20 Μαΐου 2009

AEK: Με όλα της τα όπλα κόντρα σε ΠΑΟΚ

Ευχάριστα ήταν τα νέα από το ιατρικό δελτίο της Τρίτης, καθώς ο Ντούσαν Μπάγεβιτς μπορεί να υπολογίζει στους Σκόκο, Ζεράλδο, Καφέ και Τζεμπούρ για την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ αφού όλοι τους ξεπέρασαν τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπιζαν.
Ο Σερβοέλληνας τεχνικός θα παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα για το κρίσιμο παιχνίδι με τον Δικέφαλο του Βορρά δεδομένων τω χρόνιων απουσιών αλλά και των τιμωρημένων από το ματς της Τούμπας.

Ο Νάτσο Σκόκο που ήταν στην αποστολή για την αναμέτρηση στην Θεσσαλονίκη «κόπηκε» την τελευταία στιγμή αλλά πλέον είναι απολύτως καλά και στην διάθεση του «Ντούσκο». Ο Αργεντινός χαφ το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και έδειξε πως μπορεί να πάρει την ομάδα στις πλάτες του σε κρίσιμα παιχνίδια. Αυτό έκανε στον τελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, το ίδιο έκανε και στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό για τα πλέι οφ.

Ο Ζεράλδο έχει αποδείξει πως αν και δεν είναι αριστερό μπακ μπορεί να καλύψει το τεράστιο κενό στο ρόστερ της ΑΕΚ στη συγκεκριμένη θέση. Ειδικά μετά την κόκκινη του Γεωργέα στην Τούμπα και με τραυματία τον Χουανφράν η επάνοδός του στην αγωνιστική δράση ήταν κάτι που ανησυχούσε όλο το επιτελείο στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο. Τελικά, ο Πορτογάλος θα πάρει τη θέση του στο αριστερό άκρο της άμυνας και ένας μεγάλος πονοκέφαλος για τον Ντούσαν Μπάγεβιτς θα πάψει να υπάρχει.

Ο Παντελής Καφές που αντιμετώπιζε πρόβλημα στην μέση ξεπέρασε τους πόνους και θα δώσει το «παρών» στην μεσαία γραμμή της ΑΕΚ. Ο Έλληνας μέσος είναι από τα κύρια συστατικά της ομάδας που έχει φτιάξει ο Μπάγεβιτς και η παρουσία του στο κέντρο δίνει εκτός από εμπειρία και μεγάλη ηρεμία. Τα χιλιόμετρα που καλύπτει είναι πολλά σε κάθε αγώνα ενώ χωρίς αυτόν η Ένωση έχει πρόβλημα στο να δημιουργήσει στην επίθεση.

Τέλος, ο Ράφικ Τζεμπούρ που αποκόμισε ένα χτύπημα στην Τούμπα θα βρεθεί και πάλι δίπλα στον Μπλάνκο προσθέτοντας ποιότητα στην επίθεση της ΑΕΚ που ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν μπορεί αν βρει σε άλλον επιθετικό. Ο Γαλλοαλγερινός μπορεί να μην είναι εκτελεστής σαν τον Μπλάνκο αλλά είναι κίνδυνος για την αντίπαλη άμυνα και μπορεί να φτιάξει φάση από το «μηδέν» με την τεχνική του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: