12 Μαΐου 2009

Φήμες στην Πορτογαλία για Φερέιρα στον Ολυμπιακό


Σε αναζήτηση προπονητή βρίσκεται ο Ολυμπιακός από την στιγμή που δεν ανανεώθηκε η συνεργασία του με τον Ερνέστο Βαλβέρδε.

Μπορεί ο Τιμούρ Κετσπάγια, ο οποίος φέρεται να έχει συμφωνήσει σε όλα με τον Σωκράτη Κόκκαλη, να θεωρείται το μεγάλο φαβορί για να διαδεχτεί τον Ισπανό, αλλά η περίπτωσή του δεν είναι η μοναδική που εξετάζουν οι «ερυθρόλευκοι».

Μέχρι το τέλος του Μαΐου το διοικητικό συμβούλιο του Ολυμπιακού -ή καλύτερα ο Σωκράτης Κόκκαλης- θα έχει καταλήξει στον άνθρωπο που θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία του συλλόγου αλλά μέχρι τότε η αναζήτηση της καταλληλότερης λύσης θα συνεχίζεται.

Μία από αυτές είναι και ο προπονητής της Πόρτο, Ζεσουάλδο Φερέιρα, που...

οδήγησε τους «Δράκους» στην κατάκτηση του 3ου διαδοχικού πρωταθλήματος.

Αυτό υποστήριξε με δημοσίευμά της η πορτογαλική «Record», είδηση που αναπαρήγαγε και η ιταλική «Corriero dello sport». Σύμφωνα λοιπόν με τις δύο εφημερίδες, ο 63αχρονος τεχνικός έχει δεχτεί πρόταση από τον Ολυμπιακό.

Το συμβόλαιό του «καθηγητή», όπως τον ονομάζουν ολοκληρώνεται φέτος και στον Πειραιά πιστεύουν ότι μπορούν να αποσπάσουν την υπογραφή του.

Ωστόσο, τέτοιο ενδεχόμενο δεν φαντάζει ιδιαίτερα εφικτό, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, καθώς ο Φερέιρα προτίθεται να παραμείνει στο Οπόρτο για τουλάχιστον ακόμα μία χρονιά.

Οσο βέβαια δεν υπάρχει επίσημη συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, το όνομα του 61χρονου τεχνικού θα απασχολεί και άλλους συλλόγους. Πέρα του Ολυμπιακού, ενδιαφέρον έχει εκφράσει και η Παρί Σεν Ζερμέν.

Η «Corriero dello sport» μάλιστα κάνει εκτενή αναφορά στον Πορτογάλο τεχνικό, τονίζοντας ότι τα τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα που έχει κατακτήσει με την Πόρτο, αποτελεί επίτευγμα που δεν το έχει καταφέρει ούτε ο Ζοσέ Μουρίνιο, με τον επόμενο στόχο του 63χρονου Φερέιρα να είναι τα 6 συνεχόμενα, ρεκόρ που κατέχει ο Οτο Γκλόρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: