9 Μαΐου 2009

Στοίχημα μπάσκετ Α1: Επιστροφή στην... πραγματικότητα για τον πρωταθλητή Ευρώπης

Μετά τις υποχρεώσεις του στην Ευρωλίγκα, ο Παναθηναϊκός καλείται να επιστρέψει στο ελληνικό πρωτάθλημα, καθώς τον περιμένουν οι «πονηρές» αναμετρήσεις κόντρα στον Άρη, για τα ημιτελικά των πλέι οφ.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης Παναθηναϊκόςαρχίζει, στα σοβαρά πλέον, το έργο υπεράσπισης των κεκτημένων στην Ελλάδα. Μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου (κόντρα στον Ολυμπιακό) και το θρίαμβο στην Ευρωλίγκα (όπου κέρδισε τον Ολυμπιακό στον ημιτελικό και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον τελικό) καλείται να ξεπεράσει το δεύτερο σκόπελο (το πρώτο ήταν ο ΠΑΟΚ τον οποίο «καθάρισε» με συνοπτικές διαδικασίες) και να πάει μετά με μειονέκτημα έδρας να αντιμετωπίσει στους τελικούς των πλέι οφ (φυσιολογικά) τον... Ολυμπιακό. Για να γίνει, όμως, αυτό, θα πρέπει πρώτα να καταβάλλει την αντίσταση του Αρη, αρχής γεννωμένης από το πρώτο παιχνίδι στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων. Το sold out είναι δεδομένο για τον κόσμο που θέλει να αποθεώσει από κοντά τους νικητές της Ευρωλίγκα, τους οποίους, μάλιστα, δέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου και ο Πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής. Κι επειδή υπάρχουν και τα αγωνιστικά, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα, παρά μόνο αυτό του να προσγειώσει τους παίκτες του στην ελληνική πραγματικότητα, ώστε να επιτευχθεί το triple crown (Πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρωλίγκα).

Φυσικά, οι «κίτρινοι» δεν πρόκειται να καταθέσουν έτσι απλά και εύκολα τα όπλα. Ο Αντρέα Ματσόν - που ζήτησε από την ομάδα να φοβίσει τον Παναθηναϊκό όπως έκανε στο δεύτερο ημίχρονο του τελικού η ΤΣΣΚΑ - προετοιμάζει τους παίκτες του για μάχες μέχρις εσχάτων και το ευχάριστο είναι πως έχει όλα τα όπλα στη διάθεσή του. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης «καθάρισε» στον προηγούμενο τον Πανιώνιο και πάει με ανεβασμένη ψυχολογία για τη μετωπική με τον πολυπρωταθλητή. Μάλιστα, έχουν αρχίσει ήδη και τα μεταγραφικά σενάρια, με τους «κίτρινους» να ενδιαφέρονται να «επαναπατρίσουν» τον Τζερεμάια Μάσεϊ ενώ δοκιμάζουν και τον 23χρονο Βούλγαρο σέντερ (2.07μ) Ντοετσίνοβ Κρουμ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής των ημιτελικών των πλέι οφ:

Παναθηναϊκός - Άρης 09/05 19:00
Ολυμπιακός - Μαρούσι 10/05 19:00

Δεν υπάρχουν σχόλια: