αισθάνεται δικαιωμένος που έφερε στα μέτρα του τον Βάσκο και πλέον κάνει το δικό του παιχνίδι.

Η ιστορία της ανανέωσης του συμβολαίου του κούρασε αλλά πλέον θεωρείται απίθανο να μην συνεχίσει στον Ολυμπιακό. Κατέκτησε το νταμπλ, αποθεώθηκε από τον κόσμο και ο Κόκκαλης στην απονομή του τροπαίου τον αγκάλιασε και τον φίλησε. Αρα... την Δευτέρα, που θα γίνει και η τελευταία συνάντηση, περιμένουμε το τελευταίο επεισόδιο στο σίριαλ.

Μόλις γίνει κι αυτό, τότε θα τεθούν επί τάπητος και οι εισηγήσεις του Βαλβέρδε αναφορικά με τις μεταγραφικές κινήσεις. Εχουν ήδη πραγματοποιηθεί δύο αλλά το «παζλ» χρειάζεται πολλά κομμάτια για να συμπληρωθεί και η ολοκλήρωση του ρόστερ προτού ξεκινήσει η προετοιμασία είναι απαραίτητη, για να μην επαναληφθούν φαινόμενα «Ανόρθωσης».

Γέστε και Ούτσε βρίσκοναι ψηλά στην λίστα του Βαλβέρδε, ενώ από το τμήμα σκάουτινγκ έχουν ήδη γεμίσει τα μπλοκάκια με τα ονόματα φερόμενων στόχων. Στον Ολυμπιακό ολοκληρώνεται ένας μεγάλος κύκλος, αφού παίκτες - στηρίγματα όπως οι Τζόρτζεβιτς, Κοβάσεβιτς, Αντζας και Πατσατζόγλου θα αποτελέσουν παρελθόν.

Ο νέος που θα ανοίξει θα πρέπει να βασιστεί σε προσεκτικές κινήσεις ουσίας και όχι εντυπωσιασμού, ώστε να μπουν τα θεμέλια ενός στέρεου οικοδομήματος που θα επιτρέψει στον Ολυμπιακό να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στα ελληνικά τεκταινόμενα και όχι μόνο.

Gif Banners Gif Banners

Δεν υπάρχουν σχόλια: