15 Μαΐου 2009

ΠΟΛΥΜΕΤΟΧΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ


Του Βασίλη Μπόνιου

Σπάνε τα ταμεία στο αναψυκτήριο του Βοτανικού.
Μακράν η καλύτερη θεατρική παράσταση του καλοκαιριού, το έρχο που ανεβάζουν οι βάζελοι με τίτλο «Πολυμετοχικοί της Πλάκας». Από τη μια ο δήμαρχος Νικήτας, με την χαρά πρωτόπλαστου στα χείλη, εγκαινιάζει την ανάπλαση κι από την άλλη ο Βγενόπουλος, αποκαλεί τσιφούτη τον Τζίγγερ.
Στη μέση ο –πέτα τη μαμά απ το τρένο, Ντάνι ντε Βίτο -Γιαννακόπουλος-που έπαιζε μέχρι πρότινος σφαλιάρες με τον Βαρδινογιάννη, τα βρήκε μαζί του -τις τελευταίες τρεις ώρες-και κοντράρει κι αυτός τον Βγενόπουλο, που ονειρεύεται την MIG ARENA, στο Βοτανικό με επικοινωνιολόγο τον Γιώργο Τράγκα.
Πιο υπέροχο μπάχαλο δεν μπορούσε να ονειρευθεί κι ο τελευταίος βάζελος, την ώρα που ο Κόκκαλης, αλωνίζει με την Ιντραλότ, τη μία χώρα μετά την άλλη, παίρνοντας τα στοιχηματικά πρωταθλήματα. Οι πράσινοι Πολυμετοχικόί, αδυνατούν να μοιράσουν δυο γαιδάρων άχυρο, ενώ οι φίλαθλοι της ομάδας, με τρόμο διαβάζουν δηλώσεις του μπλουζ μπράδερ Κώστα Αντωνίου, για το ποιους ποδοσφαιριστές θέλει στην ομάδα-λες κι ο Αντωνίου ήταν καμιά παιχτούρα ολκής και μπορεί να έχει γνώμη για τους ξένους μπαλαδόρους. (Γιατί δεν βάζουν την Αννα της Καραμανλή, στη θέση του;)
Μιλάμε για ποδοσφαιρικό μεσαίωνα σε μια ομάδα, της οποίας οι ιδιοκτήτες προσφέρουν θέαμα πιο φαντασμαγορικό, από τις ψηλοκρεμαστές μπαλιές (γιόμες) της ομάδας τους και τους εκλιπαρούμε να συνεχίσουν σ αυτό το τέμπο που έχει κάτι από βραζιλιάνικη σαπουνόπερα, αν καλοσκεφθείς τι κέρατο πέφτει μέσα στην οικογένεια και πως τα κολλητιλίκια και τα κωλομπαριλίκια, διαδέχονται το ένα το άλλο. Και φυσικά πάνω απ όλα σιγή ασυρμάτου, όπως ζήτησε κι ο Τζίγγερ την ώρα που η ομάδα δίνει τη μάχη της ιστορίας της αντιμετωπίζοντας ομάδες όπως αυτή του Μπάτμαν Μπατατούδη και του φοβερού Ντεμίνιο που τόριξε στα εστιατόρια, για να ξεχαρμανιάσει από τους πολλούς τίτλους.
Αυτή την ιστορική μάχη δίνει ο βάζελος, με τον Σωκράτη να ξεκαρδίζεται στο χο-χο, καθώς έδωσε εντολή στα κοράκια-τώρα που πήρε το νταμπλ ο Ολυμπιακός-να σφυρίζουν υπέρ του Βάζελου, για να κάνει αβάντα στον Τζίγγερ, αν μ εννοείς…

Δεν υπάρχουν σχόλια: