9 Μαΐου 2009

Ο Κόκκαλης τα... ποσοστά Τσαουσέσκου και ο Λέων της Χαιρώνειας


Στην είσοδο του χωριού της Χαιρώνειας, δεσπόζει το επιβλητικό άγαλμα του Λέοντα, που θυμίζει τη φονική μάχη του 338 π.Χ., που τέλειωσε με την αποφασιστικής σημασίας νίκη των Μακεδόνων, θεωρούμενη ως αφετηρία της κυριαρχίας τους στη νότια Ελλάδα. Ως άλλος Λέων της Χαιρώνειας, το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ Ολυμπιακός έπεσε μαχόμενο ενάντια στην επιλογή του Σωκράτη Κόκκαλη να παύσει τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Τόσο πολύ. το πάλεψαν όσοι απαρτίζουν το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, που... τελικά όλοι υπερψήφισαν τη πρόταση του προέδρου.

Και να σκεφτεί κανείς ότι...



στις μεταξύ τους συζητήσεις όλοι πλην του Σωκράτη Κόκκαλη έλεγαν και ξανάλεγαν πόσο διαφωνούν με την προεδρική άποψη. Όλοι έλεγαν και ξανάλεγαν ότι θα προσπαθούσαν να πείσουν τον πρόεδρο ν' αλλάξει γνώμη αφουγκραζόμενοι και τον παλμό του κόσμου της ομάδας.

Σιγά να μην το έκαναν. Όλοι τους ένας προς ένας, έκαναν μια μεγαλοπρεπή τούμπα και συμφώνησαν με τον πρόεδρο. Δε σας θυμίζει το ομόφωνο αποτέλεσμα του Δ.Σ. τα ποσοστά. Τσαουσέσκου; Εκτός πια αν όλοι τους πείστηκαν για το δίκαιο και συνετό της επιλογής να εκδιωχθεί ο Βαλβέρδε.

Και βέβαια, όπως επικοινωνιακά αναμενόταν, ουδεμία συμφωνία με οιονδήποτε Κετσπάγια ανακοινώθηκε. Για να μην υπάρξει. κράξιμο στη φιέστα όπως έγινε πέρυσι με την φυγή του Ριβάλντο! Αλλά επειδή ο κόσμος δεν τρώει κουτόχορτο ή τέλος πάντων δεν τρώει πάντα κουτόχορτο, οι αντιδράσεις ήδη είναι πολλές για την απομάκρυνση του Βαλβέρδε. Όχι γιατί κι αυτός έχει κερδίσει τους γαύρους με την αγωνιστική συμπεριφορά της ομάδας αλλά γιατί. καλύτερα προπονητής από το. πάνω ράφι και μάλιστα για δεύτερη χρονιά στην ομάδα, παρά προπονητής από τη ποδοσφαιρική. Ουγκάντα. Είτε έλθει είτε δεν έλθει ο Κετσπάγια στο λιμάνι, είναι κρίμα ένας σημαντικός κρίκος στο οικοδόμημα μιας ομάδας, όπως είναι ο οποιοσδήποτε προπονητής, να απαξιώνεται κάθε χρόνο με. 1000+1 τρόπους από τη διοίκηση η οποία επιχειρεί για πολλοστή φορά να ακυρώσει όχι μόνο το έργο αλλά και την έννοια του προπονητή. Όχι του Βαλβέρδε. Οποιουδήποτε προπονητή δούλεψε στην ομάδα τα τελευταία 15 χρόνια...
Από το gavros

Δεν υπάρχουν σχόλια: