30 Μαΐου 2009

Στοίχημα μπάσκετ Α1: Νίκη για τον «τελικό» θέλει το Μαρούσι

Στο τέταρτο παιχνίδι της σειράς των «μικρών τελικών» της Α1 μπάσκετ, τα πράγματα είναι απλά. Αν το Μαρούσι κερδίσει στο κλειστό του Αγίου Θωμά, θα πάει στη Θεσσαλονίκη για να διεκδικήσει εκεί, στον τελευταίο αγώνα, το εισιτήριο για την Euroleague της ερχόμενης περιόδου. Αν, όμως, κερδίσει ο Άρης, τότε... τίτλοι τέλους!

Σε δύσκολη θέση έχει περιέλθει το Μαρούσι. Η βαριά ήττα της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη (82-57), όχι μόνο έκανε το 2-1 για τον Άρη, αλλά έριξε και σε χαμηλά επίπεδα την ψυχολογία των παικτών της ομάδας του Σούλη Μαρκόπουλου. Η νίκη είναι μονόδρομος για τους «κιτρινόμαυρους», εάν θέλουν να διεκδικήσουν σε πέμπτο παιχνίδι στο Αλεξάνδρειο του πολυπόθητο εισιτήριο που οδηγεί στη Euroleague της ερχόμενης περιόδου.

Σαν να μην έφτανε η βαριά ήττα, υπάρχουν και προβλήματα τραυματισμών στους γηπεδούχους. Πάνω στον Λουκά Μαυροκεφαλίδη έχει πέσει το ιατρικό επιτελείο του Αμαρουσίου με δεδομένο ότι ο Δημήτρης Μαυροειδής δεν προλαβαίνει το παιχνίδι με τον Άρη. Οι πιθανότητες συμμετοχής του διεθνή πάουερ φόργουορντ στο τέταρτο ματς κόντρα στους «κίτρινους» της Θεσσαλονίκης είναι μοιρασμένες αν και ο Μαρκόπουλος δεν συνηθίζει να ρισκάρει με παίκτες που δεν είναι απόλυτα έτοιμοι. Όσον αφορά στο Μαυροειδή, τέθηκε οριστικά εκτός μάχης. Όπως δήλωσε ο Κώστας Χαραλαμπίδης: «Οφείλουμε ν' αφήσουμε πίσω μας την κακή εμφάνιση της Τετάρτης και να παίξουμε με πάθος αλλά και συγκέντρωση».

Μετά το 82-57 επί του Αμαρουσίου την περασμένη Τετάρτη και το προβάδισμα που απέκτησε εκ νέου στις νίκες, ο Άρης ταξιδεύει στην Αθήνα για να τελειώσει, αν του επιτραπεί, μια ώρα αρχύτερα τη δουλειά στο κλειστό του Αγίου Θωμά. Ο Αντρέα Ματσόν προσπάθησε να διατηρήσει χαμηλούς τόνους: «Σε έναν αγώνα όπως αυτόν που ακολουθεί θα πρέπει να είσαι ήρεμος και να κάνεις εξοικονόμηση ενέργειας στην προπόνηση. Δεν υπάρχει λόγος να είσαι αγχωμένος ή σφιχτός», σχολίασε ο Ιταλός κόουτς. Παράλληλά, ο προπονητής του Άρη σημείωσε πως: «στα πλέι οφ δεν είναι τόσο σημαντικό αν θα χρειαστείς τέσσερις ή πέντε αγώνες. Αυτό που μετράει είναι να πάρεις τρεις νίκες. Οπότε κι εμείς συγκεντρωνόμαστε σε αυτό και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να κερδίσουμε στον αγώνα που έχουμε μπροστά μας». Στα συν για τους Θεσσαλονικείς η έλλειψη προβλημάτων, όπως και το ότι έχουν κερδίσει το Μαρούσι τα τέσσερα από τα πέντε φετινά μεταξύ τους παιχνίδια (συμπεριλαμβανομένων και των δύο της κανονικής διάρκειας).

Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής των πλέι οφ:
Θέσεις 3-4 Μαρούσι - Αρης 30/05 19:00 (1-2)
Θέσεις 1-2 Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 01/06 21:30 (2-1)

Σε λίγο οι προτάσεις μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: