4 Μαΐου 2009

Στοίχημα ποδόσφαιρο Β' Εθνική: Νικήστε γιατί... χανόμαστε!

Εάν υπάρχει μία υπόθεση που έχει μείνει ανοικτή στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής μετά από 31 αγωνιστικές, είναι το ποιες ομάδες θα ακολουθήσουν την Καστοριά στην Γ' κατηγορία. Καλλιθέα, Απόλλων Καλαμαριάς και Αναγέννηση Καρδίτσας, είναι στην πιο δύσκολη θέση.

Οριακά πάνω από τη γραμμή του υποβιβασμού - και λόγω του ότι υπερτερεί στην ισοβαθμία με την Καλαμαριά - βρίσκεται η Αναγέννηση Καρδίτσας, που υποδέχεται την Καβάλα. Οι γηπεδούχοι έχουν κάνει πορεία πρωταθλητισμού τις τελευταίες αγωνιστικές, μαζεύοντας οκτώ βαθμούς στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια τους, και μετά από πολύ καιρό φαίνεται να κρατούν την τύχη τους στα... πόδια τους. «Τα αποτελέσματα εξελίχθηκαν καλά για μας, αλλά απομένουν τρεις αγωνιστικές στις οποίες θα παιχθούν τα πάντα. Είμαστε υπερήφανοι που κάναμε αυτή την σημαντική προσπάθεια και θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό», ήταν τα λόγια του Περικλή Αμανατίδη για την ισοπαλία με την Καλαμάτα...




Ο πρώην τεχνικός του Αγροτικού Αστέρα δεν υπολογίζει στους τιμωρημένους Αγγελόπουλο και Γιαχάγια, ωστόσο εξέτισαν τις ποινές τους οι Μάριαν και Κωστέλλος. Από την άλλη, πανηγυρικό είναι το κλίμα που επικρατεί στην Καβάλα. Η νίκη 2-0 επί του Πιερικού την προηγούμενη αγωνιστική σήμανε την επιστροφή της ομάδας στα μεγάλα σαλόνια μετά από εννέα χρόνια! Ο προγραμματισμός για τη νέα σεζόν άρχισε ήδη, με τους Σαπάνη και Χατζηπαντελίδη να αποχωρούν από τους «Αργοναύτες». Στο αγωνιστικό μέρος, ο Γιάννης Παπακώστας δεν υπολογίζει στους Φερνάντο, Κόντε και Μπάκοβιτς. Επιστρέφει ο Καγκιούζης που εξέτισε την ποινή του, αλλά και οι Καλαϊτζής και Βουρεξάκης που αποθεραπεύτηκαν.

Στην Καλαμαριά ήλπιζαν πως με τρία από τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια τους εντός έδρας, θα κατάφερναν να κάνουν τις απαιτούμενες νίκες για να ξεφύγουν από τη δύσκολη θέση. Ωστόσο, το πρώτο τεστ με τον Ιωνικό στέφθηκε με παταγώδη αποτυχία. Ο Απόλλων διασύρθηκε 3-0 από έναν αδιάφορο αντίπαλο και πλέον καλείται να «ρεφάρει» στην Κέρκυρα, απέναντι σε μία ακόμα αδιάφορη ομάδα. Η βαριά ήττα έφερε και αναταράξεις στο στρατόπεδο των Ποντίων με παραιτήσεις μελών της Διοίκησης Πρωτοδικείου, αλλά και οπαδούς της ομάδας να περιμένουν με άγριες διαθέσεις παίκτες και παράγοντες... Το συγκρότημα του Στράτου Βουτσακέλη συμπλήρωσε έξι αγωνιστικές μακριά από την επιτυχία (με δύο ισοπαλίες και τέσσερις ήττες) και θα παραταχθεί χωρίς τον τιμωρημένο Λεοζίνιο. Στο αντίπαλο στρατόπεδο, τα πράγματα είναι πιο ήρεμα. Η ομάδα των Φαιάκων εδώ και καιρό αγωνίζεται χωρίς ιδιαίτερους στόχους, γι' αυτό και έρχεται από δύο διαδοχικές ήττες (1-2 από Καστοριά εντός και 0-2 από Διαγόρα εκτός). Ο προπονητής της Κέρκυρας, Νίκος Παντέλης , για την αναμέτρηση κόντρα στην Καλαμαριά δεν υπολογίζει τον τραυματία Αθανασιάδη, τον ανέτοιμο Φλαβίνιο και τον τιμωρημένο Γκουστάβο. Στα ευχάριστα η επιστροφή των Κολοτούρου και Γκουστάβο που εξέτισαν την ποινή τους.

Σε ακόμα πιο δυσχερή θέση βρίσκεται η Καλλιθέα, η οποία φιλοξενείται στον Εύοσμο από τον Αγροτικό Αστέρα. Το συγκρότημα του Ελ Πάσο αγνοεί τη νίκη τις πέντε τελευταίες αγωνιστικές (δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες), στις οποίες έχει σκοράρει μόλις μια φορά! Με τέτοιες επιδόσεις φυσικά και οδεύει ολοταχώς προς τη Γ' Εθνική. Ο προπονητής Σάββας Παντελίδης προσπάθησε να τονώσει την ψυχολογία των παικτών του: «Έχουμε ελπίδες για να παραμείνουμε στην κατηγορία και δεν πρόκειται να σταματήσουμε την προσπάθεια. Εμείς στην επόμενη αναμέτρηση με τον Αγροτικό Αστέρα θα τα δώσουμε όλα και θα χτυπήσουμε το παιχνίδι». Αμφίβολοι για τον αγώνα στη Θεσσαλονίκη είναι οι Πλατέλας (αιμάτωμα στον τετρακέφαλο), Νατσούρας (αιμάτωμα στο γόνατο) και Χώνος (ενοχλήσεις στη μέση) και εκτός ο τιμωρημένος Δημήτρης, αλλά επιστρέφει ο Ογκνιένοβιτς. Στο αντίπαλο στρατόπεδο, ο στόχος της παραμονής φαίνεται πως έχει επιτευχθεί, καθώς η διαφορά που χωρίζει τους «Σταχυοφόρους» από την επικίνδυνη ζώνη είναι έξι βαθμοί. Η ομάδα του Γιώργου Φοιρού μπορεί να ηττήθηκε 3-2 από τον Ηλυσιακό την προηγούμενη αγωνιστική, ωστόσο τα εξωαγωνιστικά προβλήματα και οι φήμες περί αποδέσμευσης του Κούτση φαίνεται να ταλανίζουν το σύλλογο. Ο έμπειρος αμυντικός εξέτισε την τιμωρία του και επιστρέφει, όπως και ο Τσουκαλίδης, αλλά είναι αμφίβολοι οι Μαργαρίτης και Βαγγελόπουλος.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια, ο πρωτοπόρος Ατρόμητος, που ανακοίνωσε την πρόσληψη του Γιώργου Δώνη για την επόμενη σεζόν, υποδέχεται στο Περιστέρι την Καλαμάτα θέλοντας να βάλει ακόμα ένα λιθαράκι στην προσπάθεια που κάνει για κατάκτηση του τίτλου, ο ΠΑΣ Γιάννενα - χωρίς τον Γκιγιέρμο Ογιος στον πάγκο και τον νέο τεχνικό, Γιώργο Παράσχο, στην εξέδρα - φιλοξενείται από τη Βέροια που καίγεται για βαθμούς μιας και εκκρεμεί η υπόθεση με τον Ηλυσιακό, ο οποίος πάει στον Βόλο για να αντιμετωπίσει τον αδιάφορο ΑΣΚ Ολυμπιακό, που θα έχει και αυτός νέο προπονητή από την επόμενη περίοδο, τον Σάκη Τσιώλη. Ο Εθνικός Πειραιώς υποδέχεται τον αδιάφορο Πιερικό στο Ελληνικό και θέλει το «τρίποντο» για να σιγουρέψει την παραμονή του, ενώ ο Εθνικός Αστέρας πηγαίνει στη Νεάπολη αναζητώντας βαθμούς κόντρα στον, επίσης αδιάφορο, Ιωνικό. Ακόμα μια νίκη γοήτρου ψάχνει ο Διαγόρας που υποδέχεται στη Ρόδο την ουραγό Καστοριά.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 32ης αγωνιστικής στη Β' Εθνική:

Ατρόμητος - Καλαμάτα 04/05 17:45
Βέροια - ΠΑΣ Γιάννινα 04/05 17:45
Αναγέννηση Καρδίτσας - Καβάλα 04/05 17:45
Εθνικός Πειραιώς - Πιερικός 04/05 17:45
Ιωνικός - Εθνικός Αστέρας 04/05 17:45
ΑΣΚ Ολυμπιακός Βόλου - Ηλυσιακός 04/05 17:45
Διαγόρας Ρόδου - Καστοριά 04/05 17:45
Αγροτικός Αστέρας - Καλλιθέα 04/05 17:45
Κέρκυρα - Απόλλων Καλαμαριάς 04/05 17:45

Δεν υπάρχουν σχόλια: